Mutavęs kviečių grybelis neramina mokslininkus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enzim 2009-06-16 21:07
Ši žinia tikra palaima fungicidų gamintojams
EEE 2009-06-16 22:13
Na mes tai prasimaitinsim duonele juoda ir jei dar be konservantu ir mieliu, su naturaliu raugu, tai būsim tik sveikesni. Ir dar. Kas galėtu paneigt, kad tas grybelis ne genu inžinieriūkščių darbas, kad jiems didintu finansavimą ir jie toliau modifikuotu ir modifikuotu...
kionig 2009-06-16 23:47
Nekurk tokiu kvailu konspiraciju. Nes matai kaip greitai plinta tas virusas, kad ir kokie jav mokslininkeliai galejo sukurtm, bet paleide tarkim kokioje azijoje ir pas juos atgal gryztu ir padarytu 10 mlrd nuostoliu ? Taip kad pamastyk pries rasydamas. O dabar be genu modifikacijos, kito kelio nera, nor yra bet jis povojingesnis, naudojant cheminius preparatus.
eMPeRor 2009-06-16 23:50
Na zinok manau tu irgi gali buti neteisus. Tiems kas kuria visokius tokius brudus (nesakau kad butinai sitas sukurtas specialiai, bet tikrai tokei dalykai ir ivairios ligos ne karta buvo irodyta kad spec kuriamos) jiem nerupi kur plis ta liga.. gris i USA ar tik Rusija ir panasiai nusiaubs.. kompanijos yra globalios, o godumas seniai uztemde tokiu zmoniu akis, ir jiem nerupi sava ar ne sava salis bus nusiaubta, akd tik gaut didesni finansavima/prastumt daugiau vaistu.
EEE 2009-06-17 00:07
Nereikia toli ieškoti "kyšančiu ausų". Taip vadinamas kiaulių gripas, vis pučiamas burbulas - pandemija, tuo pačiu išgasdinti žmonės šluoja skiepus, kyla korporacijų, gaminančiu vaistus, akcijos. Visų krenta jų ne. Kam tai naudinga??? O kiek aukų nuo to kiauliu gripo, per visą pasaulį nei šimto nesusidaro, ar ne keista???
kionig 2009-06-17 00:32
Kiauliu gripas realesnis bandymas. Bet su augalais man ne labai.
Dvigubas nulis 2009-06-17 13:17
Ohoho, o ar čia farmacininkai rėkia, kad pirkit vaistus ir apsisaugosit nuo kiaulių gripo? Čia patys žmonės būdami durni perka tuos vaistus, tikėdamiesi apsisaugot. O keistumo nematau, kad žmonės durni. Kaip A.Einšteinas sakė "yra du beribiai dalykai: Visata ir žmonių kvailumas. Dėl Visatos dar abėjočiau."
Neodan 2009-06-17 16:25
Nuo paprasto gripo kas dien mirsta daugiau zmoniu nei nuo kiauliu gripo Na gerai, gal genetiskai nodifikavus javus ir pavisk isvengti grybelio, taciau vis dar niekas nezino kokios pasekmes bus zmonems vartojantiems maista pagaminta is genetiskai modifikuotu produktu. Bet gi visiems viedodai kas bus po keliasdesimt metu, svarbu dabar kuo pigiau pagaminti, kuo brangiau parduoti, konkurentus kaip nors nusodinti ir priversti zmones kuo daugiau pirkti. Zodziu laiko klausimas, kada homosapiens susinaikins.
Nightbringer 2009-06-17 16:31
Conspiracism serves the needs of diverse political and social groups in America and elsewhere. It identifies elites, blames them for economic and social catastrophes, and assumes that things will be better once popular action can remove them from positions of power. As such, conspiracy theories do not typify a particular epoch or ideology". The central belief of every moron is that he is the victim of a mysterious conspiracy against his common rights and true deserts. He ascribes all his failure to get on in the world, all of his congenital incapacity and damfoolishness, to the machinations of werewolves assembled in Wall Street, or some other such den of infamy. Tai tik keli pavyzdžiai rašantys apie sąmokslo teorijas. Vien wikipedia pasako kiek tos teorijos yra kvailos... http://vertimas.vdu.lt/twsas/Default.aspx <--------- jei kas nemoka gerai anglų kalbos
Nightbringer 2009-06-17 16:32
Todėl ir tyrimai vyksta taip lėtai, tam, kad sužinotu visas galimas pasekmes...
Gadwey 2009-06-17 17:45
Kaip tos sporos persineša per šitokią jūrą? šitiek kilometrų nepaliesdamos vandens... Neišneša mano galvelė
Dvigubas nulis 2009-06-17 20:37
TAIGI, genetiškai modifikuojami produktai buvo jau daug seniau, nei visi čia rėkiantys egzistuoja šiame pasaulyje.
Neodan 2009-06-18 11:00
na ir sergamumas ivairiomis genetinemis ligomig gerokai padidejes, nors aisku tai itakoja ir labai stipriai padideje elektromagnetiniu bangu kiekiai (belaidis internetas, mob. risys). O siaip del visu tu tirimu, tai jau senai zinome, kad viskas kas atnesa dideli finansini pelna, yra "nekenksminga"
Dvigubas nulis 2009-06-18 13:07
Taip, visiškai sutinku su Neodan nuomone. Žmonės gyveno geriau XV amžiuj - nebuvo nei jokių koorporacijų norinčių pasiglemžti tavo pinigus, nei propagandos per televizorių, nei seimūnų, nei belaidžio interneto - tiesiog rojus Žemėje buvo! O dabar..
Nightbringer 2009-06-19 22:47
Jo, aš irgi noriu, kad mano kaimas išmirtu nuo gripo