Žmonijos paskirtis truputi "kuklesnė" nei manyta iki šiol  (20)

Na ką, dar viena nuomonė apie žmonijos civilizaciją - ji tiesiog ekosistemos valytoja, pasmerkta greitam išnykimui. Ir ši nuomonė ne šiaip eilinių mirtingų piliečių, o garbaus Maskvos valstybinio universiteto (МГУ), dar vadinamo Lomonosovo vardu, bestuburinių zoologijos katedros vedėjo, profesoriaus Vladimiro Malaxovo (Владимир Малахов). Ir išsakyta ne šiaip neoficialioje aplinkoje, o Sankt Peterburge vykusiame V Europos protistologijos mokslo (mokslas apie paprasčiausius, vienaląsčius gyvūnus) konferencijoje. Sutikite, skambių titulų netrūksta, o idėja vistiek šokiruojanti - po visą pasaulį skanduojama, jog žmonės naikina ekosistemą, o čia pasirodo atvirkščiai - jie ją valo. Kame čia paslaptis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo ko pradėt pristatinėt šią unikalią profesoriaus teoriją? Ar nuo žmonijos tikslo atskleidimo, ar nuo visiško civilizacijos sunaikinimo vėliausiai po 2000 metų? O gal tiesiog apie viską iš eilės.

Skaitydamas konferencijoje mokslinį pranešimą, Malaxovas netikėtai nuklydo į gana intriguojančią temą - gyvybė Visatoje. Jo žodžiais tariant, "Visatoje, dėl jos dydžio galimos kaimyninių žvaigždžių civilizacijos niekada tarpusavyje nekontaktuoja - ir svarbiausia dėl to, jog jų egzistavimas nesutampa laike. Juk gyvybė kosminiais mąsteliais imant yra labai trumpalaikė: kuomet gimsta nauja gyvybės forma, senoji jau eina prie žūties arba jau būna žuvusios".

Toliau profesorius išdėstė savo nuomonę apie žmonijos paskirtį. "Civilizacijos iš esmės reikalingos tik utilizavimo tikslais - iš planetos gelmių išgauti ir sunaudoti visą anglį, naftą, dujas, rudas ir kitas "naudingas" iškasenas, atsiradusias kaip bakterijų pašalinis produktas; sudeginti deguonį, paverčiant jį į anglies dvideginį, naudingą augalams. Po to viską išpjauti ir visa tai nuskandinti vandenynuose tokia forma, kuri būtų priimtina mikroorganizmų fermentinei veiklai. Visa tai ir yra vienintelė tikroji žmonijos civilizacijos paskirtis - jokių kitų tikslų, deklaruojamų visuomenėje iš tikro nėra", - įsitikinęs pranešėjas.

Kuomet šie tikslai pasiekiami, civilizacija išnyksta natūraliu būdu - išmiršta. Taigi, "civilizacija tiesiog gerina biosferos parametrus, panašiai kaip fermeris su chemikalais trešia savo dirvą". 

Išeitų, jog tikroji,  karaliaujanti gyvybės forma Žemėje  ir kitose planetose - vienaląsčiai organizmai, kurių gerovei palaikyti susikuria ir pranyksta kitos gyvybės ir augalų rūšys. Naudingų iškasenų išgavimas - tiesiog bakterijų tualetų iškuopimas. Miškų kirtimas - tiesiog maisto ruošimas praalkusiems mikroorganizmams. Nuostabu!

O pagal dabartinius Žemėje vysktančius procesus galima nesunkiai nuspėti, kad ekosistemos "išvalymą" žmonija jau įvaldė. Ir šešiamyliais žingsniais eina link didžiojo savo tikslo. Tačiau pagal prognozes, dar reiktų nemažai padirbėti, kol galėsim eiti užtarnauto poilsio.

Šaltinis: Профессор МГУ предрек смерть всему живому

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: