"Float Ball" - futbolas nesvarumo sąlygomis  (0)

Naujasis žaidimas vadintųsi "Float Ball" ("floutbolu"). Jis apjungtų kai kuriuos krepšinio bei futbolo elementus ir būtų žaidžiamas visiško ar bent dalinio nesvarumo sąlygomis. Čia besvoriai žaidėjai turėtų atsispirti nuo sienų, kliūčių arba vienas nuo kito, tuo pat metu nešdami įvairiaspalvius kamuolius į vieną ar kitą žaidimo salės pusę. Be to, šios salės būtų patalpintos nulinės gravitacijos lėktuvuose arba, pavyzdžiui, Mėnulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei viskas eitųsi gerai, galbūt būtų sukonstruota ištisa šiam žaidimui skirta arena, pavyzdžiui, Marse. Tokius planus kuria buvęs "Washington Redskins" žaidėjas Ken'as Harvey. Šiuo metu savo futuristinę koncepciją jis pristatinėja ir NASA mokslininkams, ir rizikuoti linkusiems verslininkams. Pats Ken'as savo sumanymą vadina tik "pusiau beprotišku". Jo teigimu, laikui bėgant galėtų susiformuoti netgi floutbolo lyga - čia pasitarnauti galėtų astronautų treniruočių programos, virtualios realybės žaidimai, nulinės gravitacijos skrydžiai bei pastangos sudominti post-kosminio amžiaus vaikus naujomis "tarpžvaigždinėmis" svajonėmis.

Buvęs sportininkas teigia, jog "Kartais tokių dalykų nepavyksta įvykdyti savo kartoje, tačiau galima tikėtis tai išvysti ateinančiose kartose". Beje, kol kas jis neturi jokių konkrečių planų, kaip finansuoti tokią sporto šaką - prezentacijos metu vienas NASA darbuotojas jam uždavė su finansine projekto puse susijusį klausimą: "O kaip eiliniai žmonės galėtų sau leisti tokį sportą?". Harvey atsakymas buvo toks: "Geras, geras, geras klausimas. Ar yra daugiau klausimų?"...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)