Kuo A.Einšteino smegenys skiriasi nuo „paprastų” žmonių smegenų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-04-24 00:34
straipsnyje minima, kad smegenu po tyrimo neliko, bet teko matyti dok filma apie Einsteino smegenu likuciu paieska. Japonu profesorius vis delto rado. Filmas pasirode ganetinai rimtas, tad ar straipsnyje klaida ar mano matytas filmas tera viso labo fikcija!?
Mitas 2009-04-24 00:59
Prieš kokius 2 metus mačiau dokumentinį filmą per tv3. Dabar nė pavadinimo nepamenu. Konkrečios nuorodos taip pat nežinau, bet gali pavartyti šią http://www.heartmath.org/research/resea ... brain.html - pirma iš google siūlomų.
kionig 2009-04-24 01:37
Nu tai gerai, nereik tu filmu, pakako ir nuorodos Bet dabar vel klausimas ar tos maziosios smegenis masto ? Kaip raso jos reguliuoja biologinius impulsus ir sirdies darba, dalinasi info su centrine nervu sistema, kaip ir musu centrine nervu sistema sudaryta is daugelio posistemiu(smegenu) kurios atsakingos uz tam tikra veikla, o tik nelabai pamenu kur pasireiskia apytiklsiai mastymas liktais galineje smegenu dalyje, o musu mintys ir vaizduote kuriasi smegenu zieveje.
Anonymous 2009-04-24 11:10
Baisu skaityt komentarus... pirmieji dar dar itema o veliau... jau apie sielas ir sirdis kalba... O seip nemanau kad einsteinas buvo kazkuom ipatingas jis kaipt ik sunkiai spyresi i viska.. tik va kaip ir laiske kad turi lakia fantazija.. cia jo fizikos supratimai primena mano programavimo supratima realiai nieko nenusimanau tik seip zinau kaip kas veikia, mano darbas padaryt ir neklausia kaip, o kaip susitinku programeri nesuprantu apie ka jis shneka bet ish programvmo kalbu ishdarineju bet ka kas joms neskirta. Enesteinas mokslininkas ir jis masto kaip mokslinnkas, tad tikrai abejoju, kad jis butu priesh ta pjaustyma jo. Kaip 1 komentare buvo, jog jei nepjaustysim lavonu lb daug ka prarasim.. dauguma priezasciu del ko zmogus mire ishsiaishkinamos tik po jo mirties ir galbut tai padeda sekaniam zmogui kuris tuom susirgo.. man jau igrysti pradeda margetingo dievai (Religijos) kaip jos sumenkina zmoniu smaprotavima.. ok tikekit i ka norit bet jei neturit savo mastymo nekniskit jo kitimes jog mokslas kazka blogo daro.. mokslas visiada stumsis i prieki gerais,zmogiskais ar atvirksciais budais. Taip jau gyvenimas susikloste zmonem jog mes esame smalsus ir norime viska zinoti tai mus ir stumia i prieki, o jei tu tas kuris kas vakara prie lovos meldziasi ir nepasitiki mokslu, tai greiciau primeni Kiauliuka kuris turi sugebejima i kazka tiketi. Tikejimas gerai bet nereik del jo praprasti galva.
Anonymous 2009-04-24 11:48
atsiprasau, bet kaip uzknisa, kas menesi vis ka nors kita atranda. Neseniai ar kur ziurejau, ar skaiciau (nepamanu), kad atseit pas ensteina buvo nerealiai gerai isvysta neuronus jungiantis sluoksnis, na ne patys neuronai, o tai kas atsakingas uz saveika. Kazkoks jungiamasis sluoksnis, kuris atsakingas uz neuronu saveika ir nauju jungciu susidaryma. Is ko buvo daroma prielaida, kas pas Ensteina greitai susidarydavo jungtys ten, kur ju reikedavo ir dar ten visko prihipotezino. Idomu ka dar po puses metu atras?
kionig 2009-04-24 14:36
Tai va! dar viena pasaulio paslaptis su tomis ensteino smegenimis kaip kad su kita gyvybe uz musu pasaulio ribu
Mitas 2009-04-24 22:50
1954 m. spalio 13d. žurnalo The Reporter redaktoriui Einšteinas pasakė: Visos citatos iš knygos „Einšteino mintys“.
Anonymous 2009-04-24 22:58
Būtų begalo įdomu pažinti tokį žmogų
Wolfy 2009-08-28 12:10
Is dalies galima su tavim sutikti,bet zmonems reikia ir atsipalaidavimo budu nes kitaip dirbant be pertraukos jokios ,galima ir isproteti.O kaip zmogus atsipalaiduoja,tai cia kiekvieno laisva valia yra.
Lancca 2009-08-28 12:32
Gal girdėjot apie magiškąjį pitagoro kvadratą? kur pagal gimimo datą nusakomos žmogaus savybės. Kažkada panagrinėjau kai kurių mokslo ir meno genijų charaktristikas ir pastebėjau kad absoliučiai visi turėjo stiprų charakterį ir stiprų polinkį į mokslą, o talento mažai arba neturėjo išvis. Galbūt ir charakterio savybės lemia kai ką ;D
kionig 2009-08-28 13:39
Pitagoro kvadratas, tai tas pats sarlatanizmas kaip ir horoskopai.