Ar kanapės tikrai padeda sportuojantiems? Daugybė žmonių prieš mankštą prisidega suktinę  (8)

Nors kanapių rūkymas prieš treniruotes jums gali ir neatrodyti kaip protinga mintis, daugybė sportuojančių žmonių mano, kad tai yra puikus patarimas. Jie tiki, kad kanapės padeda susikaupti ir tuo pačiu mėgautis sportu. Be to, jie teigia, kad kanapės padeda atsigauti ar net sumažina raumenų skausmus. Bet ar tikrai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai pataria elgtis atsargiai. Daugelis žmonių žino, kad kanapės blogina reakcijos laiką, koordinaciją, sprendimų priėmimą. Jau vien tai kai kuriuos pratimus (pavyzdžiui, svorių kilnojimą) gali paversti pavojingesniais nei jie galėtų būti. Tai nėra susiję tik su kanapėmis - sportavimas apsvaigus gali būti pavojingas, priklausomai nuo apsvaigimo laipsnio ir naudojamos įrangos.

Be to, tyrimai rodo, kad bent jau kai kuriems žmonėms kanapės sukelia pulso padažnėjimą ir kraujagyslių išsiplėtimą. Įprastai šis poveikis nėra neigiamas - jokios neigiamos pasekmės nefiksuojamos. Tačiau tie, kurie turi sveikatos problemų neturėtų širdies vienu metu apkrauti ir sportu, ir kanapėmis.

Taigi, nors ypatingų problemų mokslininkai neapibūdina, kanapių vartojimas prieš treniruotes neatrodo kaip labai gera mintis. Kita vertus, vis daugiau jaunų žmonių tai daro.

JAV dalyse, kur kanapių vartojimas rekreaciniais tikslais yra legalus, buvo apklausti 600 žmonių. 81,7 % teigė, kad patartų vartoti kanapes treniruojantis. Jauni vyrai yra ypač linkę įtraukti kanapes į savo sporto režimą. Dauguma kanapių mėgėjų teigia, kad jos padeda susikaupti ir sportuojant patirti malonumą. Nemažai žmonių taip pat teigia, kad kanapės padeda atsigauti po intensyvių treniruočių.

 

Tiesa, tyrimų, kurie patvirtintų teigiamą kanapių ir sporto ryšį, nėra. Tai nereiškia, kad jis neegzistuoja, bet žmonėms reikėtų būti atsargiems ir kanapes vartoti atsargiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(5)
(15)

Komentarai (8)