Ligoninių tuštėjimo metas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

namaste 2010-01-17 14:32
Reikia tik džiaugtis, kad tuščios ligoninės, baisiai jau visi sveiki..
Wolfy 2010-01-17 14:54
Ne sveiki,o paprasciausiai milziniskos visur eiles,be to ir guldyti nenori zmoniu,kuriems tikrai reiketu.
kionig 2010-01-17 16:11
OT kaip gerai, tegu lekia ju nieks nelaiko ir sakyciau gerai daro. Gerai gerai krize sudelios viska i savo vietas.
lape 2010-01-17 21:08
Teks patiems gydytis, tik, va vaistų be receptų nebenupirksi. Vėl prie žolelių sugrįšim.
Darwin-was-right 2010-01-17 23:04
As nors ir medicinos pirmakuris, bet jauciu, kad cia ne kas bus, teks ir man vaziuot rezidentaut svetur. Gal.
kikilis 2010-01-18 07:28
Tik nepadaryk mano klaidos ir nepradek rezidenturos Lietuvoj, nes rezidentura/internatura uzsienyje reiks pradet nuo pradziu, prarasi metus. Kadangi per pirmus, o gal praktiskai ir per visus rezidenturos metus cia nieko neismoksi (ziurint kuriuose skyriuose). Atlyginimai irgi, sklando gandai kad nuims stipendija, liksim su 1000 lt/men penkis metus dirbt. Butu reali galimybe- iskart nedvejodamas lekciau uz sienos. Skandinavijoj geriausios perspektyvos, bet labiausiai kosmines kalbos.
Darwin-was-right 2010-01-18 11:16
Turesiu omeny cia panasu, kad situacija negeres kuri laika, tai kad visiskai sutinku
Nightbringer 2010-01-19 15:57
Kažkaip visada maniau, kad daktarų trūksta. O jei daktarai išsvyksta dėl tų 400-500 litų, tai absurdas. Jie susirenka kelis kartus didesnes sumas iš kyčių...
Darwin-was-right 2010-01-19 22:59
400-500LT irgi pinigai, be to vaziuojama i uzsieni tikrai ne del tokios sumos, o del zymiai didesniu pinigu. Be to zodis "kysiai" kiek per stiprus atsizvelgiant i ta fakta, kad mediku darbas nera labai vertinamas Lietuvoje (geriau reiktu sakyti siokia tokia kompensacija, nezinau net...).
kikilis 2010-01-20 18:49
kokiu 400-500 litu? Lietuvoj rezidentas gauna apie 2000 lt, Suomijoj 3000 eu. Ir cia rezidentas, apie gydytoju algas nesneku. Lietuvoj daug gydytoju gauna mazesnes algas nei siuo metu rezidentai. Idiotiska pateisinti mazos algos mokejima tuo, kad dar gauna i kisene...
fonomanas 2010-01-20 19:26
Na ir gerai kad alga apie 2000lt, bet tai yra menka pinigu suma palyginus keik tu aukoji ir darbo idedi. Labai man juokinga tiesa pasakius kaip koksnors raudonnosis plyteliu klojejas gauna virs 3000lt , ir be mokslu, ir be darbo kaiuras naktis. Nori lietuva rezidentus islaaikyti? tegul moka adekvacias algas, bent jau 4000lt. Antra sios problemos dalis kad skyriuose uzsisike seni daktarai, kurie ziuri i rezidentus kaip rpeisus, ir nachaliskai neleidzia jeims praktikos tureti. Palieka naktimis budeti uz save, savaitgaliai ir svenciu dienos tik rezidentams ir vienam budinciam daktarui. Kuris ir atlikineja visas proceduras, o tu vargsas rezidentas gali tik is atstumo stebeti, ir laukti to mato aki pats tapsi gydytoju be jokios patirties. Imkim uzsiesio univerus, klinikas. Gauna rezidentai is anksto nustatyta darbo laika, ir proceduru skaiciu kurias jie turi atlikti. Ir trecia smagaiusia dalis, prasimokai 6 metus, turi gerus rezultatus, rasei mokslinius darbus, dalyvavai koferencijose ir t.t Kitaip sakant esi gerai pasiruoses tam darbui. Ir staiga atsiranda kazkoks pilietis, kuris toje sveroje nieko nera nuveikes, bet turi gera pavarde. Na stai, ir uzsimtos nemokamos rezidenturos vietos (: Nori testi studijas savo megstamoje srityje, mokek 100 000 litu uz vidutine specialybe. O moralas tame, mokinasi medikai, ir laukia kol ateis apsisprendimu metas. As asmeniskai jei nesul;auksiu geresniu laiku sausiu i uzsieni ne nesidairydamas, kur galesiu tapti specialistu, be 100k investiciju ir be pasityciojimu.
Nightbringer 2010-01-21 20:42
Gal ne taip mane supratai. Turėjau omenyje, kad bet kokiu atveju daktaro padėtis nėra tokia prasta. Pvz: Žinau, keleta šundaktarių (na, susidario įspūdis, kad jie jokio mokslo nebaige) gydo žmones, nors pats dar gerai pagalvočiau ar noriu, kad mane gydytu tokie daktarai... Beje didesniame mieste duodi 50lt, vien tik už apžiurėjima taigi, norint tikrai galima pragyventi ir nepervargti. P.S: Aš tik sakau, kad jų padėtis nėra tokia jau tragiška, bet ir nesakau, kad ji gera.
kikilis 2010-01-21 21:08
Taip, nera ji tragiska, gi rezidentai visai neseniai berods tik 800 lt/men tegaudavo, o ir i kisene gydytojai gauna, bet ar taip turetu buti? Paciam tenka patirti tokius "dziaugsmus", patikek, jausmas ziauriai nekoks, elementari geda, kai bruka tau i kisene, kai tu gauni alga, kad ir kokia ji butu. Aisku, pagyvensiu, priprasiu, pasidarysiu surambejes begedis sabaka, bet argi netraukia tas faktas gedos ant visu gydytoju? Beje, dideli ispudi pacientui apie gydytoja sudaro bendravimo tipas. Jei gydytojas nemalonus, issiaukstines ir pan. tai nereiskia kad jis blogas gydytojas, gal jis tik blogas zmogus, bet puikus gydytojas.
Tir4elis 2010-01-25 15:43
Tenka vis su daktarais pabendraut, tai įspūdis toks, kad geresni specialistai ir nelabai toleruojantys kyšius kaip mat turi turi važiuot į užsienį nes nepragyvena. Lieka tie kas be kyšių nelabai įsivaizduoja pacientų gydymo. Nesenai tėvams prireikė 2 operacijų. Ne tik, kad teko pirktis priemones joms reikalingas bet ir daktarams susimokėt kišenėn. Tiesa anesteziologas perspėjo, kad ne ligoninės nuskausminimas kokybiškesnis. Rezultatas buvo akivaizdus. Tie kurie gavo kas duodama ligoninėje po operacijos atsigavinėjo tikrai ilgiau ir sunkiau, o maniškiai kurie susimokėjo daug greičiau pakilo ant kojų.. Norint atsigult ligoninėn net su daktaro siuntimu pasirodo reikėdavo arba susimokėt tam daktarui kuris vietoj gydys arba laukt ištisas savaites. Atsakymas nėr vietos. Paduodi kiek kiti pacientai sako mokėję ir vietų kaip mat atsiranda.. Situacija smarkiai buvo pasikeitus kai keli jauni daktarai (kurie greit iš ligoninės dingo) paskundė tokią situaciją. Tada užtekdavo simboliškai ką nors įdėt. Taip galima vardint ir vardint.. Malonu, kad nesenai teko išgirst apie naują daktariuką kuris griežtai atsisako imt kyšius. Bobulėms net moralus paskaito, kai tos per prievartą kiša kaip įpratusios. Malonu, kad dar atsiranda tokių, kurie dar sugeba apsieit be kyšių.. Kikiliui: Tikiuosi netapsi "begedis sabaka", nes tokių pilna. Ima net tada kai nieko žmogui nepadaro.. Palinkėsiu, kad išmoktum atsispirt tam, kas tau kaip rašai nemalonu. P.S. Kai man bando įsiūlyt tai kas nepriklauso, paprastai sakau, kad: Mano darbo rezultatas nuo to nepasikeis. Kol kas suveikia.
Linas000 2010-01-27 02:56
kazkaip cia man parupo viena diena po keliu metu pertraukos nueiti i Vilniaus Seskines poliklinika. Pagalvojau, aplankysiu seimos gydytoja. Nuejau i registratura, pasakiau kad noriu ja aplankyt, man pasake kab. nr ir liepe eit laukt ten kol atnes i kab. ligos kortele. Nuejau, laukiu, pataikiau ant pietu. Ikisau nosi i kabineta apsiziureti ar esama gyvybes isvis. Kabinete buvo dvi damos. Paprase palaukti iki pertraukos galo (ne tai mandagiai, aisku). Tada, sulaukes reikiamu valandu, iejau i vidu. Manes paklause ko as cia taip verziuosi, ko lipu joms ant galvos (tikriausiai tureciau dar 20 minuciu uzsiimt laukimu, nzn ka galvot). Tada vel isvare pasakydamos kad pakvies. Laimei, po 10 minuciu tikrai islindo is kabineto. Bet nelaimei, suzinojau, kad yra reikalingas registracijos talonas. Kazkodel registraturoj apie ji man nepasake niekas Saunu, jau 40+ minuciu pasedejes ir dar negaves jokiu dominanciu paslaugu is daktaru, nupedinau i registratura pasiklausti to stebuklingo lapuko. Mano nustebimui, ten ta pati mergaite, su kuria pirmiau kalbejau, kazkaip jau zinojo, kad drIsau ilisti pas seimos gydytoja per pertrauka, ir klausia manes: "ko jus einat be eiles, ko lendat be registracijos lapelio?' (siaip, as ten atejau pirmiausias, nes visi kiti tikriausiai jau turejo tokios patirties, kad ateitu su lapukais ir po pertraukos. O apie registracija is anksto man nepasake ta pati panele, kuri stebisi, kad as nezinau). As iraudau (ne del to kad butu labai silta). Paprasiau duoti man lapuka, kad galeciau eiti pas daktare. Mane nukreipe prie kito langelio,, virs kurio buvo iskaba "isankstine registracija". Kantriai atstovejau dar 20 minuciu. Ten dama paaiskino man, kad pas savo seimos gydytoja galiu patekti po 10 dienu anksciausiai! Dabar sitos istorijos epilogas ir moralas: jei per menesi as galiu patekti pas viena daktara 3 kartus (cia sekmes atveju), tai ko verta sveikatos sistema? Anksciau veiksciojau pas privacios istaigos seimos gydytoja, uz konsultacijas man jai atsiskaitydavo ligoniu kasos tuo paciu tarifu. Pas ja neesu eileje pralaukes ilgiau nei 1val (takart buvo gripo epidemija, tai pilnas kolidorius serganciu studentu). Vadinasi, per 10 dienu as pas ja galeciau blogiausiu atveju patekti reciausiai kas valanda apie 10X24 kartu. O isvada - tie, kas nori uzdirbt, dirba darba 240 kartu geriau uz tuos, kurie nori tik algos. p.s. mano daktare pajamom nesiskunde ir Lietuvoj.
kionig 2010-01-27 03:52
Linai, deja taip ir yra ir gan seniai tokia padetis. Pats irgi buvau susidures su tokia situacija. Uztat dabar vengiu gydytoju tik labai jau retai apsilankau kai reikia kur kokio susikto popiergalio ar kai rimtesne problema. Na jaunoji karta gydytoju aisku ir masto kitaip, senajai tai kysiai ir niekaip kitaip, na tik pasitaiko vienetai is senuju kartos, tie kurie is tikruju vertina savo darba.
Linas000 2010-01-27 12:23
Reikia pradeti daryti kaip amerikoj. Ten uz sveikata perki pats draudima. Jo gali ir nepirkti, bet nieko ir negausi. Tada jau pacientas yra objektas, ir daktaras zino, kad dirba del jo, ir gaus pinigus. Kai dabar priverstinai surenkami mokesciai be jokiu "option", tai nei pacientas zino uz ka jis apmokejo, nei daktaras - uz ka jam moka. Darosi darbas is idejos, o tai yra idinga praktika.