ES: klimato kaita reikalauja ir nepopuliarių sprendimų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-12-01 19:46
zjbs pasauly ekonomine krize vykst bet kaip matos didesne dalis saliu netur kur pinigu det tai konferencijas sau rengias savaitines,ziauru tuos sudmaliu straipsnius skaityt,nebent jie pieskom susirinktu y sava konferencijas tada galetu sakyt kad kazka dara o dabar daugiau tarsos sukel su lektuvais kol atvykst.Kitaip sakant tie kurie prie klimata kaitos dirb jie myl sita darba turbut,nes naxaliavai gaun pakeliaut ir pinigu plovims nekontroliuojams ein.
tvset 2008-12-01 20:49
Gyvenimas nesustoja ties ekonomine krize........ir isvis kas per trumparesgiskas tavo zmogau mastymas.....klimato kaita "nekreipia demesio" i tai ar dabar pas mus krize ar nea, JI ""kreipia demesi" tik i CO2 kuris ir toliau milziniskais kiekiais ismetamas i atmosfera ir vis dar dideja......kai suvoksi kokia neregeto masto KRIZE istiks mus, jei nesiimsim rimtu veiksmu sumazint anglies dvideginio kieki atmosferoj, tai suprasi kuo anksciau pradesim sprest sia opia problema, tuo svelnesni jos padariniai bus ateity..............
Anonymous 2008-12-01 21:01
Pagal Cekuoli, nera jokio zmoniu sukelto atsilimo, cia yra sugalvota nesamone, politiku ir siaip neprotingu zmoniu ismislas...
Anonymous 2008-12-01 22:20
pilnai pritariu galiu pasakyt tiek kad klimats gal ir keicias,bet nereik noret jei viena vasara buva +30 silumos kad ir visus ateinancius desimt metu butu taip pat.O tie 2c silumos nixriena nekeic,kolkas tik matau labai dideli ispusta burbula is televizijas ir valstybiu,kazkam tas yra naudinga nes priimant naujus istatymus kazkas tur pinigus moket uz tai,kaip pvz airija kuo masinas variklis didesnia turia tuo didesni keliu mokesciai.
meslinukas 2008-12-01 22:36
tą krizė išgalvota - tu pažiūėk kaip naftos kainos šuoliuoja - nafta dar max kainos nebuvo pasiekusi, o benzas jau bujo, naftos kainos 30% sumažėjo, o kaip benzas? - pora kapeikų atpigo. čia ta kizė tik tam, kad babkių kažkas užsikaltų. nu, taip - miškų kirtimas blogai, šiūkšlės dar blogiau, bet su tuom klimato atšilimu tai irgi kažkokia nesąmonė - vieni sako vienaip, kiti visai priešingai.
Anonymous 2008-12-01 23:46
ech, aklas jusu mastymas, pas mus 2 laipsniai, arktyje reiksiasi netoli 11 laipsniu pakilima vidutines temperaturos. 11 laipsniu, vandens tirpima ir garavima, o kaip nesenai publikuotame straipsnyje teigiama garai dar labiau sildo ora. uzburtas ratas. dar mes, jaunesnioji publika senatweje tokiais tempais gyvensime laivuose. visiems laivu neuzteks, kiti nuskes "D o nekalbat apie maisto auginima ir wisa kita. o jei cekuolio temmometras nerodo nereiskia kad tai tiesa.
meslinukas 2008-12-02 16:16
nu, bet tempera ne kartą yra pakilusi praeityje, ir netgi ledynai ištirpę buvo visiškai, ir nieko - susitvarkė kažkaip tai...
Nerkashis 2008-12-05 00:48
Na gerai, tarkim susitvarkė. Bet tačiau, kažkada Antarktidoj buvo džiunglės. Noriu pasakyt, kad vienus plotus užlies vanduo, kitur bus sausros. Žmonės bus priversti emigruot arba geriausiu atveju keisti įpročius. Pvz: pabandykit dabar šilutiškius ir aplinkinius išvaryt iš jų vietų... O dėl emigracijos ir (ar) pasikeitusių gyvenimo sąlygų seka visa eilė naujų problemų.