Švytinčios beždžionės gali tapti naujaisiais eksperimentiniais „triušiais“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tir4elis 2009-06-01 13:57
Kaip visada.. Kur pelnas į bet kokias morales nusispjaut.. Šiandien švytinčios beždžionėlės, rytoj žmonės perplautom smegenim..
rwc 2009-07-18 13:02
Europoje toks eksperimentas nepraeitų.
kionig 2009-07-18 16:26
Joo svytincios bezdziones... Tai tegu iskart atlieka tiem japaskem lobotomija ir visi bus laimingi. Nors nesu "zaliasis", bet man tai atrodo, kad perzengta riba.
WelniuRumai 2009-07-19 03:20
Cia viskas priklauso nuo to, kokiu kampu i tai pazvelgsi. Kai atliekami bandymai su ziurkemis, kazkaip nelabai girdet panasus pasisakymai. Ir manyciau todel, kad zmones tiesa sakant nelabai ir linke pripazint ziurke kaip naudinga gyvuna: gi jos platina ligas (seniau maras pvz.), gyvena ten, kur daug siuksliu. Taciau kai kalba eina apie kita gyvuna, kuris lygiai taip pat nera labai "svarus", jau tipo prasilenkiama su etika. Tos bezdzioneles gi nebus masiskai naikinamos, t. y. kiekvienam eksperimentui neisgaudys ju is gyvenamosios vietos. Jos bus veisiamos (lygiai taip pat kaip ir ziurkes). O tokie tyrimai, dar labiau priartintu neisgydomu ligu iveikima. Daugelis suzinojes mirtina diagnoze, nedaug masto apie tai, kaip jis galetu but isgydomas. Svarbu, kad tai butu padaryta. Aisku galetu mokslininkai atrast ir kitokiu budu (etiskesniu) problemoms spresti. Taciau tai uztruktu zymiai ilgiau. Juk pazinimas eina per klaidas, kitaip sakant per bandymus, kurie ne visada buna, sakykim, etiski. Tai jeigu dbr tik mastytu, kaip tai padaryti, praktiskai jokios naudos tai neatnestu. Reik bandyt ir bandyt, kad galu gale gaut tinkama sprendima. Nemanau, kad visi noretu laukt, kada tie mokslinciai atras vaistus nuo visu ligu. Visa sita etika atejo kartu su religija, kuri toli grazu nera visapusiskai teisi. Bet visgi neimanoma visus itikint. Vieniem atrodo vienaip, kitiem priesingai. As negaliu pripazint tu reksniu, kuriems praktiskai viskas neetiska, taciau negaliu ju priverst manyt priesingai...
Skeptikas 2009-07-19 20:51
O man atrodo, kad ta riba jau senokai peržengta, nuo tada kai prasidėjo žaidimai su žmogaus embrionais. Gyvūnai yra gyvūnai gamtoje jie patiria nemažai žiaurumų, bet kai eksperimentai prasideda su potencialiu žmogumi tada man nepatinka. Aišku reikia stengtis, kad su gyvūnais būtų elgiamasi kuo humaniškiau. Gal kai kas sakys, kad iš etinės pusės verta leisti bandymus su žmogaus embrionais, nes tai dėl žmonių gerovės ir embrionai dar nieko nejaučia. Čia ir išdygsta klausimas: ar galima žmogaus embrioną traktuoti kaip gyvą žmogų? Manau, kad galima, nes didelė tikimybė, kad natūraliomis sąlygomis embrionas išsivystytų į normalų žmogų.