Masturbacija – vyrų vaistas nuo šienligės?  (14)

Atėjo pavasaris, o kartu artėja ir šienligės sukeliami vargai. Tačiau bijoti nereikia – bent jau vyrams – nes yra greitas ir malonus būdas pagerinti savijautą ir atkimšti užgulusią nosį: ejakuliacija, rašo „New Scientist“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pareiškė Tabriz medicinos universiteto (Iranas) neurologas Sina Zarrintanas. Jo pareiškimo logika grindžiama faktu, kad nosis ir genitalijos yra susijusios su ta pačia nervų sistemos dalimi, kuri kontroliuoja tam tikrus refleksus – simpatine nervų sistema.

Nosis užsikemša dėl patinusių nosies kraujagyslių, kurias sudirgina infekcija arba ore esančios žiedadulkės. Bet ejakuliacijos metu simpatinė nervų sistema sutraukia kraujagysles visame organizme. Tai turėtų atpalaiduoti užsikimšusią nosį ir atlaisvinti oro takus normaliam kvėpavimui, teigia S.Zarrintanas.

Mokslininkas dar neatliko klinikinių tyrimų, kuriais galėtų patvirtinti arba paneigti savo hipotezę, bet jei ji yra teisinga, tuomet, pasak neurologo, šis gydymosi būdas būtų daugeliu atžvilgiu naudingesnis už dekongestantus, nes yra žinoma, kad šie vaistai gali padidinti kraujospūdį. „Be to, vartojant ilgiau nei dvi ar tris dienas, vaistai iš tikrųjų gali tik sustiprinti nosies užgulimą“, - pridūrė mokslininkas.

Todėl mokslininkas siūlo pajutus pakankamai nemalonius simptomus užsiimti seksu arba masturbacija iki ejakuliacijos. „Kartkartėmis taip galima daryti norint sumažinti nosies užgulimą, o pacientas lytinių sueičių ar masturbavimosi dažnumą gali derinti su simptomų sunkumu“, - sako S.Zarrintanas.

Be abejo, tokia teorija negali apsieiti be kritikų. To paties universiteto mokslininkas Mohammadas Aminas Abolghassemi Fakhree yra įsitikinęs, kad ejakuliacijos žala yra gerokai didesnė nei potenciali nauda.

„Yra tam tikrų apribojimų naudoti ejakuliaciją ar masturbaciją kaip vaistą nuo nosies užgulimo – jo negalima taikyti būnant ne namie ar neturint jokio lytinio partnerio“, - mano kritikas.

Kol kas dar niekas hipotezės nebandė išpeikti teiginiu, kad nuo masturbacijos ant delnų pradeda augti plaukai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: