Psichologai: karštas gėrimas keičia požiūrį į žmones  (7)

Psichologai pastebėjo, jog karštas gėrimas gali būti kaip tik tai, kas leistų pasaulį matyti pro rožinius akinius. Užtenka tik karštos kavos puodelio rankose, kad žmonės manytų, jog kiti asmenys buvo malonesni ir patikimesni. Tuo tarpu šaltos kavos puodelis turėjo priešingą poveikį, rašo guardian.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiltas gėrimas taip pat darė įtaką tam, ar žmogus buvo linkęs į savanaudiškumą, ar buvo linkęs duoti kitiems.

Kolorado universiteto psichologų grupė, kuriai vadovavo Johnas Barghas nusprendė nustatyti, ar karšti ir šalti gėrimai darė įtaką kitų žmonių suvokimui po to, kai pastebėjo, jog „šaltas“ ir „šiltas“ žodžiai yra dažnai vartojami aprašyti asmeniui.

Vieno testo metu 41 savanorio buvo paprašyta laikyti šiltą kavos puoduką, kol jie kilo liftu. Pasiekus reikiamą aukštą jų buvo paprašyta pasiskaityti apie išgalvotą asmenį ir pateikti savo nuomonę apie jį. Vėliau testas buvo pakartotas laikant šaltą puoduką.

Psichologai nustatė, jog savanoriai išgalvotų asmenų charakterio ypatybes laikė šiltesnėmis po to, kai jie rankose laikė šiltą puoduką. Vertindami skalėje nuo vieno (šalta) iki septynių (šilta), savanoriai vidutiniškai 11 proc. šilčiau įvertino išgalvotus asmenis po to, kai jų rankose buvo šiltas kavos puodelis.

Mokslininkai taip pat tikrino, ar temperatūra daro įtaką pačių žmonių elgesiui bei jų kitų žmonių suvokimui. Jie paprašė savanorių paimti šaltą arba šiltą gydomąjį kilimėlį. Po kelių minučių jiems buvo siūlomas gėrimas arba atiduoti taloną draugui. Tie, kas laikė šiltą kilimėlį, dažniau rinkosi talono atidavimą draugui.

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: