NASA iškels į orbitą palydovą su mielėmis  (5)

JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija pranešė planuojanti iškelti į orbitą mikropalydovą su mielių kolonija. „PharmaSat“ pavadintas palydovas skirtas vaistų poveikiui nesvarumo sąlygomis tirti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paleisti palydovą planuojama šių metų gegužės 5 dieną. Kadangi „PharmaSat“ svers tik apie 5 kilogramus, o dydžiu prilygs duonos kepalėliui, jį į 460 kilometrų aukščio orbitą galės iškelti mažiems palydovams skirta „Minotaur I“ raketa nešėja. Ši raketa – modifikuota JAV tarpžemyninių balistinių raketų „Minuteman“ ir „Peacekeeper“ atmaina.

Bandymo metu, kuris truks apie 96 valandas, NASA mokslininkai tirs įvairių medicininių preparatų poveikį palydove esančiai mielių kolonijai. Tuo tikslu palydove įrengta vaizdo stebėjimo sistema ir įvairių daviklių rinkinys. Duomenys iš orbitos bus perduodami į Žemę, sakoma pranešime.

Anot specialistų, tokių į žemą orbitą iškeltų mikropalydovų naudojimas gali tapti pigia įvairių eksperimentų, kurie šiuo metu atliekami Tarptautinėje kosminėje stotyje, alternatyva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)