Mėnulis pirmą kartą nufilmuotas su HDTV kokybe (video)  (0)

Japonijos palydovas Kaguya išpildė prognozes ir į Žemę persiuntė HDTV kokybės Mėnulio paviršiaus video vaizdus. Kai kuriuos kadrus visuomenei jau išplatino Japonijos kosmoso tyrimų agentūra JAXA. Ateityje turbūt sulauksime ir daugiau video medžiagos apie Mėnulio paviršių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie pačią Kaguya misiją mes jau rašėme čia ir čia.

Pirmosiomis misijos savaitėmis į Žemę buvo perduotos tik aukštos kokybės nuotraukos, o dabar jau ir mes galime pasigrožėti nufilmuotu Mėnulio paviršiumi. Tiesa, šiame JAXA išplatintame video intarpe kokybė tesiekia 480x270 taškų, bet pradžiai ir to visai pakanka. Viena video minutė atitinka 8 palydovo skrydžio minutes.

Iki Mėnulio filmavimo pradžios HDTV kamera buvo sufokusuota į Žemę. Tačiau kol kas dar nepavyko aptikti video medžiagos, kaip iš Mėnulio atrodo mūsų gimtoji planeta. Tačiau nuo spalio 31 dienos, HDTV kamera žvelgia į Mėnulio paviršių. Apie tai plačiau galite perskaityti (ir peržiūrėti kitas nuotraukas) agentūros spaudos pranešime. Šie vaizdai užfiksuoti palydovui skrendant 100 km aukštyje virš Mėnulio.

Galbūt Japonai pirmieji galės atsakyti į klausimą ar Mėnulyje tikrai yra kažkas panašaus į civilizacijos liekanas, ar visgi tokie teiginiai tėra dar viena išpūsta sąmokslo teoriją. Priminsime, jog apie tai galite perskaityti šioje naujienoje.

Plačiau: Полёт близ Луны впервые отснят на HDTV

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: