Genetiškai pakeistą medvilnę valgys ir žmonės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Azuolas 2009-12-22 18:32
Įdomu bus paragauti
zugalia 2009-12-22 18:50
vsio parasau ir einu grauzt megztiny pasaulis isgelbetas valgysim medvilne
Wizy 2009-12-22 19:14
kurioi vietoi parase tau kad medvilne padare valgoma .... valgysim seklas
Dvigubas nulis 2009-12-22 20:29
Antrosios ir trečiosios pastraipos pabaigoje kartojasi tas pats sakinys
kionig 2009-12-22 20:34
Tai tu seklas valgysi, o jis gryna medvilne Kazin kaip kandims atsilieps sitas GMO
Alchi 2009-12-22 20:55
O kokia medvilnės sėklų maistinė vertė? Dabar reiktų pridurti, kad galima taip pat valgyti minkštesnes medžių žieves (pvz beržo), citrusinių vaisių žieves, nuskustą kaktusą (nauja GMO idėja? - ne, agurkai jau seniai yra), popierių (kuo minkštesnis, tuo skaniau), taip pat viską kas juda. Daug dalykų galima valgyti ir jie netgi nėra nuodingi... Keista kodėl žmonės daug ko nevalgo. Aš esu didžiulis GMO skeptikas, ir ne vien dėl savo neišprusimo, ar provincialumo. Pati idėja įdomi ir pažangi - žaisti lego su gyvais organizmais, turbūt yra smagu. Bet, kad žmonės tai valgytų ir taip greitai? Automobiliai, turbūt praeina ilgesnius saugumo testavimus negu GMO, kuriuos mes VALGOM! Bet tai dar būtų dzin, jei ne GMO sėklų priskyrimas "intelektiniai nuosavybei" - kaip knygoms, ar filmams, ar programoms. O dėl to pelną gauną maždaug viena kompanija - Monsanto. Spalvinga kompanijos istorija - anksčiau pramoniniais kiekiais gamindavo nuodus Taigi plojimai už naują lego kombinaciją, bet ačiū aš medvilnė mėgstu ant kūno, o ne viduj kūno.
kionig 2009-12-22 21:02
, musu skrandis nevirskina celiuliozes
Azuolas 2009-12-22 21:09
Čia tai bent argumentas prieš GMO Jei seniau gamino nuodus, tai žinoma, jog jų kėslai ir yra apnuodyti visą pasaulį O Nokia pradėjo berods nuo guminių botų gamybos. Kažkaip skeptiškai reikia žiūrėti į tuos mobiliuosius telefonus.. kas jei ten yra tik gumos gabalas?
BishopaZ 2009-12-22 23:38
pilnai tau pritariu, tegul kiti kvailiai išbando ant savo paties, savo vaikų ir anūkų kailių Manau per tris kartas neigiamas poveikis, jei toks bus tikrai išlys.
Arns 2009-12-23 00:36
\keistas pastebėjimas, visi GMO kuriami kaip galintys pamaitinti "trečiojo pasaulio žmones", tačiau kaip Vakarai valgo naujoves taip valgo. Spėju tuoj išaiškės jog tos sėklos labai geros vegetarams ir mėgstantiems dietas, tad vėl vargšai turės badauti
pinkiss 2009-12-23 00:56
nieks jusu neverc valgyt nepulkit y panika,jusu teise rinktis maista,bet va pvz tokiose afrikose indijoj,kinijoj kur zmones skurst ir zeme netikus jokiems grudams ir pan gal but isigelbejims,ir turbut jiems maziausiai rupes nes kartais jau geriau kazka valgyt ir gyvent dar 10m nei mirt nuo bada rytoj.
loggo 2009-12-23 01:36
Ar tik man vienam taip atrodo, ar antra ir trečia pastraipos - identiškos? Bet kuriuo atveju, manau, kad gal užteks žaisti su gamta ir toliau skatinti pasaulio žmonių populiacijos augimą. Sveikinčiau, jei tie mokslininkai būtų atradę būdą, kaip sumažinti žmonių kiekį pasaulyje tiek, kad nebereikėtų išradinėti naujų augalų/gyvulių rūšių. Ir taip žmonės jau kuris laikas kaip virsta žemės parazitais.
loggo 2009-12-23 01:50
Netiesa. Tiekėjai/gamintojai supratę, kad nauja GM rūšis atneš daugiau pelno, dažnai apleidžia 'natūralias' rūšis. Beje, parduotuvėse, turguose dar nemačiau, kad būtų nurodytą, jog produktas yra GM. Pavyzdžiui, pomidorai, į juos, jei neklystu, yra įterptas skorpiono genas, nuo kurio vaisiaus žievė pasidaro kietesnė, jie ne taip greitai supūva. Ir tokie pomidorai yra visiška dauguma, o čia tik vienas pavyzdys. Taip kad, nori ar nenori, rinktis negali - valgai tai, ką kiti nusprendžia tau esant reikalinga.
Azuolas 2009-12-23 03:14
Kodėl per kartas, o ne iškarto? jei būtų nuodinga, tai išlystų iškarto. Ar tu įsivaizduoji, kad kai valgaai, tai maisto genai įsispraudžia į tavo genus?
Azuolas 2009-12-23 03:19
išgelbėjo milijonus gyvybių. Tik europiečiai pernelyg gerai gyveną, tai gali sau leisti išsiknisinėti. Tik niekaip netoleruoju, kad dėl to išsiknisinėjimo kenčia niekuo dėti žmonės. Tie, kas įsivaizduoja, jog žmonių per daug, ar žmonės yra "parazitai", tai žmonių mažinimą galite pradėti nuo savęs, o ne nuo kitų.
BishopaZ 2009-12-23 08:01
Sklerotikams priminsiu, per kiek laiko atsirado kempinligė ? Tik trečioje galvijų kartoje šeriant "pagerintu pašaru". Taip, kad MĄSTYK!
enzim 2009-12-23 09:23
Nieko tu nesupratai, taigi čia užslėptas būdas sumažinti trečiojo pasaulio populiaciją
Alchi 2009-12-23 10:49
pasaulis badaus, galėsi sakyt, kad tai nuostabu. Mąstyk !
Azuolas 2009-12-23 15:12
tavo "argumentai" remiasi tik fantazijom "kas galėtų būti", nepagrįstais kaltinimais neva "tokia jų etiką" ir t.t. Visada, kai atsiranda koks naujas dalykas, tai žmonės arba persioreantuoja, arba bankrutuoja. Tad vien dėl to, kad nebankrutuotų senamadiški ūkininkai neleisti GMO yra absurdas. Mąstyk pats ir nesisvaidyk įžeidinėjimais.
Alchi 2009-12-23 18:44
Gerai išsiaiškinkime vieną dalyka. Aš ne prieš genetines manipuliacijas. Tai yra progresyvi mokslo šaka, taip. Bet jos įgyvendinimas yra šlykštus, kitaip nepavadinsi. Kaip ir komunizmas, gera idėja, bet labai prastai įgyvendinta. Kas būna kai GMO susimaišo su natūralia kultūra? Ogi yra tikimybė, kad gali prasidėti mutacijos, dėl kurių augalai tampa nevalgomi. Ir dar visokių įdomybių prisideda. Bet tai nėra baisiausia. Nepagrįsti? Pagooglink apie "Agent Orange" - labai linksmas chemikalas. Taip pat PCB taršos skandalas. Kai Monsanto slėpė nuo vietinių gyventojų, kad juos nuodyja. Priežastis? Nes PCB buvo nesenei uždraustas, ir reikėjo jį kažkur padėti. Daug pigiau yra tiesiog jį išpilti negu saugoti brangiai kainuojančiose saugyklose. Ir tu norėtum, kad tokia kompanija darytų tau pusryčius? Svarbiausias dalykas yra tai, kad jie yra monopolininkai. Didžiausias sėklų pardavėjas pasaulyje. Jie yra supirke belekiek sėklas parduodančių kompanijų. Monsanto negalima pasitikėti. Jie meluoja ir užsiėma nešvariais reikalais dėl pelno ir tik dėl pelno. Įrodymai? "Roundup" herbicidas anksčiau buvo vadinamas biodegraduojančiu. Visose reklamose jie taip skelbdavo. Pasirodo melavo. Ir ne tik. Pasirodo, kad dar ir vėžį gali sukelti. Ir tai ne vienas pavyzdys. Bankrutuoja ne bet kokie, o amerikos fermeriai. Ir bankrutuoja ne tie, kurie pardavinėja natūralius augalus, o tie kurie prasideda su GMO. Tai nėra vien tiktai dėl fermerių. Kas bus kai atsiras nauja liga naikinanti GMO augalus? O ji atsiras. Visada atsiranda naujos ligos. Tai dėsnis, nematau kodėl jisai turėtų keistis. Purkšim augalus antiseptikais? Geriausia yra turėti begale skirtingų rušių, tada viena rūšis paveikta ligos, nepakenkia kitom. Nebandyk manes diskredituoti vadindamas lunatiku, melagiu, pseodomokslininku, ar paranojiku. Manes tai nepaveiks, brangusis. Faktai yra tokie - Monsanto yra monopolininkai, jais pasitikėti negalima ir jie siekia pelno, bet kokia kaina ir jie aprūpina didžiają pasaulio dalį sėklom.