Keleivinių skrydžių į kosmosą metu "Virgin Galactic" orlaiviai stebės Žemės klimatą  (0)

Kompanijos "Virgin Galactic" orlaiviai "WhiteKnightTwo" ir "SpaceShipTwo" šalia savo komercinės misijos - keleivinių skrydžių į kosmosą - atliks dar ir mokslinius tyrimus. Lėktuvuose bus sumontuoti specialūs sensoriai, kuriais dideliame aukštyje bus stebimos šiltnamio efektą sukeliančios dujos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV valstybinė agentūra "National Oceanic and Atmospheric Administration"  (NOAA) pasirašė su kompanija sutartį, pagal kurią "Virgin Galactic" savo dviejų modelių orlaiviuose leidžia sumontuoti atmosferinius jutiklius. Agentūra tokio žingsnio ėmėsi dėl to, kad "WhiteKnightTwo" ir "SpaceShipTwo" bus vieni iš nedaugelio žmogaus sukonstruotų aparatų, sugebančių pakilti į 15km aukštį. Dauguma kitų lėktuvų, įskaitant  žymųjį keleivinį "Concorde", skraido žemiau šios ribos.

Orlaivių gamintojas "Luckily Scaled Composites" tokį užsakymą jau senokai buvo numatę , todėl iš anksto pasirūpino sukurti reikalingas zondų sistemas atmosferos parametrams tirti.

Pagrindinė jutiklių paskirtis bus CO2 ir kitų šiltnamio efektą sukeliančių dujų paieška. Jie bus sumontuoti ir pirmųjų 200 testinių skrydžių metu, kurie yra reikalaujami norint gauti reikiamą sertifikaciją. Po šios pirminės programos "Virgin" ir NOAA nuspręs, ar tokią įrangą bus tikslinga montuoti komercinių skrydžių metu.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)