Visata dvynė prieš Didįjį sprogimą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

tvset 2008-04-19 15:07
tik pats DIEVAS zino kaip ten yra ir tik jis wienas tai gali paaiskint ;] jei ateitu tokia diena kai ir zmogus tai perpras, tai tada zmonija prisijungs prie DIEVu PANTEONO
Mindė 2008-04-19 15:21
Dėjau ant tavo dievo... Dar šis tas. Turbūt retas besidomintis mokslu paprieštaraus, kad visata nėra tiktai trimatė. Po sprogimo viskas, ką kol kas matome, juda nuo centro tolyn į visas tris puses. Bet paimkime ketvirtąją dimensiją. Gal joje viskas juda ta pačia kryptimi? Čia labai tiktų 4-tajai dimensijai priskirti laiką. Tai reikštų, kad mes visi keliaujame skirtingomis kryptimis "in 3D", bet "in 4th D" visi judame kartu. Tačiau "savo nugaros" milžinišku teleskopu dar nepamatysime, nes nebus tos "kilpos". Tenka "išgimdyti" dar 1 arba 2 dimensijas. Taigi visame 5D ar 6D mes gal būt ir judame ratu. Taigi keliavimo ratu nereikia suprasti kaip keliavimo aplink Žemę.
Mindė 2008-04-19 15:51
Ir dar. Čia kažkam neaišku kur baigiasi ta visata? Tarkim visa visata sutalpinta į kamuolį. Tai kas kamuolio išorėje - juodoji skylė todėl mes ir negalime matyti visatos pakraščio. O kas jeigu kambary kamuolys ne vienas? Tarkim jų ten 50. Kas yra už kambario? Manai man 50 teoriškai atrastų visatų šiai dienai nepakaks? Ok einu alaus
Anonymous 2008-04-20 12:59
na vistiek ta visatu grandine nuo kazko turejo prasideti. sitie mokslininkai turbut ne nesivargino megint to aiskintis, nes uolia - yra kita teorija, kur kas apciuopemesne. bet kai ji bus isnarstyta po kauleli neabejoju, kad vel bus grista prie pradinio klausimo - kaip viskas prasidejo? ir tiesa sakant, abjoju ar rasime atsakyma... erdve ir laikas... du dalykai, kurie,rodos neturi ribu.. (aj tiesa dar zmogaus kvailumas )
Anonymous 2008-04-20 13:50
Ar nebus taip kaip filme MATRICA
Anonymous 2008-04-26 18:41
gal tiesiog "visatu grandinei" nereikia taikyti mums zinomu desniu... ir tai, ka mes matome, kad kazkas turi prasideti is KAZKO nebutinai yra visatos kurimosi pagrindas. taip, musu pasaulyje turime kazka tureti, kad atsirastu kazkas, nieko neturime, kas tiesiog butu. kodel erdve ir laikas turi buti suvokiami kaip egzistuojantys, o ne apskritai estintys dalykai? tiesiog musu smegenys patalpintos i tam tikrus remus, besiremiancius aplinka, todel niekada nesuvoksime daugiau, nes esame ko gero dar primytivi gyvybes forma. na, o ateities kartos (jei tokia bus, nes musu neismanymo deka pasaulis vis tiek degraduoja) suvoks daugiau. na, vilties teikia tos kazkur kitur esancios civilizacijos (na, nes jei jau suvokiant zodi begalybe, negali kilti klausimas, ar dar kazkas yra). tai va. jei zmogaus protas butu toks paprastas, kad galetume ji suprasti, butume tokie kvaili, kad vis tiek jo nesuprastume, taip pat ir su visata.