Šunys ir katės gali būti geriausi draugai  (1)

Norite auginti ir šunį, ir katę? Tai nėra problema, juk jie gali tapti geriausiais draugais, teigia Tel Avivo universiteto mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak mokslininkų, jei jūsų katė su šuniu „susipažins“, kai jai bus ne daugiau kaip 6 mėnesiai, o jam ne daugiau nei metai, yra didelė tikimybė, kad jūsų augintiniai taps geriausiais draugais, rašo sciencedaily.com.

Tyrimo metu buvo įrengtos specialios stebėjimo kameros 200 augintinių savininkų namuose, kurie augina ir šunį, ir katę. Analizuodami stebėjimo rezultatus mokslininkai padarė išvadą, kad šuo ir katė ne tik gali gyventi draugiškai, bet dažnai tampa geriausiais draugais.

Tyrimų rezultatai parodė, kad du trečdaliai kartu gyvenusių šunų ir kačių sutarė puikiai. Tuo metu 25 proc. šuns ir katės santykių buvo neutralūs, o dar 10 proc. šeimų augintiniai jautė priešiškumą vienas kitam.

Vieną iš priežaščių, kodėl šunys ir katės nesutaria, mokslininkai nurodo tai, jog jie paprasčiausiai nesupranta vienas kito veiksmų. Pavyzdžiui, kai katė laiminga, ji murkia, o kai laimingas šuo, jis vizgina uodegą. Ir atvirkščiai, kai šuo piktas, jis urzgia, o kai pikta katė, ji vizgina uodegą.

„Mes atradome, kad visgi šunys ir katės gali suprasti vienas kitą ir perprasti vienas kito ženklus“, – sakė profesorius Josephas Terkelis.

Anot jo, šie augintiniai gali perprasti vienas kito veiksmus, o tai rodo, kad tarp jų yra daugiau bendro, nei manyta anksčiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: