Nuo širdies ligų gelbsti vaikščiojimas  (5)

Daug riebaus maisto vartojantys masajai širdies ligomis serga retai. Mokslininkai mano, kad jų sveikatos paslaptis – reguliarus vaikščiojimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrodyta, kad vartojant daug gyvulinės kilmės riebalų didėja pavojus susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, rašo sciencedaily.com.

Dėl to mokslininkai sutriko aptikę, kad Kenijoje ir Tanzanijoje (Afrika) gyvenančių Masajų klajoklių genties atstovai retai serga širdies ir kraujagyslių ligomis nepaisant to, jog vartoja itin daug gyvulinės kilmės riebalų ir mažai angliavandenių.

Manyta, kad to paslaptis slypi genuose, tačiau vėliausi tyrimai parodė, kad tikroji priežastis – aktyvi masajų gyvensena.

Tyrimo metu ištirti 985 Tanzanijoje gyvenantys vidutinio amžiaus vyrai ir moterys: 130 masajų, 371 ūkininkas ir 484 miestiečiai.

Paaiškėjo, kad masajai ne tik vartoja daugiausia gyvulinės kilmės riebalų, bet ir mažiausiai sveria, turi žemiausią kraujospūdį bei mažiausiai rizikuoja susirgti širdies ar kraujagyslių ligomis. Tačiau šios klajoklių genties atstovai gyvena žymiai aktyvesnį gyvenimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)