Europoje planuojama gaminti kurą iš dumblių  (10)

Dumbliai pastaruoju metu dažnai figūruoja įvairiose naujienose apie klimato sureguliavimą ir naujas ekologiškas technologijas. Tikėtina, jog naujoji potenciali šio jūrų organizmo panaudojimo sritis - alternatyvusis kuro šaltinis. Kompanija "GreenFuel Technologies" neseniai paskelbė ketinimus statyti gamyklą Europoje, kurioje dumbliai bus perdirbami į kurą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujojo alternatyviaisiais energijos šaltiniais užsiimančios kompanijos sandėrio vertė apie 92 milijonai dolerių. Šiuo metu "GreenFuel Technologies"  kuria dumblių bioreaktorių sistemas, kuriose pramonės išskiriamos anglies dioksido emisijos bus konvertuojamos į palyginti švarų biokurą, gaminamą iš atsinaujinančio šaltinio.

Pati kompanija kol kas nei patvirtino, nei paneigė šios informacijos apie jos planus Europoje. Tačiau kai kurių šaltinių teigimu, minėta sandėrio vertė didžiąja dalimi priklausys nuo bandomosios mažo masto gamyklos veiklos rezultatų. Šiuo metu bandomoji gamykla jau statoma, ir jei ji patenkins produktyvumo ir atsiperkamumo lūkesčius, projekto vertė gali gerokai padidėti.

Šiuo metu "GreenFuel Technologies" atsigauna nuo anksčiau patirtų ekonominių sunkumų. Praėjusį birželį kompanija turėjo nutraukti savo trečiosios kartos dumblių auginimo komplekso Arizonoje veiklą. Dumblių augimo sparta buvo tokia didelė, jog sistemos pajėgumų neužteko tinkamai susidoroti su visa biomase. Maždaug tuo pat metu paaiškėjo, jog dumblių surinkimo sistema kainuos dvigubai daugiau nei planuota. Dėl to kompanija turėjo maždaug dvigubai sumažinti savo personalo kiekį, o finansiniams sunkumams spręsti paskyrė naują vadovą Bobą Metkalfą (Bob Metcalfe), kuris taip pat yra vienas pagrindinių kompanijos investuotojų.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: