Lietuvoje bus gaminami ŽIV ir hepatitą nustatantys rinkiniai  (0)

Lietuvos medicininės diagnostikos bendrovė „SORPO“ šiais metais planuoja pradėti reagentų rinkinių, skirtų nustatyti ŽIV, hepatitus B ir C bei daugelį kitų ligų, gamybą. Tokiu būdu „SORPO“ taps pirmąja Rytų Europos bendrove, gaminsiančia šiuos diagnostinius rinkinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į naujų technologijų įdiegimą iš viso planuojama investuoti apie 1 mln. litų. Rinkiniai pagal kontraktinės gamybos sutartį bus gaminami didžiausioje šalies biotechnologijų bendrovėje „Fermentas“.

„Šių rinkinių gamyba Lietuvoje – svarbus žingsnis šalies medicininės diagnostikos pramonėje. Iki šiol tokie rinkiniai į Lietuvą buvo tik importuojami, tačiau netrukus mes galėsime jais aprūpinti ne tik šalies sveikatos priežiūros įstaigas, tyrimų laboratorijas, bet ir pasiūlyti užsienio rinkoms“, – teigia „SORPO“ direktorius mokslų daktaras Džiugas Paulauskas.

„SORPO“ iš viso planuoja pradėti gaminti 14 naujų rinkinių. Visi jie bus sertifikuojami pagal Europos Sąjungos reikalavimus. Naujieji rinkiniai veiks pagal itin tikslų realaus laiko polimerazinės grandininės reakcijos metodą.

„Pasaulyje sparčiai auga molekulinės diagnostikos produktų paklausa, todėl tikslinga šių rinkinių gamybą pradėti ir mūsų šalyje. Aišku, tam būtina turėti patirtį ir tinkamą gamybinę bazę“, – sako „Fermento“ generalinis direktorius Algimantas Markauskas. Pasak jo, Lietuvos bendrovių kompetenciją šioje srityje akivaizdžiai liudija ir tai, kad naujieji rinkiniai bus gaminami iš „Fermento“ kuriamų komponentų.

Bendradarbiaudama su „Fermentu“, „SORPO“ nuo 2006 m. gamina reagentų rinkinius medicininei diagnostikai. Šiuo metu bendrovė gamina ir į daugelį pasaulio šalių jau eksportuoja 10 rinkinių.

Naujaisiais „SORPO“ rinkiniais, kurie pasirodys šiemet, bus galima nustatyti ŽIV, hepatitus B ir C bei daugelį kitų virusų: citomegalo, Epstein – Barr ir kt. Rinkiniai ligą ne tik diagnozuos, bet ir leis stebėti, kaip ji gydoma.

UAB „SORPO“ – pirmaujanti Lietuvos medicininės molekulinės diagnostikos bendrovė, Vilniuje įkūrusi vieną moderniausių tyrimų laboratorijų šalyje. Bendrovė atlieka daugiau kaip 200 skirtingų tyrimų, jos filialai veikia Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Tyrimų paslaugas bendrovė teikia tiek privatiems asmenims, tiek sveikatos priežiūros ir gydymo įstaigoms. 2000 m. įkurtoje „SORPO“ šiuo metu dirba 40 aukštos kvalifikacijos specialistų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)