Vitaminai nemažina pavojaus susirgti vėžiu  (5)

JAV mokslininkai teigia, kad vitaminai C ir E, kaip anksčiau manyta, nemažina pavojaus susirgti prostatos vėžiu, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du išsamūs tyrimai buvo atlikti po to, kai imta kalbėti, kad vitaminų C ir E vartojimas mažina riziką susirgti prostatos vėžiu.

Tačiau nė vieno tyrimo metu, kuriuose dalyvavo daugiau nei 35,5 tūkst. vyrų ir 15 tūkst. daktarų, nerasta nė menkiausio tokių teiginių įrodymo.

Pirmojo tyrimo metu mokslininkų iš Teksaso universiteto nurodymu sveiki vyrai vartojo mineralo seleną, vitaminą E, abu šiuos preparatus arba jų netikrus pakaitalus.

Tyrimą planuota tęsti 7 metus, tačiau jis buvo sustabdytas anksčiau dėl nuviliančių rezultatų. Tyrimo duomenimis, statistiškai nebuvo jokių pastebimų skirtumų: visose keturiose grupėse per penkerius metus prostatos vėžys diagnozuotas maždaug 4-5 proc. vyrų.

Kito tyrimo metu mokslininkai iš Bostono savanoriams daktarams nurodė reguliariai vartoti vitaminą E ir C. Daugiau nei aštuonerius metus vartoti vitaminai neturėjo jokios įtakos prostatos vėžio susirgimams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)