Požiūris. Skiepai: gelbėja gyvybes ar silpnina imunitetą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lizunas 2009-12-14 16:13
Teko kalbėtis su žmogumi, kuris 5 metus skiepijosi nuo gripo ir nustojo tai daryti. O pokyčiai dideli, nuo bet kokio peršalimo tekdavo gultis į lovą ir gydytis.
Man_In_A_Cage 2009-12-14 16:43
Na o aš pamenu, kai mane dar pradinuką pradėjo mama skiepyti nuo gripo,tai per visas epidemijas mokykloj ištverdavau, vos ne vienas klasėj sėdėdamas
Tir4elis 2009-12-14 17:36
Žiūrint kada tai buvo. Kita vertus kitus vaikus irgi skiepydavo, taigi jei papuolei atsparesnis, tai klausimas ar visus nuopelnus būtent vakcinoms reik priskirt. Šiaip mus skiepydavo reikia-nereikia ir vos ne nuo visko kas po ranka pakliuvo. Paprastai tai baigdavosi nelabai kaip. Kaip tik gripas taip iškart lovon, nes temperatūra tokia, kad nepaeidavau.. Kita vertus daktaras labai jau aptakiai ir miglotai kalba apie neigiamus skiepijimo atvejus. Kai tuo tarpu atgarsiu pilnas ne tik internetas. Daug atvejų kai vakcinos netik nekokybiškos, bet ir brukamos tada kai daktarai gauna procentus už kiekius nuo platintojų. Kodėl gi paklausinėjus paaiškėja, kad patys savo vaikus nelabai linkę skiepyt? O kai tik išgirdęs pasiūlymą skiepytis nuo ko nors išdėstai apie savo situaciją ir kokių nenori pasekmių bei lauki rezultatų kažkodėl išgirsti "Turbūt tėvai medikai".. Nesakau, kad tai totalus blogis. Tiesiog per daug įprasta pasidarė naudot nuo visko ir visada kaip kažkokią panacėją. O čia paprasčiausiai dar vienas būdas kurį reikia taikyt kada reikia, o ne taip kaip tai daroma dabar.
meslinukas 2009-12-14 20:37
na, dėl skiepų tai vienareikšmės nuomonės neturiu. sutinku su Tir4elis, kad prieš skieijant reikia pagalvot; ar to tikrai reikia. pvz, čia rašo, kad prieš pradedant skiepyt nuo stabligės – 37 ir 1. jeigu čia ne klaida, tai koks tolkas visą populiaciją skiepyt dėl 36 žmonių? dėl gripo irgi manau nėra tikslo - vistiek kitąmet reiks dar kart skiepytis, be to gali būti paskiepytas ir ne nuo tos formos (juk jų kasmet pasirodo ne viena).
Nightbringer 2009-12-15 10:37
Hmmm, žmonės miršta nuo to gripo. Tai koks tikslas skiepyti?
meslinukas 2009-12-15 15:37
ir kiek gi jų miršta? ir kokia tikimybė, kad mirsi nuo gripo arjo komplikacijų sukeltų tu? be to yra tikimybė, kad tie skiepai tau nepadės arba, kad jų tau net ir nereikės. moki babkes + gali gaut šalutinį efektą kokį nors. taip, kad apie ką pamąstyt tikrai yra ir stačia galva į tai nert, manau, neprotinga.
Nightbringer 2009-12-16 22:41
Nuo gripo mažai, bet nuo jo komplikaciju, tai daug. O kodėl skiepai turi nepadėti? Nebent tiek jau "išsidirbinėjai" iš savo imunines sistemos, kad ji be antibiotikų nebesugeba net žarnyno sukontroliuoti. Ir jei gauni šalutinį efekta, tai čia subtilus pasakymas, kad greitai mirsi, jei nepakeisi savo gyvensenos. Jei turi ypač silpna imuniteta, tai ligos kibs viena po kitos. O su tokiu imunitetu tikrai verta skiepytis, nes 99% tikimybe, kad būsi ''tiesiogiai patiestas" gripo. P.S: gripas yra toks pavojingas dėl savo didelio užkrečiamumo. Užteks žmogui nusišiaudėti šalia ir jau gali keliauti į vaistine pirkti vaistų...
meslinukas 2009-12-17 21:48
turėjau uomeny, kad gali ir nepadėti dėl to, kad tu sirgsi ne tuo gripu, nuo kurio skiepijais arba gali ir taip nesirgti - tokiu atveju tie skiepai beverciai. o ash jau >2m niekuo nesergu (tik nervo uždegimą turėjau, kai nušalau), ir šitą epidemiją ištvėriau be problemų ir be jokių skiepų. B-) nu ir kas, kad užkrečiamas? tai ką. man dabar visą gyvenimą skiepytis kasmet nuo gripo, net nebudamas tikras, ar tai man pades, ar bus reikalinga ir dar gali pakenkt(žr. aukščiau)? ačiū, šito man tikrai nereikia
punktyras 2009-12-17 22:45
Ryškiai daugelis neskaitė viso straipsnelio. Skiepai yra profilaktika. Kaip gyvybės draudimas, kaip saugos diržai ar oro pagalvės. 1 iš 800 pagalvių neapsaugo žmogaus nuo mirtinų traumų, bet jos naudojamos ir dėl jų naudingumo ginčų nekyla. Skiepų patikimumas yra DAUG didesnis, tačiau dažnas manosi geriau žinąs apie juos.
Nerkashis 2009-12-18 10:01
Darbe skiepyja mus nuo gripo už dyką. Na man suveikia lietuviškas požiūris - jei už dyką tai imam Ir taip jau 4 metus. Šalutinį poveikį pajutau tik šiemet. O gripu nesergu jau kokius 10 metų. Neseniai sesuo gimdė. Tai po pusvalandžio kūdikis gavo 2 skiepus (kaip ir straipsnyje rašyta). Manau galėjo ir palaukt....
Manga 2009-12-18 17:46
Anot gydytojo, skiepyti pradedama dar kūdikystėje ne šiaip sau. Mamos įsčiose kūdikis yra sterilus, o jau gimdymo metu prasideda vadinamoji kolonizacija. „Pasaulis apskritai labai susirūpinęs dėl gyvsidabrio taršos. Amerikiečių specialistai nerekomenduoja nėščiosioms valgyti tuno, kuris per žiaunas košia vandenį ir filtruoja viską, kas jame yra. Europoje keliami labai dideli reikalavimai lempoms su gyvsidabriu. Aplink mus yra daug gyvsidabrio, kuris iš tiesų toksiškas. pasakas seka ponas daktaras. Ispanijoje, maroke, prancuzijoje, jau net nekalbu apie "juodaja" amerika/ ar minimuku kinija - yra pilna rajonu kur net valdzia nelenda ka jau kalbeti apie skiepus. zmoniu srautai milijoniniai tik kazkodel pasaku tokiu nebuna. kur ten tos infekcijos? vazineju fotografuoju tik niekada nemaciau tokiu pasaku, skiepai buna tik nebent tolimesniuose kontingentuose ir juos dalina sumauti misionieriai, nes padeda, o kazkas tuo tarpu uzsako vaistus, nuveza, kiek ka kur kaip? va taip, kaip lietuvoje plauna pinigus svarbu yra tureti projekta, o tada gali uzsiimti veikla pvz padeti zmonijai. ten buna islenda kokia liga. p.s. jie nezino ir apie stebuklingus jogurtus (profilaktiskus) kurie kudina ir juos sveika taip pat valgyti nes kazkas parduoda valgo vietini maista ir nei kaulams kalcio reikia nei nagai lupinejasi.
Nightbringer 2009-12-19 21:07
Tai gerai, kad tavo imunitetas stiprus, o ką daryti kitiems? Užsikrėsti senesne gripo atmaina labai mažai šansų, jo didelis užkrečiamumas pakiša jam pačiam koja, nes daugelis jau turės imuniteta natūraliai, kiti dirbtinai. O kaip, tai, kad kitų skiepai išgelbėja tave nuo skiepijimo? Jei liga tampa išnaikinta tarp tavo šalies gyventoju? Karta pasaulis dare akcija tokiai bjauriai ligai, dabar manoma, kad ta liga yra išnykusi.