Algimantas Čekuolis. Kinai jau čia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vitaltrix 2009-12-07 23:48
Prieš kinus neturiu nieko blogo,jie labai darbštūs ir kultūringi žmonės-mums reiktų iš jų pasimokyti.Japonai irgi tos pačios rasės žmonės,bet mums iki jų kultūros ir ekonomikos lygio toli toli išmatom plaukti. Arigato, Ja ne,sajonara
Outland3r 2009-12-08 10:22
O kur dingo Lietuvos piliečiai, kurie Vilniuje ar dar kitam Lietuvos gale nemoka normaliai lietuviškai sakinio suregzti? Man pavyzdžiui baisu Vilniuj, važiuoji troleibusu ir girdi kaip šneka lenkiškai, rusiškai ir kartkartėm lietuviškai. Kitas dalykas, ateina į parduotuvę ir ima šnekėt lenkiškai, rusiškai, nors jau n metų gyvena Lietuvoj... Nejau Lietuvoj kaip valstybinės kalbos dar yra ir lenkų ir rusų kalbos? Taigi "antikosmopolitanai" pasižiūrėkit į bendrą Lietuvos daržą ir kaip jis jau yra užterštas. Prieš kitos tautybės žmones nieko neturiu, tiesiog manau, jog jei jau gyveni kitoj šaly, tai išmok ir jos valstybinę kalbą. Pasižiūrėkit į italus, japonus, net ir afrikiečius atvykusius į Lietuvą. Stengiasi kalbėt lietuviškai nors Lietuvoje net 10 m. neišgyveno. O savi net ir vaikus užauginę Lietuvoj vos žodį Lietuvišką ištaria.
Wolfy 2009-12-08 14:33
Matai,vieni isivaizduoja,kad cia tiek metu gyveno ir kalbejo tarkim rusiskai,tai ir dabar kalba rusiskai ir tiesiog nenori mokintis lietuviskai,o del lenku nezinau,nes man su jais susidurti neteko.
Nerkashis 2009-12-08 15:52
Na kiek pažįstu lietuvių išvažiavusių užsienin, tai (negražu taip sakyt, bet) brūdų brūdai. Negana to kad užsidirba ir pragyvena ten, o ne retas ir susitaupo. Tai jiems dar maža. Reikia mat kokias tai pašalpas išsiprašyt. Sutinku, apetitas auga bevalgant. Bet tai jau tampa liga. O paskui ir linksniuojami Europoj ne iš geriausios pusės. Tas pats dabar ir Lietuvoj. Kiekvienas vis reikalauja pašalpų, paramos. Bet kai tik kokia akcija atrakcija, taip ir tempia pilną vežimėlį link mašinos. Pažįstama pasakojo kai matė kaip "nepigiai" apsirengusi moteriškė, ar su neeilinėm mašinom atvyksta pasiimti kruopų davinio. Kol godumas bus aukščiau visko, tol ir keiksim Kubilius ir vienas kitus.
Tir4elis 2009-12-09 09:11
Pritariu. Pas mus tikrai per daug sergančiu godumo liga. Ir berods jų daugėja. Epidemija kažkokia..
Marius.brn 2009-12-09 10:41
Ale už ką šitaip mane apkalbate, gaunu stipendiją mokykloje ir dirbu Norvegijoje... O kas išvažiuoja užsienin tai ne visi brudų, brudai, bet šiaip jų daugiausia anglijoje (ten gezų pamėgta šalis) dėl galimybės daryti ką nori. Vakar kaip tik youtube mačiau klipą kaip lietuvis prieš anglijos mentus šakojasi. O čia norvegijoje jei nemoki dirbti (patys norvegai išpirs lauk) arba labai esi "svarbi" asmenybė greitai gali gauti deportaciją metams. O šiaip tai zysti, verkti neapsimoka, nes nuo to dar niekur geriau nepasidarė. Lietuvoje trūksta bendradarbiavimo, pasitikėjimo. Daug žmonių Lietuvoje tikisi gauti kokią geresnę vietą ir šiltai sėdėti. O jei negauna kaltina visus aplinkui ir viskas. Bet kad patys turi rinktis į grupes ir dirbti tai nė velnio nepamąsto. O mes, atvykėliai, visi visiems padedam ir bendradarbiaujam, nes tiesiog žinom kad vienas be kito pagalbos neišsiversime. Dėl ko atvykę kinai tai pat dirbtų geriau, nes pirma jie atvyksta būtent dirbti (o ne skųstis dėl kubiliaus). Antra jie bendradarbiauja vieni su kitais. Būtent kaip mes atvykėliai Norvegijoje, geriau už Norvegus. Iš tos pusės būtų gerai jei atvyktų daugiau darbininkų į lietuvą iš užsienio. Žmonės pamatytų bent ką reiškia dirbti.
Muskietininx 2009-12-09 16:54
Na jis ten is sakė, kad brudai tie kuriuos jis pažįsta. Nemanau, kad visi išvykę yra jo pažįstami.