JAV patvirtintos pirmosios „etiškos“ žmogaus kamieninių ląstelių linijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SuperHP 2009-12-03 17:06
Tai, kad embrionai jau yra gyvybe, kuria sunaikines, esi laikomas padariusiu zmogzudyste, yra labai abejotinas ir svarstytinas dalykas. Taciau tai, kad reikia padeti tukstanciams serganciu zmoniu - FAKTAS. Siuo klausimu as palaikau mokslininku pozicija.
ligonis 2009-12-03 18:39
"Oponentai sako, kad žmogaus embrionų negalima naikinti dėl jokių priežasčių." kodel? "embrionai jau yra gyvybe, kuria sunaikines, esi laikomas padariusiu zmogzudyste" spermatozoidai irgy yra givybe, tai ka dabar suimsi visus kurie turi vaiku, nes buvo nuzudyti milijardai kitu spermatozoidu to vaiko "gamyboi"? turbut pagal tokia logika anglis galima det i arbata vietoi cukraus?!?!
Medikas 2009-12-03 22:30
Pagal medicinos etiką embrionas jau yra laikomas asmeniu ar bent jo dalimi, nes tai jau yra ląstelė su naujos gyvybės pilnu kariotipu (46 unikalios chromosomos). Spermatozoidai, kaip ir kiaušinėliai yra lytinės ląstelės su haploidiniu chromosomų rinkiniu (23), todėl jos "nesvarbios".
O vardas? 2009-12-04 12:28
Nusišneki. Kas tai yra embrionas? Tai yra tokia pati gyvybė kaip ir spermatozoidas. Tai yra gyvybė kuri vadovaujasi tik "instinktais". Aš nelaikau tokių dalykų žmogžudystėmis, nes ta gyvybė dar neturi blaivaus mastymo, neturi asmenybės, tai nėra protinga gyvybė.
Skeptikas 2009-12-04 14:42
Pats nusišneki. Embrionas - tai jau iš esmės žmogus, nes suteikus tinkamas sąlygas tikrai gims žmogutis. Palyginimas spermos su embrionu yra tas pat kas palyginti uraną turinti kritinę masę ir neturintį kritinės masės. Vienu atveju Hirosima tebestovi, o kitu tik griuvėsiai. O gal ir 1 g. urano galime vadinti atomine bomba pagal jūsų kvailą gyvybės įvardijimą? Gal ir kūdikio galime nevadinti žmogumi, nes 1 m. kūdikis dar nesuvokia pasaulio? Jis dar neturi blaivaus mąstymo, neturi pilnavertiškos asmenybės ir yra neką protingesnis už kai kuriuos gyvūnus. Gal ir jus vadinti žmonėmis yra kvaila, juk nevisi čia rašantys esat naudingi visuomenei? Reiškia esate šiame pasaulyje nereikalingi! Pagal tokią logiką milijonai neįgaliųjų buvo supleškinti nacių krematoriumuose. Mirties kultūra valdo. Leiskim ir autanaziją alzhaimeriu sergantiems senukams, nes jie vis tiek nieko nesupranta, mažiau rūpesčių bus.