Pietų vandenyne skubiai sustabdytas geoinžinerijos eksperimentas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-01-26 12:43
"Specialistai taip pat nuogąstauja, kad didesnis planktono kiekis sugers daugiau saulės šviesos, dar labiau įšildys vandenyno paviršių," kas per nesamone. Spinduliai kurie neatsispindi, tai ir krenta i vandeni. Vieni sildytu virstutini sluoksni, kiti labiau apatini. Vienintlis skirtumas
ligonis 2009-01-26 16:38
zetas: o kur tu cia matai parasyta ne ta ka tu pasakei? juk ir rasoma, kad sildys vandens pavirsiu sugerdami daugiau sviesos. P.S. gan ddiele laboratorija pasirinko mokslinikai
elektrikas 2009-01-26 17:10
Yra sukurtos technologijos gaminti naftą iš planktono http://en.wikipedia.org/wiki/Algal_fuel, geriau jau investuotų tuos pinigus naudingai negu vandenyno tręšimui, o patręšti galima ir nieko nepilnat į vandenį, pakanka siurbti giluminį vandenį į paviršių, kuriame yra dideli kiekiai trąšų, o siurbiant dar galima gauti ir energijos iš tenpertaūrų skirtumo http://en.wikipedia.org/wiki/Ocean_ther ... conversion . Kaškaip tingi mąstyti žmonės, svarbu tik, kad subsidijų duotų ir daugiau niekas nerūpi.
Anonymous 2009-01-26 17:14
idomu kiek co2 iskyre kol pagamino ta 20 tonu gelezies sulfato. kiek man zinoma tai netgi vejo jegaines gamyba (medziagu iskasimas, perdirbimas apdirbimas ir tt) isskiria tokius kiekius co2 ir kitokio brudo, bei suvartoja tiek energijos kad ta elektrine vargiai kada pasieks nulini taska kuomet jos pagaminta energija bus lygi jai pagaminti energijai.
elektrikas 2009-01-26 17:45
Ne, energetinis vėjo jėgainės atsipirkimas yra greitas http://www.bwea.com/energy/myths.html, anksčiau buvo brangu pinigų išraiška del įrangos deficito, bet dabar krenta tos kainos, žinoma krenta ir naftos kainos, bet reikia lyginti pramoninę gamybą, o ne vėtrungę su atomine elektrine.
Anonymous 2009-01-26 18:20
Mano nuomone tresimas ir visokie panasus "gelbejimo" budai tikrai nera iseitis. Dabar patresim, ziurim viskas ciki, ten pasitvirtino viskas, puiku, 5 metus pagyvenam ziurim vel prasideda kaita ir vel reikia tresti ir taip niekad nesibaigs tas tresimas, o dar niekas nezino, kiek del sito tresimo gyvunijos zus. Mano nuomone tai vienintelis budas i issigelbejima yra milziniski apribojimai keknksmingu medziagu isskyrimui. Gerai, kainos vel kils, betai juk visa tai lems nauju, ekologisku technologiju atsiradima. Ir galbut tai netgi butu itin greitas technologiju suolis, nes dazniausiai zmones prisivercia kurti ir ieskoti konors tikrai naudingo, gero tik pasieke kritini taska, o dabar manau tai ir yra tas kritinis taskas, kai reikia uzbaigti nafta paremtu technologiju vystyma.
Tadikas 2009-01-26 19:52
xxx Turejo minty ne pinigus, o atmosferos tarsa. Gaminant vejo jegaine oras uztersiamas labiau negu ta jegaine sukdamasi pagimins svarios energijos. Tai buvo norima pasakyti. Ir as tam is dalies pritariu. Paziurejus is kitos puses tai yra geresne alternatyva nei deginti anglis ar pan.
Anonymous 2009-01-26 20:15
musa migruojancius paukscius. Taigi nafta-benzas-diesel-mazutas valdo!
Nerkashis 2009-01-27 15:14
Iš trečios pusės - tą pačią anglim kūrenamą elektrinę irgi reikia pastatyti ar pagaminti, transportuoti jai kurą ir t.t.
Anonymous 2009-01-27 16:17
O gal viskas ne taip kaip atrodo. Štai konspiracijos teorija (sugalvojau) - iš tikrųjų tas tariamas "tręšimas", tai tik labai gražus oficialus atliekų sumetimas "toli nuo namų"... Štai ir žinok, kas ką ten iš tikrųjų daro. Ateities vaizdas: didelis laivas kažką pila į jūra (ar vandenyną), ant laivo šono puikuojasi koks nors žalias užrašas, o kajutėje "vargšai" žmonės žiūri į monitorius stebėdami kaip keičiasi sąskaitų skaičiukai... Aha.., ir viskas tik dėl... $
meslinukas 2009-01-27 23:01
pritariu - man irgi tas atrodo nešvariai.... nu, bet visgi kartą pabandyti galima juk
Anonymous 2009-02-01 11:14
tai yra visiska nesamone- toks bandymas reguliuot klimata. Bando ne tersima sumazint, o padidint tersalu sugerima, uztersdami vandeni. kas per logika. Tegu pramones ismetamu tersalu kieki mazina, ir misku kirtima, o ne tokiom nesamonem uzsiimineja. kai prisizais, bus velu.