Protą irgi reikia mankštinti  (0)

Protą kaip ir fizinį kūną reikia mankštinti, norint jog jis būtų žvalus ir energingas. Ši tiesa žinoma jau senokai, tačiau tiems, kam trūko mokslinių įrodymų ir skirtas šis Kanados mokslininkų tyrimas. Kanados mokslininkai įrodė, kad laisvas dviejų kalbų mokėjimas leidžia ilgiau išlaikyti gerą ir aštrų protą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jorko universiteto (Kanada) mokslininkai ištyrė 104 žmones nuo 30 iki 88 metų amžiaus. Pusę tiriamųjų sudarė kanadiečiai, mokantys kalbėti tik angliškai, o kitą pusę – indėnai, laisvai kalbantys anglų ir tamilų kalbomis. Kitose srityse tyrimo dalyviai buvo panašūs: jie visi buvo vienodo išsilavinimo lygio ir priklausė tai pačiai socialinei klasei.

Tyrimai parodė, kad bilingvistai indėnai atsakinėjo į klausimus greičiau negu kanadiečiai, mokėję tik anglų kalbą. Tuo pačiu buvo išsiaiškinta, kad pirmosios grupės tiriamieji mažiau kenčia dėl proto aktyvumo praradimo su amžiumi.

Mokslininkų manymu, tyrimo rezultatai įrodo, kad užsienio kalbų mokymasis vaikystėje gali stipriai stimuliuoti vaiko proto vystymosi procesą. Visgi tokią pat naudingą įtaką gali padaryti ne tik užsienio kalbų mokymasis, o bet kokia aktyvi protinė veikla, sudominanti ir įtraukiantį žmogų nuo pat vaikystės. Tiesa, persistengti irgi nereiktų – protinis pervargimas blogiau nei fizinis, tad vaikystėje tokius krūvius reiktų parinkti protingai, atsižvelgiant į vaiko sugebėjimus.

Plačiau: Билингвизм улучшает умственные способности

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: