Mykolas Drunga. Izraelis, Palestina ir Amerikos žydai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

meslinukas 2009-06-22 20:52
kaip musulmonai gali nustoti neapkesti zydu, kai sie okupuoja ju krasta, nesilaiko sutarciu, vykdo ziauria politika musulmonu atzvilgiu, vietoje to, kad kovoti 1vs1 jie begediskai i tai itraukia NATO ir sako, kad "kova dar tik prasidejo" ??? tegu pirmiausia patys elgiasi pagarbiai, o ne zyzia, kad jie atseit labai nuskriasti. siaip nustebau, kad yra tiek sazines (bent jau Izraelio-Palestinos klausimu) turinciu zydeliu... o del to, kad zydai turi labai didelia itaka pasaulio finansuose ir politikoje, tai cia labai daug tiesos. kazi; - cia mano posta trinsite, ar ne, nes jau "tolerantiskiau" tai negaleciau parasyti savo nuomones
meslinukas 2009-06-22 21:04
tai gal ir lietuviai kalti, kad juos TSRS okupavo???? pzdc, duodat kartais ,zmones...
Arns 2009-06-22 21:19
patys nenorejo valstybingumo tie palestinieciai, ir dabar nenori, maza ka kalba, bet veiksmai pasako daugiau uz zodzius, o kol ju sukis - "mirtis Izraeliui", tol jie teroristai kuriuos kaip tarakonus reik naikinti, o ne klausineti ko jiems dar reikia
kiesza 2009-06-22 21:30
man atrodo kad LT butent kalta ir yra del to nes kiek zinau is LT visi ispruse zmones rasytojai daugiausia S.Neris ir kiti vaziavo maskvon su prasymais priimt i sajunga ir is LT jokio pasipriesinimo nebuvo
kiesza 2009-06-22 21:32
Greit vel reikes daryt zydu genocida manau arabai greit tao or padarys va pakistanas koks ar dar kaskas is likusiu 3mlrd musulmonu
rwc 2009-06-22 22:12
Na nežinau nežinau... Jei tarp šviesuolių atsirado tokių, kurie gelbėjo savo kailį, tai dar nereiškia, kad tokių buvo dauguma. Kiek pažįstu tą laikmetį pergyvenusių žmonių, tai kaip tik dauguma intelektualų - gydytojų, profesorių, poetų, mokytojų - arba bėgo į Vakarus, arba su visom šeimom atsidūrė Sibire. Be abejo, tarp jų buvo ir tkių, kurie nuoširdžiai tikėjo, kad stalinizmas - mažesnė blogybė už hitlerizmą. O ir ką siūlytum rinktis, kai teritorija seniai pasidalinta? Į kurią fronto pusę stoti, ar išvis likti tarp kūjo ir priekalo? Galų gale, TSRS pusėje kariavo visas demokratinis Vakarų pasaulis, daug kas tikėjosi, kad JAV ir anglai neleis TSRS užgrobti žemių ir atstatys status quo arba bent suteiks pasirinkimą su pereinamuoju laikotarpiu okupuotiems kraštams. Taigi Stalino subinlaižių logiką galima suprasti, ir kaži ar dėl jos galima smerkti. Bet jei manai, kad Nėris pati nesuvokė, kokį marazmą kuria... Vadinasi, labai nuvertini, nesuvoki jos simbolizmo. Ir apskritai, jei pavieniai įbauginti veikėjai tau yra "visi", tuomet taip pat korektiškai gali ekstrapoliuoti, kad, pvz., šiais laikais "visi" intelektualai yra žydai, gėjai, žalieji arba komunistai. Ar įsivaizduoji, kad moderni valstybė savanoriškai įstotų karo metu į tautų katilą, pagarsėjusį represijomis, masiniu badu, kruvinomis revoliucijomis? Kad kažkokia saujelė "revoliucionierių" atstovautų visą tautą? Kodėl ne tuometinis Seimas sprendė, nebuvo surengtas referendumas, kodėl be tautos mandato buvo įkalinta didelė dalis Vyriausybės? Neatrodo keista, kad valstybė, iš to katilo ištrūkusi, žymiai geriau gyvenanti, pagal daugumą ekonominių rodiklių ir gyvenimo kokybę praktiškai pasivijusi Vakarų valstybes, sustabdžiusi emigraciją, sukūrusi veikiančią soc. apsaugos sistemą prasidėjus karui staiga sugalvoja grįžti atgal į tą patį krauju ir prievarta permirkusią imperiją? Aklas esi, jei nematai tokių dalykų ir bedantis, jei nuo tokios paikos demagogijos nemoki apsiginti.
kiesza 2009-06-22 22:24
Nu nezinau istoriniais saltiniais sunku pasitiket nes rusu vadovelia raso viena lietuviski visai ka kita... Jei viskas butu taip kaip sakai LT seniausiai butu prisiteisusi is Ruskiu kelis simtus milijardu bet tuos tremimus matomai labai sunku irodyt Bet siaip isaiskinai aiskiai !!!
rwc 2009-06-22 22:25
Pilnai pritariu, tik balanso dėlei ką nors panašaus ir apie arabus reiktų pridėti - juk nemanai, kad jie tik nuskriausti šventieji? Tarkim, Iranas: mano pažįstami studentai koneveikia prezidentą, sako: esam labai demokratiška valstybė, merginos studijuoja ir dirba, apylaisviai važinėjam po pasaulį, prieinam prie necenzūruoto interneto ir televizijos, bet demagogija ir kiršinimas pasaulio akyse mus stumia keliasdešimt metų atgal, priešina mus visam pasauliui. O iš kitos pusės ir žydai, kaip ir rusai, korėjiečiai, nėra kažkokie pabaisos, ypač tie nefundamentalistai. Ir jei kokią stambią socialinę grupę galima tiesiogiai kaltinti dėl dirbtinės Izraelio valstybės sukūrimo, ar besąlygiško palaikymo - tai kaltinčiau būtent JAV fundamentalistus krikščionis, tuos pačius, kurie stumia ID ir kreacionizmą. Juk tai jie tiki, kad Mesijas sugrįš, kai žydai grįš į Pažadėtąją Žemę ir bus atstatyta Dovydo šventykla. JAV demokratija ir pliuralizmas kur kas gyvesnis nei Izraelyje, taigi valdžios vyrai šalia žydų lobistų dar turi apsiginti ir nuo fanatiško "liaudies balso", ypač jei nori pavaizduoti, kad gina tradicines vertybes.
Manga 2009-06-22 22:29
sionistai tai tie patys nacistai. zydus lupo nacistai tie veliau uzaugo-juvaikai uzaugo ir gana tikrai nenoramalus tai viskas tuo ir pasakyta (jei mane mustu kaimynas su sakemis ir mano vaika mustu ir dar jo vaikas girdetu koks tas kaimynas molis, tai neabejoju, kad ir pats gana geras freekas uzaugtu. )
meslinukas 2009-06-22 22:32
Arns - jeigu zydeliai maloniau pradetu elgtis, tai gal tas sukis pasikeistu. nemanai taip? bet jeigu Izraelio politika ne kiek nesikeis, tai ir tas sukis nesikeis. ir is kogi tu sprendi, kad jie savos valstybes nenori? kiesza. pataisa - ne visi, o komuniagos, bolseviku padlos ir pan. ir pasipriesinimas tikrai buvo, bet TSRS neklause - rytoj musu armija ateina ir viskas. o suki is "mirtis Izraeliui", jeigu Izraelis nekeis savo politikos, tikrai gali pakeisti sukis "mirtis zydams" ir nuo to tikrai nukentes daugybe niekuodetu zmoniu ir nebutinai zydu. P.S. pataisyk tuos 3mlrd musulmonu...
Arns 2009-06-22 22:44
labai pasikeisi ka, jei skatinama zudyti zydus, jokiu motyvu, jokiu dialogu del valstybes, tik noras sunaikinti tauta. Net keista kaip vakaru pasaulis gali vienu metu smerkti nacius ir visus kas neigia genocida, bei remti tas kiaules, kurios taip skambiai nesivadina, bet skatina pradeti nauja genocida. Palestina turi ir zemiu, urios jau priklauso tik jiems, taciau uzuot kuria valstybe(kosovui "atkurti" nepriklausomybe pavyko neturint absoliuciai nieko), jie tik laidosavo raketas, rengia savizudziu ispuolius ir bando pasauliui "parodyti" kaip Izraelis juos skriaudzia. Parodykit kita valstybe, kuri tokius siekus deklaruojancia kaimyne, nenusluotu jos nuo zemes pavirsiaus(aisku jei turetu tokia ginkluote kaip Izraelis), o dar gi net skirtu savo zemes, kurios ir patys ne per daugiausiai turi. Tad is Izraelio puses skiriama labai daug, bet is palestinieciu tik grasinimai ir tolesnis zydu naikinimo planas tesklinda. Pasakykit, kuo gi tie palestinieciai geresni jog jiems keleklupciauti reiktu, dar vieno Miuncheno suokalbio norit?
DJ_LFS 2009-06-23 01:35
kiesza - man taves gaila, tikiuosi kad tokiu zmoniu kaip tu Lietuvoje mazuma ir isnyks del proto stokos
Zigzaueris 2009-06-23 08:47
Ką tu čia kalbi,kietas čiuvas jis. Vis ką įdomaus parašo
Bicas 2009-06-23 13:26
rwc bl tu durnas - persus su arabais maisai ir dar apsimeti iraniecius (persus) pazistantis
Bicas 2009-06-23 13:28
Arns palestinieciai seniai nori ikurti valstbe, bet zydai niekada neleis sukurti tikros valstybes, pats zinai kodel
rwc 2009-06-23 14:11
Iraniečiai nėra vien persai - jei kalbėsim apie etninę kilmę (persai, 51%, yra indoeuropiečiai), tai tuomet ir Izraelis - ne žydų (semitų) valstybė. Kalbu apie valstybinę ideologiją, o šituo požiūriu tiek arabai, tiek Iranas yra musulmoniškos valstybės (Irane 90% šiitų, 8% sunitų) su panašia retorika. Taip kad pats maišai b su p.
meslinukas 2009-06-23 14:29
jo, nevaryk ant kieszos. ne tam forumas skirtas ant rwc irgi Manga, sorry, bet turbut posta rasei girtas budamas - nieko nesuprantu... Arns - nesakau, kad reikia palestinieciams keliaklupciaut. as sakau, kad nereikia Izraeliui padeti, nes is to naudos gauna tik masonai ir niekas kitas. tas karas tai tik dar viena pinigu plovimo masina. arba padeti arabams arba tegu pesasi sau. siaip jau tai Palestinai ir Izraeliui buvo paskirta 45 ir 55% teritorijos (ir tai jau nesaziningai). Izraeliui buvo paskirta 20700km2 (vadinasi palestinai ~16936km2). Po 1967 m. karo Izraelis okupavo 7099 km² teritoriją, taigi - jam dabar priklauso 27799km2, o Palestinai zymiai maziau. kur tu cia matai "dosnu pasiulyma" ir "gerasirdiskuma"? ir nepamirsk, kad Izraelis ne tik Palestiniecius kapoja. as tikrai ne kiek nesistebiu, kodel arabai zydu nekencia.
Tir4elis 2009-06-23 15:36
Pilni sutinku. Bet kas dedasi dabar pas žydus ir palestiniečius tai išvis nuprotėjimas. Abipusė neapykanta priėjo iki tokio laipsnio, kad klausimas ar beimanoma ten ką nors apskritai padaryt.. P.S. Pasieškokit filmo "Valsas su Basiru" (Vals.Im.Bashir). Kartu statė jį žydai, prancūzai ir vokiečiai. Veiksmas vyksta vienam buvusiam Izraelio armijos kariui bandant prisimint kas dėjosi Libane įžygiavus ten Izraelio armijai. Pasistenkit peržiūrėt iki galo. Nemanau, kad atsiras čia bent vienas kuriam tas filmas nesukeltu minčių lavinos. Jei nerasit, rašykit pm. Įdėsiu kur nors.
Arns 2009-06-23 17:31
tikrai, serbai neleido kosavui isikurti, bet del sventos ramybes, vos ne visas vakaru pasaulis ikure kosovo valstybiukste, tad tik jei panoretu, butu sukurta ir palestina, vargu ar net Izraelis priekaistautu, jiems tikrai ne ka maziau igryse tie palestinieciai. Meslinuk, as matau geranoriskuma, nes labai daug teritoriju grazinta arabams, kurie per 1973 kara(beje, pradeta ne zydu) neteko. O kiek Libanui grazinta, nes gi ju buvo didelis noras pakariauti, tad nelabai kas butu kreipes demesi i ju verkima del prarastu per kara teritoriju... .
SaliamonXP 2009-06-24 19:00
Seip idomu kaip tie izraelieciai tas zemes uzsigrobe?! ar tik nebus jiems amerika padejus? ka? Pastoviai ginklus uz dyka dalija (saunamieji ginklai, radarai, raketos, netgi atominiai ginklai), paskolas kuriu nereikalauja grazinti. Kazkas teisingai yra pasakes, kad JAV su Izraeliu elgiasi geriau nei su savo pacios valstijomis...