Pristatytas naujas vėžinių ląstelių naikinimo būdas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

cesna 2009-11-30 13:49
Tuoj vezys bus netokia baisi liga gal
T 2009-11-30 15:30
Abejoju, kad šitie diskeliai atskirs sveikas ląsteles nuo vėžinių.
zet 2009-11-30 15:40
jo, vaistai nuo vezio yra, bet tik viena is europos valstybiu ju nekompensuoja, tai Lietuva.
Manvydas 2009-11-30 15:52
http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 193338.htm http://stopthedrugwar.org/chronicle_blo ... ght_cure_b
b5c1a8b236597e21813 2009-11-30 15:55
Idomu kaip efektyviai sugebes tuos diskelius pristatyti i vezine lastele
Tir4elis 2009-11-30 17:03
O man įdomu kaip po viskam ištrauks lauk. Nes pradės paskui kenkt vietoj pagalbos.
Dainius2 2009-11-30 20:02
Tikiuosi, kad medikai kuo greičiau pritaikys šį metodą praktikoje ir visuomenės priešas Nr. 1 - vėžys bus galutinai įveiktas.
Nightbringer 2009-11-30 21:31
Bet ar mums reikia stengtis įveikti vėži dabar? Ar daug naudos bus iš to?
Dainius2 2009-11-30 23:02
Tai žinoma bus. Kiek gyvybių būtų išgelbėta. 8) Nesuprantu kodėl to klausi?
Dainius2 2009-11-30 23:08
Apie kokius konkrečiai vaistus kalbi? Galbūt jie nelabai vieksmingi, kad jų nekompensuoja. Girdėjau, kad Kipro ar tai Kretos gyventojai jau kelis dešimtmečius neserga vėžiu, nes naudoja daug alyvuogių aliejaus: vienas žmogus per metus jo sunaudoja apie 40 litrų. Čia per "Nuo iki" sakė tai tikėt nebūtina. Be to jei tai būtų tiesa tai visas pasaulis jį naudotų ir vėžys nebūtų problema.
Jusc 2009-11-30 23:48
Manau, kad jis taip sakydamas galvojo, apie tai, kad jau ir taip pasaulyje yra zmoniu perteklius. O sunaikinus viena didziausiu siuolaikinio pasaulio zudiku gali buti tik blogiau ateity.
Nedurnas 2009-12-01 00:34
Nu nezinau kaip jus, bet as tai mirt nelabai noriu. Jei vaistai uzgarantuos man sveika gyvenima-kodel gi ne. Jei jum atrodo, kad zmones reikia zudyt, arba tiesiog leist ismirt. Pradekit nuo saves, pasauliui labai daug naudos atnes negyvi zmones...
Dainius2 2009-12-01 16:40
Teisingai, o dėl gyventojų pertekliaus Pasaulyje per daug nesijaudinčiau. Manau, kad iki XIX amžiaus pabaigos, vystantis ekonomikai ir technologijoms, bus išspręstos ligų ir skurdo problemos. Žmonijos laukia šviesi ateitis.
Nightbringer 2009-12-01 18:02
Prognozės tampa išties liūdnos, jei bus išprestos skurdo problemos. Tada mums prireks net iki 5 planetu. Taigi, resursų pritrūksime, o kas jei popiulacija dar išaugs? Ypač, kai nebebus vėžio, pailgės gyvenimo amžius ir sumažės mirtingumas. Problema tame, kad vaistai garantuos ne tik sveika gyvenima tau bet ir daugelui kitų, bet tai ypač padidins resursų sunaudojima. Ir kodėl turiu pradėti nuo saves? Nes užgavau jautria tema? Pasaulis ir taip vos aprūpina maistu popiulacija, o ką teks daryti, kai bus panaikintas skurdas? Stiprosios valstybes, (reikia padekoti joms) silpnina atsilikusias valstybes, kaip maisto parama, papirkinėjimu, žemių išnaudojimu, žuvų žvejojimu... Ir dar vis norite pigesnių gaminių, bet nepaklausite savęs, kaip tas maistas atsiranda? Dėl tokios prabangos, kaip gyvenama dabar, teks kažkam "paubagauti" ir kuo toliau, tuo ta problema taps opesne. Ar gyventi kukliau ar toliau laukti, kol gyvenimas pagerės. (Čia daugiau tinka labiau išsivyčiusų šalių gyventojams).
Dainius2 2009-12-01 19:56
Kai sakau, kad išnyks skurdas, turiu omeny, kad tobulėjant žemės ūkio technologijoms bus pagaminama pakankamai maisto, kad būtų galima pamaitinti viso pasaulio gyventojus, o vystantis ekonomikai, galų gale, pakankamai maisto galės įsigyti net dabar skurdžiausiai gyvenančių šalių žmonės. Puikus pavyzdys Lietuva: XX amžiaus pradžioje paprasti jos gyventojai džiaugdavosi, jei nereikia kęsti bado, o dabar, XXI amžiaus pradžioje, mūsų tauta ne tik jo nejaučia, bet didelė jos dalis gali susikurti normalų gyvenimą. Tiesa, krizė šią situaciją kiek pakovegavo, bet neilgam. O jei ne sovietinė okupacija, dabar gyventume kaip švedai ar danai. Dėl to, kad išnykus skurdui kelis kartus padidės gyventojų skaičius mūsų planetoje. To nebus, nes kaip rodo praktika, išsivysčiusių šalių gyventojų šeimose gimsta daug mažiau vaikų nei trečiojo pasaulio šalyse. Pavyzdžiui prieš 80 metų 5 ar daugiau vaikų Lietuvių šeimoje nebuvo retenybė, o dabar, jeigu šeima turi 3 vaikus - ji jau daugiavaikė. O laikui bėgant, po 100 ar daugiau metų, žmonės tikrai kolonizuos kitas planetas. Taip, kad net jeigu žmonių skaičius žemėje smarkiai išaugtų, vyriausybės sugebės jais pasirūpinti. Dabar pasaulyje yra pakankamai maisto ir pinigų jam pirkti (pasak Algimanto Čekuolio net per daug), tiesiog šie resursai labai netolygiai paskirstyti: išsivysčiusių šalių gyventojai gyvena prabangoje, o neišsivysčiusių - skurde. Beje, išsivysčiusios šalys neskriaudžia neišsivysčiusių. Teikia joms humanitarinę ir finansinę pagalbą. Netgi buvo toks planas iki 2010 metų panaikinti skurdą visame pasaulyje - neišdegė, bet, manau, ateityje tai bus padaryta. Keista, kad ekonomikos ir technologijų vystymiasi kai kurie žmonės įžvelgia tik blogus dalykus ir nesupranta, jog šie dalykai skirti žmonijos pažangai. Todėl teikia daug daugiau naudos negu žalos.
Nightbringer 2009-12-01 23:02
Technologiju ir mokslo pažanga nėra nei bloga, nei gera. Viskas priklauso kaip tu žiurėsi į jų panaudojima ir aišku, kam jos bus panaudotos... Asmeniškai aš už betkokią pažanga, tik kaikurie dalykai turi būti patikrinti ir atsigulti popieriuje, nes kai reikės jų, galėsim pasišaukti...
Dainius2 2009-12-04 22:41
Kam taip žiauriai, jau geriau tegu jie vagia ir tinginiauja, negu miršta badu ir nuo ligų. O gal galima padaryti taip: funduoti gyvenamųjų namų, elektrinių ir kitos infrastruktūros įrengimą neišlivysčiusiose šalyse, bandyti dirbtinai, o gal ir ne visai dirbtinai duoti žmonėms darbo ir taip pripratinti juos prie prekių ir paslaugų vartojimo. Tada pamažu pradėti apmokestinti tas prekes ir paslaugas. Iš pradžių nedaug, paskui daugiau, kol galiausiai prieitume prie normalios ekonomikos, kurioje vartotojai patys moka už perkamas prekes ir paslaugas. Tiesa, čia tikrai būtų problemo pereinamuoju laikotarpiu, kai žmonės galėtų gauti visus arba daugumą patogumų, kuriais naudojasi Vakarų gyventojai, bet už juos nieko nemokėtų. Tada tikrai įsivyrautų tinginystė. Aišku, galima patogumus teigti tik tiems, kurie diba, bet tada juos vėlgi gautų nevisi. Pažįstu kelis žmones (anarchistus), kurie tokį planą pavadintų išnaudojimu. Bet juk tai būtų daroma tik tų "išnaudojamųjų" labui: jiems nereikėtų gyventi skurde, jie mažiau sirgtų. Tai bent išnaudojimas, tiesa?
Nightbringer 2009-12-05 18:36
Turiu omenyje, suteikti jiems darbo vietas, kur jie galėtu užsidirbti pragyvenimui. Bet sukurti tiek daug įmonių, brangoka.
Dainius2 2010-01-07 22:47
Nightbringer, 3 - čiojo pasaulio šalys naudodamos modernias žemės ūkio technologijas ir jos įdirbimo būdus irgi gali išvengti bado ir skurdo. Tikėkimės turitingos šalys turės pakankamai išminties joms padėti, nes pinigų tai tikrai užtenka. Rolandas Maskoliūnas yra pasakęs, kad tikras fantastas - tai pirmiausia realistas. Aš pasakyčiau atvirkščiai: tikras realistas - tai pirmiausia fantastas. Jis supranta, kad ateityje neabejotinai bus atrastos pažangesnės (ir visai nestebuklingos) technologijos, kurios pagelbės žmonijai visose srityse. O sakyti, kad jeigu mes mirdavome nuo bado ir maro, todėl vargingų šalių žmonės taip pat privalo tokiu būdu "siegti" ekonaminės gerovės yra ne tik nehumaniška, bet ir neteisinga.
Nightbringer 2010-01-10 18:55
Argi, kažką auginti šiltnamio salygomis galima? Žmones greitai išsigimtu dar labiau. Pirma, jiems reikia susitvaryti savo vidines problemas (korupcija) patiems, nes kitaip, kišk, neikišes pinigų, vistiek naudingumo koficientas bus menkas.