JAV išduotas pirmas pasas su „X“ lyties žyma: ar sulauksime to ir Lietuvoje?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2021-11-01 10:24
siaip punktyro klausimas uzduotas beprasmiskai. tuos organus kur jis suminejo - turi visi yra tik ju skirtingi isreiskimo laipsniai. lytys tera biologines programos dvi skirtingos ivykdymo versijos. plius mokslas ten net nezino iki galo visu tos programos tarpusavio priklausomybiu, nes per daug atsilikes net elementarioje savoku klasifikacijoje... uztvirtint tai teisiskai - vienas is didziausiu zmonijos kvailumu ir tiek. vyras tera zmogus kur pagal DNR programos viena versija susiformavo, o moteris pagal kita hermafroditai tiesiog panasu kad abi dauginimosi programos versijos aktyvavosi ir tiek. arba susipjove tarpusavy. aplamai as manau ta biologine programa galima valdyt ir atbula kryptim arba regeneracinem audiniu atsinaujinimo metodikom suformuot koki nori "naturalu" organa. kas istikro juokinga, tai butent tu visokiu plastiku ir organikos isisuvinejimas, kiekines injekcijos, spalvu ir pan. ikisinejimas i kuna "meno" ir "estetikos" tikslais va cia tai primityvumas konkretus... kai pvz funkcine implantologija ir sakykim kyborgizacija kokia yra aukstosios technologijos. ----- aplamai tos lyciu diferencijacijos cia yra monopolizmo problema ir tiek. atvejis tik ne centralizuotas, o balansinis. ne biologine problema. o idiotu, kurie megsta biurokratines kilpas ant kaklo o sita kur susije su lytiskumu = beprasmiska biurokratine kilpa... ja reikia naikint ir tiek. o jus cia kuo uzsiiminejat - tai tos kilpos virve tampot... tampytojai pamanyk - labai svarbi zmonijos civilizacines esmes problema - "tradiciskai" tampom, ar "naujoviskai"
Dannas3 2021-11-01 11:55
Stai va susiprotejei pagaliau ir pats sau atsakei i debiliskiausia klausima koki tik girdejes. O kiek egzistuoja asmenu, kurie savo noru sugalvotu pasisalint galunes. T.y susiluosint save. Speju maziau nei gimsta hermofroditu. Nors matau, kad yra statistika jog mazdaug vienas is 1500 gimsta su lyties sutrikimais. Prasau rasti statistikos, kur zmones su mielu noru noretu pasisalint sau rankas.
VirtualGadget 2021-11-01 13:22
Graikų mitologijoj aprašomos įvairios mitinės būtybės. Pusiau žmonės pusiau gyvūnai. Pagal tai kaip pateikiami apsigimimai aš suprantu, kad tai turėtų būti per pusę. Viena pusė vyriški organai kita moteriški. Ar vis tik yra viena dominuojanti organų rūšis ? Žmogus nesirenka kokios lyties gimti, bet vėliau gali prisifantazuoti, kad turėdamas vyriškus ar moteriškus lyties organus gali būti visiškai priešingos lyties ar gal universalus. Ar tai yra blogai ? Nemanau. Žmogaus smegenys gali neįtikėtinus dalykus. Norint galima save įtikinti, kad esi kėdė, arba medis, arba koks nors gyvūnas ir daugybe kitų dalykų. Pavyzdžiui rytuose vienuoliai sugeba taip ištreniruoti savo protą ir kūną, kad niekada nepatikėtum, kad žmonės iš viso gali daryti ką nors panašaus. Kiekviena šalis turi savo tradicijas ir vertybes. Pavyzdžiui yra šalių kur valgo kaip Lietuvoje juokauja viską kas juda. Vabalus visokius roplius ir panašiai. Ar tokių dalykų valgymas yra kažkoks blogis ? Žinoma kad ne, bet daugeliui dėl skirtingų kultūrų ir tradicijų toks maistas kelia pasišlykštėjimą. Ir sakykim dabar atsirastų judėjimas reikalaujantis viso to maisto įtraukimo į tradicinį šalies meniu. Kad vaikai mokyklose būtų nors kartą per savaitę maitnami sliekais arba žiogais. Nes tarp vaikų mokyklose gal mokosi vaikai atvykę iš tokių šalių kur toks maistas yra normalus. Ir jeigu pas mus su tuo nesutinkama pradeda grasinti ir siųsti skundus į aukštesnė ministeriją , kad pas mus vyksta diskriminacija ir yra skriaudžiami tie kas nori valgyti sliekus ir svirplius.
Niemand 2021-11-01 13:31
Žmonės su negalia turi savo nuosavą judėjimą ir jau yra išsikovoję ko gero visas įmanomas teises... https://en.wikipedia.org/wiki/Disabilit ... s_movement https://en.wikipedia.org/wiki/Internati ... ed_Persons https://www.un.org/en/observances/day-o ... sabilities https://en.wikipedia.org/wiki/Paralympic_Games https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct ... AIS.139277
AAA000 2021-11-01 14:12
nera jokios dominuojancios lytiniu organu rusies. yra tik evoliucine pasiplatinimo programa, uzkoduota DNR - kuria mes turim labai smarkiai apkarpyta (netekom klonavimo, pumpuravimosi, dnr uzgrobimo, dalies regeneracijos galimybiu). liko tik sekmingos mutacijos su ju platinimo(padauginimo) mechanizmu dalinant ivairove per puse, kas ir vadinama lytiniu dauginimusi. lyties pozymiai yra tik sito dauginimosi budo disbalanso israiska. tu arba viena puse, arba kita gali labiau "dauginint". va ir viskas kas yra lytis. o jei tu negali daugint - tai tu nepilnavertis dauginimosi organizmas. va tuo mes ir esam. gamtoje pilna pilnaverciu organizmu, kur gali lytiskai patys pasidaugint - turi abejus lytiskumo organus. bet dauginasi ir su skirtingais (svetimais). ir tokie aiskintu, kad visi vyrai ir moterys - kazkokie nenormalus. mazuma, kur issikastravo puse lytisku organu. kai mums ta padare genetine programa tinka toks paaiskinimas? nes jis yra tiesa 100%. o kazko noret manau niekam nedraudziama. isivaiduok sakykim kokius zirnius, kurie sugalvojo ir issileido vieni kitiems identifikacinius zirniu "populiacijos" pasus ir surase visus zirniu kastratus. kurie nesugeba uzsiimt savidulka. ir isiteisino zirniu auginimo budus, kaip vienintelius galimus - jei esi zirnis kastratas ir susirandi priesingos lyties kastrato forma... va tai pas mus iteisinta kaip "norma". jei ziuret is savidulkiu zirniu pozicijos - kurie yra absoliuti dauguma - cia kazkokios bezdziones, kaip atsilikus gyvybes forma sugalvojo ypatinga lytinio surusiavimo debilizma ir skiria kruva laiko jo aptarinejimui iki numirimo... nors galetu pvz i saule ziuret ir siluma megautis... va tokio lygio cia diskusijos svarbumas...
VirtualGadget 2021-11-01 15:48
Jeigu nėra jokios dominuojančios lytinių organų rūšies kokiu būdu atskiriat vyrą nuo moters ? Ar kaip tam anekdote kur Petriukas klausia tėčio kuo skiriasi vyras nuo moters. O tėtis ir klausa Petriuko koks mamos batų dydis. Petriukas sako 38. Tada klausia koks Petriuko batų dydis. Petriukas atsako ,kad 42. tada tėtis jam ir atsako. Kad skirtumas yra tarp kojų
Niemand 2021-11-01 16:37
Kasdieniniame gyvenime - pagal veidą ir figūrą (nes kas tarp kojų paprastai nerodo ). Medikai - pagal įvairius tyrimus. Abiem atvejais ne visada galima iš vis objektyviai priskirti vyrams ar moterims. Būna abejų lyčių bruožų ir kas tarp kojų tėra vienas iš požymių.
AAA000 2021-11-01 17:52
jei tu skiri lytis pagal "petriuku" aiskinimus, nu tai manau parodai tik savo intelekto lygmeni o as jau manau gana aiskiai parasiau, lytis reikia skirt pagal dauginimosi sugebejima. vyras ar moteris, cia tik salyginis pavadinimas. reikia ziuret ka is viso dauginimosi ciklo sugeba. vyras sugeba duot puse DNR, ir sugeba nulemt palikuonio lytines savybes - bet nesugeba isnesiot. moteris sugeba duot kita puse DNR ir sugeba isnesiot, bet nesugeba nulemt lyties. nu tai jei ziuret is bezdzioniu populiacijos pozicijos - tai ir yra lytis. labai supaprastintai - bezdzionei reikia sugebet turet funkcionuojanti aparata, kuris uztikrins sitas funkcijas. tai ir yra lyties apibrezimas - pritaikomas butent zmonems. visa kita tik lytiskumo pozymiai, su ivairaus dydzio isreikstumo laipsniu... as tau turiu kita klausima, is keliu daliu - priespriesini. kaip tu apibreztum, kas yra vyriska lytis jei tu sakykim lytiskai funkcionuojantis "vyras" - kaip as aprasiau, ir: 1. tau nupjaus varpa - tu liksi vyru, ar ne? 2.arba jei nupjaus tau kiausinius, bet varpa liks, ir funkcionali. tu liksi vyru - ar ne? 3.arba jei tu pergulesi su moterim ir pasimylesi su ja - liksi tu vyras ar ne? 4.arba jei tu gulesi masazo salone su "laiminga pabaiga" ir tau ta laiminga pabaiga suteiks moteris, liksi tu vyras ar ne? 5.arba jei tu gulesi masazo salone su "laiminga pabaiga" uzristom akim, ir tau ta "laiminga pabaiga" turejo suteikt moteris, bet tave apgavo, nes buvai pusgirtis ir atejo to padaryt vyras - liksi tu vyras ar ne? 6.arba tu atejai i ta masazo salona butent del to specialiai, kad "laiminga pabaiga" suteikineja vyras. liksi tu vyras ar ne po paslaugos gavimo? 7. tave isprievartavo kitas vyras - liksi tu vyras po to ar ne? 8. tu darai "laimingas pabaigas" tame salone - liksi tu vyras ar ne? ir pakomentuok kas turetu but irasyta pase visais sitais atvejais - kokia konkreciai lytis pagal tave turi but pazymeta? ta prasme kur cia aplamai yra problema su pasais? nes man cia jokiu klausimu kaip ir nekyla... nebent petriukams tik... ------ P.S. Niemand aiskinimas man nuskambejo kaip petriuko "sumokslinta" improvizacija kazkokia... jei ka. truksta konkretumo.
VirtualGadget 2021-11-01 22:43
Jeigu žmogus gimsta su vyriškais lyties organais jis negali gimdyti ir nesvarbu ar jis neteks dalies lyties organų ar pilnai ar permiegos su tos pačios lyties partneriu. Moteriškus lyties organus turinti pusė kad ir kaip ten ko netektų ar su kuo nepermiegotų negali niekaip apvaisitni kitos moteriškus lyties organus turinčios asmenybės. Moteris nuo vyro skiriasi labai stipriai tiek fiziškai tiek psihologiškai. Net jeigu vyrų organizmas gamina daugiau moteriškų hormonų arba moteriškas organizmas vyriškų yra dalykų kurie būdingi tik konkrečiai lyčiai. Bet kaip matau, kad ir ką aš rašyčiau šiuo klausimu bendro sutarimo neverta tikėtis. Tai turbūt neverta toliau testi šios temos.
HardAxe 2021-11-02 11:18
Tai tiesiog nauja reklamos pramonės šaka, nieko daugiau. Influenceriai turi išlaikyti prekinį ženklą, turi generuoti kokybišką turinį ir t.t. Tiesiog coca-cola ženkliuką televizoriuj pakeitė papai/raumenys tiktoke. Geriausias pinigų darymas visgi yra tarpininkavimas bankinėse operacijose ar biržose, skolinant vis dar yra infliacijos rizika.
AAA000 2021-11-02 11:36
as tau labai konkrecius ir paprastus klausimus uzdaviau - nes juk kazka "reikia irasyt" ir del ko tu cia bijai diskutuot? jei bijosi - nuspres uz tave irasys tau pase kad tu moteris - nes moterys bijo diskutuot, pareikst nuomone. megsta slapukaut ir vengt tiesioginiu atsakymu - tipo aiskus pozymis lytiskumo... o kitu isoriniu pozymiu trukumo atstatyma kompensuos PSD fondas, i kuri tu moki imokas - nes taip konservatoriai nusprende... tu to panasu sieki? aplamai tu neteisus - vyriski organai neuztikrina, kad jis negali padaryt palikuonio be moters. tas pilnai galima net dabar. paimama bet kokia donorine kiausialaste, kad ir pvz kiaules. nes tai tik aplinka, o ne kudikis. ir sudedama to vyro dnr, is kurio genetines programos ir susiformuos gemalas ir isaugs kudikis. gimda irgi nera butina. ja dirbtinai moka padaryt su specialiais inkubatoriais - pilno isnesiojimo. lyti laisvai galima koreguot, tik moterys neturi vyrisku genu - tai is moteru dnr tegalima padaryt tik moteris. bet cia irgi manau tik laikina mokslui problema - kol nemoka normaliai sujunginet dnr programos i veikianti kompleksa. daba mokslas temoka tik gabalelius ikist. bet situacija kinta. hormonai lemia ne viska, ir tikrai nelemia lyties tiesiogiai - tai tik augimo reguliatorius. lytis isryskeja aplamai ten tik vos ne i pabaiga nestumo. pradzioje buna belyciai. bet cia ne apioe tai tema. as klausiau, ka irasyt pase tais atvejais - jei nutinka tokie dalykai. butent ka tu irasytum jei butum valdininkelis, kuris deda ta irasa ten bet ne visi atvejai galimi yra, bet straispnio aptariamas atvejis yra
VirtualGadget 2021-11-02 17:03
Visais surašytais atvejais būdamas valdininkėliu dokumente įrašyčiau vyrišką lytį. Dirbtinis kūno keitimas nėra įgimtas. Dokumentas yra skirtas informacijos apie ką nors suteikimui . Jeigu dirbtinai yra pakeičiami kažkokie kūno organai tai nematau prieštaravimų kodėl nebūtų galima dokumentuose perrašyti lytį pagal padarytus pakeitimus. Jeigu kalba eina apie asmenį turintį visus vyriškai ar atitinkamai moteriškai lyčiai priskiriamus organus tai rašyti toku atveju kažkokią X ar visiškai priešingą lytį nemanau, kad turėtų prasmę, nes toks įrašas neįsivaizduoju kokią gali turėti praktinę naudą.
sub 2021-11-03 09:37
Tik skirtumas nuo transgender, kad neiįgalūs žmonės tapo neįgaliais, o ne pasirinko būt neįgaliais. Nors vėlgi kaip kas traktuos, gal kažkas sakys, kad atsisakius neįgaliojo pažymėjimo galėjai likti sveiku žmogumi, bet čia būtų absurdas. Todėl disabled negalima painioti su transgender, nes vieni tampa disabled, o kiti pasirenka būti transgender. Aš nesu nusistatęs prieš transgender, jei koks Jonas ateitų ir sakytų vadink mane Maryte, ok galiu vadint, vistiek mano akyse ir mintyse tu visada būsi vyras Jonas, ralybės nepakeisi. "bent jau pakolkas" Jeigu tu nori save laikyti Maryte, laikyk Maryte, bet nereikalauk kitų kad tavęs nebelaikytų vyru, nes pats taip kažkada sugalvojai. Aš esu nusistatęs ir sąkyčiau radikaliai, prieš kitą klausimą susijusį su transgender. Tarkim, vyras tampa moterimi, pradeda save vadint Maryte, ir nori dalyvauti Olimpiadoje moterų komandoje. Šiuo atveju čia viskas gerai, niekas nėra diskriminuojamas, visi yra lygūs ir demokratiški? Nes Marytė, kuri kažkada buvo vyru dabar yra fiziškai stipresnė už kitas moteris ir pasiims medalius sau, nors turėtų būti lygybė ir Marytė turėtų bėgti su vyrais arba iš vis nedalyvauti. Problema prasideda tada, kai tu pradedi reikalauti to, ko iš esmės negali būti. Jei nori būt moterim su peniu - būk, man vienodai, bet nereikalauk kitų kad tave staiga vadintų nebe Jonu, o Maryte. Nes visi individai prisitaiko prie visuomenės normų ir taisyklių, o kažkurie sugalvoja reikalauti kad staiga visuomenė pradėtų taikytis prie individo. Taip nesidaro. Bažnyčios į šias temas, prašau nekišti, nes tie kurie save laiko šventasiais, dažniausiai būna labiausiai nusidėję. Iš kur kilo pedofilų klanas, tamstos? P.S. Ben Shapiro atrodo protingas jaunuolis, bet per daug susireikšmina ir palieka per daug vietos interpretacijoms. Temoje apie ginklus jis nusišnekėjo, nes pagal jį "valdžia leido visuomenei įsigyti ginklus, kad galėtų apsiginti nuo tos pačios valdžios". any logic?
bmk1245 2021-11-03 10:22
Taigi, transabled yra iš tos pačios operos kaip ir transgender.
sub 2021-11-03 11:19
Kas nevisai, ką nepainiokit? Išmok skaityt blyn. Kur rašiau apie transabled, ir kur ką supainiojau? Eik skaityt mano komentarą dar kartą, nes matosi net nežinai ką reiškia disabled, ir kiši čia savo absurdą. Jei vis dar neaišku, aš rašiau apie neįgalius žmones, disabled - turintys fizinę negalią, nedarbingi. Transabled = with a mental disability, kaip ir dauno sindromas ir panašios protinės ligos. Transgender kitas dalykas, bet mano asmenine nuo mone nėra toli kalbant apie mental healt, nuo transabled. Ne ta pati opera, bet tas pats teatras.
bmk1245 2021-11-03 11:36
Turbūt nesugebėjot praskrolinti iki tos vietos nuo kur prasidėjo 'transabled'/'disabled' diskusija. Nieko, atleistina.
sub 2021-11-03 11:51
Turbūt nesugebi suprast kad tema ir diskusija apie trangender, o ne trasnabled. Aš apie transabled nieko ir nerašiau, čia tamstai kažkas pasirodė. Nors ir perkaičiau visą diskusiją, ne kaip tamsta tik praskrolino, vistiek į offtopicus nesileisiu, su tais kurie nesugeba susikoncentruot ties esme.
Niemand 2021-11-03 12:29
Tu nepyktum, jei staiga tavę kolegos pradėtų vadinti Maryte?.. P.S. Šiaip tai straipsnis yra ne apie transseksualus (kurie keičia lytį iš vienos į kitą), o apie hermafroditus (kurie mediciniškai negali būti priskirti nei vienai iš lyčių, nebent vėlgi įsikištų medicina, žr. https://en.wikipedia.org/wiki/Hermaphro ... ing_humans).
sub 2021-11-03 12:59
" Linkstama link to, kad tuoj galėsi savo dokumentuose pakeisti viską, ir būti kuo tik nori, nepaisant savo tautybės, rasės, lyties, amžiaus. Kažkas susigalvos, kad nuo šiol nori būt nebe žmogus o šuo, ar žirafa, kad visi prie to prisitaikytu ir jį laikytu šunimi, nebe žmogumi. Einame link beprotybės.
gytis13 2021-11-03 20:58
Truputį ne į temą, bet palyginimui vienas pavyzdėlis. Prieš kurį laiką Lietuvoje įvyko draugiškos krepšinio rungtynės tarp vaikinų šešiolikamečių rinktinės ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinės. Moterys buvo ne nugalėtos o sutriuškintos nepadoriai dideliu skirtumu. Kaip sakė mačiusieji kai kuriuose epizoduose moterys atrodė visiškai beviltiškai,ypač greitose kontraatakose o pačios nesugebėjo suorganizuoti nei vienos. Aš kažkaip tikėjausi lygesnio rezultato visgi moterys neblogos metikės ir t.t.. Taigi va kiek skiriasi moterys nuo vyrų fiziškai. Taigi gal reika apie tai pagalvoti prieš rašinėjant į pasą kas ką sugalvoja.