Aplinkos tarša klimato kaitą spartina ar lėtina?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-04-24 17:49
tai reiskia kad mums jau reikia tersi aplinka, kad nesikeistu klimatas
Anonymous 2009-04-24 17:59
Ne, tai reiškia, jog teršime mes tą mūsų rutulį, ar ne, visvien jau bus "žopa".. O šiaip, visokie tokie raginimai ir toliau naudoti iškastinį kurą ir panašiai tikrai neturėtų būti net analizuojami, juk atlernatyvių energetikos rūšių nors vežimu vežk. Jas diegiant nauda visapusiška, tiek ekonominė, tiek aplinkosauginė, tiek socialinė. Negu patinka jums, mielieji skaitytojai, einant gatve uostyti pravažiuojančių automobilių išmetamas dujas ir kitokius suodžius? Juk kvėpuojame tuo, o oras, kaip žinia, yra viena iš tų vadinamųjų svarbesnių žmogaus gyvybės palaikymo konstantų, tsakant. -- Pagarbiai, Jūsų Mūsų Visų Kolega katinas Leopoldas.
apocalipso 2009-04-24 18:02
Sukonfuzino mane šitas straipsnis reiks palaukti ką kitą kartą mokslininkai pasakys šiuo klausimu
edragon 2009-04-24 18:19
Puiku, dabar galutinai pasitvirtino mano teorija, kad visiškai nei velnio mes nežinom kas vyksta su tuo mūsų klimatu. Geras straipsnis, labai prajuokino Ir žinoma nesąmonė nebegalvot apie alternatyvius energijos šaltinius, nes juk mums reikia ne tik, kad būtų ekologiškiau, bet ir tobuliau visomis prasmėmis ir pigiau Beje, gamtoje natūralioje nėra jokios harmonijos (net jei laikysim, kad žmogus nėra gamtos dalis, bet jis yra). Žinoma atrodo, kad harmonija yra, bet tik dėl to, kad žmogus trumpai gyvena, o viskas keičiasi labai neįtikėtinai, nedideli pokyčiai tarp populiacijų įvyksta per šimtmečius, o jūs pažiūrėkit į atmosferos sudėtį, kaip keitėsi tuo metu, kai pradėjo klestėti daugialąsčiai organizmai... Pvz.: iš pradžių Žemės atmosferoje buvo 0,0002% (gal 0,002% nepamenu tiksliau) deguonies, 10% CO2, o prieš atsirandant dinozaurams buvo O2 buvo jau 31%, dinozaurų gyvavimo periodu 12% O2. Šiuo metu CO2 yra 0.038%. Visų staigių pokyčių paaiškint didelėmis katastrofomis neįmanoma, staigūs pokyčiai atsirasdavo dėl harmonijos nebuvimo (pvz. augalai pagamina tiek deguonies, kiek gyvūnai nesuvartoja). Turbūt ilgiausias mano parašytas komentaras P. S. Procentus ėmiau iš "Iliustruotasis mokslas" ir angliškos Vikipedijos.
Anonymous 2009-04-24 19:16
mus tikrai kazkas saugo, saule (radiatoriu) prisuko, o dabar i terst leidima beveik dave
immortallt 2009-04-24 23:05
Uzsakytas straipsnis naftos kompaniju Ozono skyle saldo Tik jau nereikia, visiskas meslas. Tegul zmogus pabuna ant saules kur nesaugo ozono sluoksnis. Po dienos bus nudegimas rimtas, kokio net kur nors egipte nebutu. Kad augalai pasisavina daugiau CO2 tiesa, bet ne tiek, kiek zmogus ismeta. Dar vienas niuansas, iskastinis kuras pagrinde sudarytas is anglies, kuri ten buvo kaupta simtus tukstanciu metu, o mes ji baigiam isdeginti grubiai per 3 amzius (pradejom nuo anglies). Beje sitas straipsnis remiasi kazkokiais abstraktumais butu idomu uzsakova suzinot P.S. kaip gerai mieste auga augalai, kur didelis uzterstumas, smogas ? Kaip jiems patinka rugstiniai lietus ?
kionig 2009-04-24 23:09
Hmm neapsisprendzia tie mokslininkeliai tai ar syla, tai ar sala.. Is tikruju: "nera to blogo, kas neiseitu i gera" Taigi mum klimata sureguliuos pati gamta motule, o kaip mums tai atsilieps dar nezinia, zinoma prisitaikysime arba ne. O apskritai noretusi gaivesnio oro miestuose.
Anonymous 2009-04-24 23:22
Immortallt isitrink galva ir paskaityk dar karta - jeigu pavirsius spalvotas tai jis ir syla smarkiau, kadangi ozonas "praleidzia spindulius, o konkreciai asigaliuose visur yra balta - atspindima ~90% spinduliu atgal y atmosfera, o kadangi ten ir yra skyle - niekas ju nesulaiko. Antra pats daugiau saltiniu apie atsilima pasiskaityk, o ne tik mokslininku-poliktiku-biznieriu skleidziama propoganda - zmogaus ismetamos siltnamio dujos tesudaro ~2%, visa kita atlieka pati gamta.
Anonymous 2009-04-25 09:07
„…Beje, gamtoje natūralioje nėra jokios harmonijos…“ Gamtoje yra Harmonija. Jeigu Gamta sugriaus ir pražūdys daug žmonių, tai irgi Harmonija, nes žmogus skleidė neigiamas mintis, kurios Gamtai kenkė ir kėlė dideles kančias Žemei. Todėl Gamta kovoja su tokiais virusais. Arba jeigu vienas gyvūnas suvalgė kitą, irgi yra Harmonija. Taikos ir laimės!
tvset 2009-04-25 10:42
nieks leidimo nedave terst aplinkos, cia toks paradoksas, kai ismetant vis daugiau CO2 , augalai taip pat jo daugiau sugeria, bet nuo to klimatas nestabilizuojasi, o toliau syla..... idomus straipsnis....moralas: reik kuo greiciau sustabdyt CO2 emisijas, bo augalai taip isisiautes, kad mes cia iskepsim
kionig 2009-04-25 10:48
Biologiskai tariant - ekosistema.
Nerkashis 2009-04-26 11:13
O aš maniau, kad augalai aktyviausi esant saulei.... Geriausia išeitis, manau, kontroliuot teršalus. Kitaip tariant nustatyti normas, panašiai kaip automobilio co. Viršyjai - gesink gamyklą ir lauk kito mėnesio (juokauju aišku).