Rytojaus vizija – telepatija ar kelionės laiko mašina?  (26)

Pasak City universiteto Niujorke profesoriaus Michio Kaku, net pati netikėtiniausia mokslinė fantastika gali virsti faktais. Albertas Einsteinas, buvo paskelbęs: „Jei mintis iš pradžių nėra absurdiška, tikimybė, jog ji bus vykusi yra mažai“. Įrodęs juodųjų skylių egzistavimą bei teoriją, kad didėjant greičiui, laikas bėga lėčiau, jis suteikė daug vilčių visiems mokslininkams, besivaikantiems keistų teorijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar vienas žymiausių pasaulio fizikų, M. Kaku, ėmėsi nuodugniai tirti, tokius mokslinės fantastikos reiškinius kaip teleportacija ar jėgos laukai. Jis yra įsitikinęs, kad netrukus tai virs tikrove.

Profesorius bent keliems tūkstantmečiams atidėjo keliones laiku, tačiau tiki, kad šiame amžiuje mes jau susidursime su nematomais apsiaustais ir telepatija.

„Fantastikos pasaulyje tiek daug įvairiausių neįmanomų dalykų pranašysčių, kurios po dešimtmečio ar kelių dažnai tampa įgyvendinamos,“ pasakojo jis.

Savo naujoje knygoje „Neįmanomumo fizika“ (The Physics of the Impossible), praėjusią savaitę pristatytoje Jungtinėje Karalystėje, M. Kaku aprašo minėtus neįmanomus fenomenus.

www.delfi.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (26)