Išrinktos geriausios 2021 m. „Nikon Small World“ fotografijų konkurso nuotraukos: plika akimi to nepamatysite  ()

Fotografijos konkursas „Nikon Small World“ kasmet kviečia pristatyti plika akimi nematomas užfiksuotas pasaulio akimirkas. Būtent tokį kadrą šiemet pateikė konkurso laimėtojas, mikroskopu užfiksavęs ąžuolo lapo apatinę pusę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jasonas Kirkas, Hiustone esančio Bayloro medicinos koledžo Optinių vaizdų ir gyvybinės mikroskopijos branduolio direktorius ir mikroskopų entuziastas, apdovanojimą pelniusią nuotrauką padarė mikroskopu, kurį baigė konstruoti pirmosiomis koronaviruso pandemijos dienomis. Jis išbandė savadarbį prietaisą su įvairiais objektais iš savo kiemo, įskaitant medžių lapus.

Jo dukra pastebėjo, kad lapų trichomos – struktūros, padedančios apsaugoti augalus ir kitus organizmus nuo ekstremalių oro sąlygų ir vabzdžių, – atrodo kaip jūrų anemonai.

Ši pastaba įkvėpė J.Kirką sukurti nuotrauką, kurioje apatinė lapo pusė atrodė kaip povandeninis kraštovaizdis. Ši nuotrauka yra maždaug 200 nuotraukų kompozicija.

Ąžuolo lapas buvo vienas iš 100 nuostabių vaizdų, pripažintų šių metų konkurse, kurio rezultatai buvo paskelbti rugsėjo 13 d.

 

TOP 20 geriausias konkurso nuotraukas rasite ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()