Mokslininkai: taliją reikia stebėti  (15)

Mokslininkai teigia, jog papildomi riebalai liemens srityje įspėja apie ankstyvos mirties tikimybę, net jei kūno svoris normalus, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrime dalyvavo 360 tūkst. savanorių iš devynių Europos valstybių. Mokslininkai iš Londono stebėjo 51-erių metų vyrus ir moteris. Po dešimtmečio beveik 15 tūkst. jų mirė.

Aptikta, kad talijos apimtis susijusi su ankstyvos mirties pavojumi. Papildomi penki centimetrai moterims 13 proc., o vyrams 17 proc. padidina ankstyvos mirties riziką.

Kai kurie tyrimo dalyviai, kurių kūno masės indeksas (KMI) buvo normalus, tačiau talijos apimtis didesnė nei vidutinė, labiau rizikavo patirti ankstyvą mirtį.

Vyrai, kurių talijos apimtis buvo 119 centimetrų (moterims 99 cm), dvigubai labiau rizikavo mirti anksčiau nei tie, kurių talijos apimtis – 80 centimetrų (64,7 cm moterims).

„Nustebome, jog talijos dydis susijęs su sveikatos problemomis ir net pirmalaike mirtimi. Gera žinia ta, kad prižiūrėti taliją ir sekti jos apimtis praktiškai nieko nekainuoja“, – teigia profesorius Elio Ribolis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)