Povilas Žielys. Rusijos pensininkai svajoja apie SSRS, jaunimas – apie imperiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Robinis 2009-12-20 16:27
Va ten tai patriotiška tauta ... bent jau pagal apklausa taip atrodo. Ech.. gaila, kad niekad nesuprasiu kodėl tėvai ir visi seniai ir t.t.. sakė ir sako, kad prie Ruso gyventi buvo geriau...
Manvydas 2009-12-20 16:28
Rusyne tiek fašistuojančio jaunimo, kad galima tiesiog kastuvu nešt.Ir visiem ten nusikakokt.Fašistukai užsieniečius vidurį dienos daužo ir niekam ten nerūpi. Aišku, kad jiem natūralu, gi amžini okupantai su sibiriniu mentalitetu.Dauguma tokia, mažuma dažniausiai Rusiją laiko skyle.Su keliais rusais kalbėjau, tai jie savo tėvynę laikė didžiausia mėšlo krūva. Galiu atsakyt, nereikėjo nieko galvot, ir dar mažiau kažko siekt. Ba darbo gausi, kambarį gausį. O realiai ten nieko gero nebuvo. O dabar ir turim, to nieko negalvojimo padarinį...Apsikrūs vagiai išpardavė visą Lietuvą, o 3mln. Lietuvių ką geriausiai sugebėjo, tai emigruot, o ne kažką keist. Geriausiai verkt ir kaltint visus tik ne save.Kas vyriausybę išrenka?A ne patys? Patys, anais laikais gi nereikėjo nieko rinkt, ba bus išrinkta kas reikia.
Sarunas 2009-12-20 16:42
O šiais laikais rink nerinkęs vistiek tą patį šū** gabalą gausi atgal kaip padėką, o ne nuoširdų valstybės valdymą.
Nightbringer 2009-12-20 17:54
Tai ko šūdus išsirinkom? Man ir taip aišku, kad Lietuviai kaip nevispročiai balsuoja už tą, kuris didesni duonos gabala pažadės, o ne tas, kuris jų interesus žiūri, o kad nėra kandidatu, tai netiesa, tik daug nemastančiu Lietuvoje, kurie mano išrenka visokius.... http://www.demotyvacija.lt/lietuvos-res ... 34989.html P.S: Kažkodėl nepavyko paveiksliuko įkelti.
Goblinas 2009-12-20 17:57
didžiausi kritikai kaip sąlyga yra ir didžiausi kvailiai.
Jobke 2009-12-20 18:22
Per maza rusams teritorija, zinoma juk tenais salta Nori vargsai kur silciau
mykolas 2009-12-20 18:25
Mes išrinkom?kas tie "mes"? Jau seniai žinoma tiesa kad didžioji dalis šalies gyventojų į rinkimus jau neina. Nes mąstantis žmogus į tą pačią šūdo upę du kartus nebrenda. Taigi, valdžią išrenka vis tas pats elektoratas, konservus tremtiniai ir a la rezistentai (nes pažada "patriotams" stabilias pensijas) , prisikėliečius - tv fanai (nes LNK labai super tv), darbiečius darbininkai (nes tik per savo neįtikėtiną protą ir darbštumą atsiranda milijonieriai), paksoidus - pensininkai ir davatkos (nes laukia mesijo), liberalus - portugalai (nes Zuokas "labai daug gero" padarė portugalų miestui). Visą šią pilietiškai aktyvią publiką papildo įvairūs pablūdėliai, kuriems apsispręsti padeda tv press ir radio reklamos, taip pat alus ir skalbimo milteliai po 1 ct ir pan. Kol žmonių neaplankys nušvitimas, kol jie nesupras, kas iš tikrųjų yra demokratija ir kad laikytis įstatymų, už kuriuos tebalsuoja 1 iš 25 000, yra nuolaidžiavimas diktatui, tol būsim mėšlo krūvoj. O kol kas dar atvėskit, įsijunkit tv, pažiūrėkit panoramą ar šokių top 10 (kas kam mieliau), ir eikit miegot, darbdavys jus nori matyti geros darbinės būklės
Popasz 2009-12-20 18:28
Vyriausybę išrenka tauta, tačiau, Manvydai, pasakyk, kaip tauta gali išrinkti geresnę valdžią, jei neturi kito pasirinkimo? Todėl ir surinko Tautos ir Prisikėlimo partija daug balsų, žmonės tikėjosi jog bent jie kažką pakeis, o ne jau seniai pažįstami politikai ar partijos. Na, o kas iš to išėjo patys suprantate. Prie ruso gyventi buvo geriau eiliniam proletarui, kuriam nieko pernelyg iš gyvenimo nereikėjo, tik egzistuoti. Deje, šiuo metu daug dabartinių proletarų nebegali Lietuvoje net egzistuoti, nes nebeturi darbo. Tačiau žmogui, kuris nori tobulėti, nori laisvės, nori gyventi, o ne tik egzistuoti, manau, gyventi geriau tikrai nebuvo. Žmonės, svarbu, kad turime kur kas didesnę žodžio laisvę, nei SSRS gyvavimo laikotarpiu, galime laisvai (sąlyginai) reikšti savo mintis ir būti ramūs, jog saugumas neatvažiuos ir nepradės klausinėti apie tai, ką vakar blogo apie valdžią prišnekėjai. Komunizmas turėjo daug pliusų, bet ir daug minusų, nesvarbu kokia valžia bebūtų, visada atsiras tų, kurie ja bus nepatenkinti.
Nightbringer 2009-12-20 20:02
Mykolai, pats įvardijai problemas už mane, dėkui. Popasz'ai, įvardink tuos pliusus ir minusius.
Criminal_Minded 2009-12-20 20:35
O as tureciau labai saunu pasiulyma, kaip Lietuva po truputi istraukt is siknaskyles. Reiktu padaryt viena labai paprasta dalyka - pakeist partine sistema Lietuvoj. Atimam per rinkimus is kandidatu prierasus kokiai kas partijai priklauso, sunaikinam visas partines eiles ar sarasus ir tegu kelia save i kandidatus kaip paprastas zmogus, o tada kai zmones nubalsuos uz ji, jis ir butent jis pateks i seima ir bus ipareigotas atstovauti savo rinkejams (nes jokie partiniai sarasai antra kadencija nepades, turesi parodyt rinkejui, ka del jo gero padarei, nes kitaip nerinks). Galiausiai tamsta atejes i seima, gales pasirinkti kokia partija (pagal politines paziuras !!!!! ) nores atstovaut ar isvis tokios neatstovaut. Partija tebutu tik bendraminciu sajunga.
enternald 2009-12-20 22:06
Matos, kad rusai nori imperijos ar galios. Kas mums iš to? Mes kaimynai turėtume ką nors daryti, bet manau nėra prasmės, mes per maži. Gal geriau tiesiog mums užmiršti nuoskaudaus ir dirbti mūsų ateities labui. Geriausia ką mes galime atlikti sąžiningai dirbti ir būti maža tauta, kuri žino, kad ji yra tauta. Suvokimo, kad mes esame tauta labai trūksta...
lape 2009-12-20 22:39
Nieko tai nepakeis. Partijas musu atstovai keicia 3 kart per metus. Va jeigu partijai priklausytum iki gyvenimo galo tai gal. Ir dar moterim uždraust balsuoti, nes nuo jų visos ekonominės nelaimės. Bet tai ne į temą ...
Vytax 2009-12-20 23:18
Man tai juokingos jų tos imperinės svajonės. Rusai turi ir didžiulius teritorinius plotus, ir daugybę visokių resursų (nafta, dujos, metalai ir t.t.), ir pigios darbo jėgos turi. Ko jiems dar reikia? Tik imk ir kurk imperiją, daugiau nieko nereikia.
esherys 2009-12-20 23:22
rusija seniai mire. bolsheviku pagalba, atejo visus izude, neber rusijos ir nebus.
enternald 2009-12-21 11:22
Rusams reikia proto įkrėsti, nes šito nesupranta, ką sako Vytax, Aš pritariu pilnai tavo nuomonei.
bahuriux 2009-12-21 12:34
As manau Putinas nori save pasiskelbti imperatorium del to ir formuoja tokia visuomenes nuomuone. Juk kai nafta buvo brangi buvo ir pinigu tam, o dabar jau ir rezultatai yra. O Criminal_Minded ideja labai gera.
gabus 2009-12-21 14:28
Šaunu. Tiesiog nuostabu. Kaip ir tavo avataras. Kaip kai kuriem matau šio portalo vartotojam irgi logikos trūksta.
Jobke 2009-12-21 14:41
Sutinku su gabus. Manau tuomet criminal, nieks nezinos uz kokiu paziuriu zmogu balsuoji, juk tai ir yra svarbiausia.
Popasz 2009-12-22 18:18
Kas man yra pliusas, tau gali būti minusas. Ir atvirkščiai.
Nightbringer 2010-01-06 21:37
Vadinas, negali?