Kiaulių gripo virusas galėjo būti sukurtas laboratorijoje?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ir 2009-05-14 15:25
Kirbėjo tokia mintis. Puikus būdas pralobti farmacijos įmonėms. Reikėtų stipriai bausti už tokį poelgį.
HiTech 2009-05-14 16:22
Nemanau kad farmacininkai gaus dideli pelna is sio viruso, permazai zmoniu juo serga. Manau pardavinedami aspirina daug didesnius pinigus gauna, nebent prades skiepyt kiekviena, va tada tai uzsidirbtu
maxis70 2009-05-14 16:50
Na jei tai žmonių sukurtas virusas ir jei , kaip jūs sakote, farmacijos įmonės norėjo pralobti, manau jie ir taip būtų galėję užsidirbti didelius pinigus, ir nereikia, kad visi būtų susirgę, užtenka ir sukeltos panikos, patys per žinias turėjote pamatyt, kaip lietuviai šluote šluoja vaistinių lentynas, o tai per visą pasaulį kiek tokių žmonių buvo... Bet vistiek aš labiau tikiu, kad tai galėjo būti tik žmonių klaida be jokių tikslų ir siekių.
blizzard 2009-05-14 16:54
na as irgi turejau tokia minti kad cia jis buvo paskleistas tam kad kaskas lituku pasidarytu. Kad atsirastu panika butinos kelios aukos, tada ziniasklaida padaro savo ir tada likusieji mikiai kurie labai brangina savo gyvenima, pradeda gert vaistukus dar pries susirgima... Kas moka tas naudojasi..
meslinukas 2009-05-14 16:54
ar klaida ar ne, bet biznį vistiek kažkas jau prasuko. o baudos jie už tai negaus, nes kaltų "nėra".
Ir 2009-05-14 18:57
Kodėl kaltų nėra? Meksikoj prasidėjo, tai didelė tikimybė, kad ten ir sukurt galėjo. Kruopščiai ištyrus gal ir rastu kaltuosius. Tik kažin ar to imsis kas.
studentas 2009-05-14 19:32
tai cia jau ir taip aisku buvo. kokia tikimybe kad gamtoje trys reti gripo virusai mutuos i viena. logiskai mastant 1/2 bet rimtai, cia viskas atsirado is megintuvelio. sakot mazas pelnas buvo? pas mus lietuvelej po sio gripo paviesinimo, vilniuje neliko brangiausiu vaistu nuo gripo visose vaistinese. kazkuris dienrastis rase. cia tik didziulis ereziju burbulas o ne pandemija.
HiTech 2009-05-14 19:53
Kiek prisimenu, tai dar cia, technologijose, skaiciau kad tik po keletos menesiu teisras vakcina nuo to gripo, tai kokius dar vaistus tie zmones pirko? na bet jei jiems nuo to ramiau tai lai perka...
Analog 2009-05-14 20:44
Pirko antivirusinius vaistus.
wombatas 2009-05-14 20:50
ligonis 2009-05-14 22:04
tokius kurie sustiprintu organizma, ir neleistu uzsikrest
Nightbringer 2009-05-14 22:45
Čia dar tik teorija ir nemačiau jokio rimtesnio fakto kol kas šitame straipsnyje... Bet kiek matau, kad tai pakankamai logiška. Žmonės nežiūri į faktus, o tik leidžia savo pinigus. Aš vien pamates mirties tikimybe nieko įpatingo nepirkčiau kol neprasidėtu rimta epidemija...
Nerkus 2009-05-15 10:27
Pabusiu pesimistas. tiek kiek tenka pazinti dabartini zmonijos technologini suoli, tai zmonijai dar duodu 100, na max 150 metu gyvavimo. Mes visteik ka nors sukursim, kad susinaikinsim. istruks kazkoks virusas is megintuvelio, nesuvaldysim termobranduolines sintezes reakcijos, uzsitersim visa zeme visokiom nuodingom siukslem ar dar ka nors baisaus sugalvosim.
S.J 2009-05-15 11:09
Man nuo pat pradziu pasidare labai jau keista, kai tik pradejo skelpti apie si virusa. na tiksliau itariau jog sis virusas nera gamtinis(naturalus) o zmogaus sukurtas, nes jis visu pirma atsirado is meksikos, vieno nedidelio regiono, tiksliai nepasakysiu, poto kitas faktas kad tai keliu virusu hibridas, butent kiauliu gripo ir pauksciu gripo atmaina. Tiesa pasakius neismanau as labai tos beologijos, bet kad keli virusai savaikautu ir isivystytu naujas virusas kazkaip sunkiai tiketina, beto kiek pamenu pauksciu gripas daugiausia siautejo azijos krastuose o ne pietu amerikoje. ir trecia tai kad po keliu dienu kai buvo paskelptas virusas, staigiai soktelejo farmacijos imoniu akciju kursai, o beto kai siuo metu yra ekomonime krize, visi zmones ir taip vos ne kaip ant adatu sedi, reikia istikro labai mazai ivaryti dar daugiau baimes ir samisio. Lietuvoje kiek teko girdeti, nemazai vaistu buvo isparduoti pries gripa, nesvarbu ar pades ar nea, bet sandelius visus istustino. Ir klausimas kam, jei is keliu tukstanciu susirgusiu, mire vos keliasdesimt zmoniu. Kaip cia rase mirtingumas vos 1.2%. Praejo daugiau nei menesis nuo atseit vienas zinksnis iki pandemijos ir viskas visiskai nurimo. nepranesama atvejiai apie kiauliu gripa. viskas kaip staiga iskilo taip staiga ir nurimo. Kaip cia kazkur girdejau fraze apie zmogu Vienas zmogus kaip individas yra labai protingas, bet esant bandoje labai kvailas.
S.J 2009-05-15 11:16
Beja nuo paprasto gripo as visiskai nevartoju vaistu, tiesa pasakius paskutini karta gripu sirgau gal pries kokius 7-9 metus ir nuo to laiko jei ir buna gripo simtomai tai tik vienai dienai, pakyla temperatura, pamiegi siltai apsiklojes lovoje, o ryte kaip ridikas ir viskas. stengiuos vartoti kuo maziau vaistu, net nuo galvos skausmo ir tai nevartoju, kol skausmas buna nepakeliamas ir kitaip neina numalsinti. Mano manymu vaistai tik susilpnina organizma ir neleidzia jam paciam kovoti.
pozitronas 2009-05-16 14:52
Matai tai cia tau, o man jai as neisgeriu vaistu ligos pradzioj ir leidziu ligai toliau plisti mano organizmu, tai tada jau reikia ilgo ir varginancio gydimo. O su galvos skausmu tas pats jai neisgeriu kai tik galva pradeda skaudeti tai veliau jau reikia prisiryti tableciu kol praeina skaudeti. Klausymas kyla kas geriau ar pradziai isgerti viena tabletka ar veliau saujom prisiryti
meslinukas 2009-05-16 18:47
geriau yra vaistus naudoti tik tada kai jau tikrai reikia. tada neatsiranda jokių pripratimų ir babkių sutaupai ir organizmui nekenki ir banditų nešeri. vaistais tu dažniausiai nešalini priežasties, tu tik pašalini pasekmes. paskiau tos problemos tik kartosis, o prie jų dar prisidės ir pašalinis vaistų poveikis.
WelniuRumai 2009-05-16 19:11
What na...? Bullshit visa tai yra. Perkasi vaistus nors nuo sito gripo vaistu nera kolkas... Bandos jausmas atbukina prota... Ir is vis. Gyvent reik normaliai, o ne vaistus saujom ryt. Jau seniausiai yrodyta, kad kuo daugiau vaistu vartoji, tuo imunine sistema silpnesne... O cia prisipirko juokdariai visokiu arbateliu, aspirinu ir pns... Ateis cia kada ta "pandemija" ir galvos: "kaip cia susirgt as galejau, jei vaistus naudojau.."