Žemdirbystė Afrikoje gali neišgyventi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zpi 2009-06-24 19:24
Propaganda su tuo klimato atšilimu... Ne karštis kyla nuo CO2, bet atvirkščiai, kuo karščiau tuo daugiau CO2, kuo daugiau karščio, vandenynai išgarina daugiau CO2, tokie poros laipsnių klimato sviravimai buvo visada... Gamtoi idialių skaičių nebuna, niekada nebus, kad klimatas nesviruotu...
kiesza 2009-06-24 20:01
Tai tu npri pasakyt kad keliasdesimt milijonu mokslininku tirianciu klimato pokycius klysta o tu vienas proto bokstas teisus jo? Tavo sita hipoteze nagrineta daugybe kartu ir jau pries 10 metu yrodyta kad ji visiskai neteisinga !!!
Arns 2009-06-24 20:17
dar vienas bandymas prastumti GMO, "afrikoje zmones badaus", negalima tokiems tyrimams trugdyti, bet nenustebkim jei "ateinanciu desimtmeciu afrikos gelbetojai/maitintojai" augalai bus bandomi auginti kur nors europoje. JAV mokslininkais is vis pasitiketi negalima, jei ju darbai susije su genetika ar klimato kaita.
Zpi 2009-06-24 20:22
Netrauk tu milijonų iš oro. Visas šitas nesamones skleidžia JT (Jungtinės tautos) į jų mokslininkų sąrašus yra įrašomi žmones, kurie net neatlikinėjo tyrimų pagal JT užsakymus, ir JT skelbiami mokslininku atradimai yra tik ištraukos su pakeistais žodžiais iš konteksto, pasigoogling kiek žmonių buvo įtraukti į tą mokslininkų sąrašą, kur JT skelbiasi, kad jie dirba jiems. Nors pasidomėjai kita puse viso šito marazmo? Pasidomėk abiem hipotezėm, ta kuria remi tu, ir ta kuria remiu aš.
HiTech 2009-06-24 20:29
Bet tie afrikieciai kai tarakonai, jau kiek metu jie ten nevalge sedi, ale vistiek neisdvesia... Kokio velnio isvs mes juos valgydinam? Kad dar daugiau butu ko valgydint? Beviltiskas darbas ismaitint afrika.
Zpi 2009-06-24 20:46
Humanistiškumas, gailestis savai rasei... Bet tikrai neteisinu, taspats kaip beždžiones, tik dar ligu tuoi per juo gausim. Bus ironiška: mirsim per tuos kuriuos maitinom...
HiTech 2009-06-24 21:02
Kazkur skaiciau, kad tik ~30 procentu, zmoniu paaukotu, pinigu nukeliauja i afrika, kuriuos ten pasitinka vietinis diktatorius Tai, kaip ten gyvuliai visi issimaitina? Tokia ju gausybe ir ivairove. O zmogus dvesia badu, negi sunku kokia karve uzmust ir suvalgyt? O dabar ten tiekpat karsta kaip ir pries 100 ir pres 200 ar 500 metu. Tada zmones gyveno ir gerai buvo o dabar jau shakis neber ko valgyt. Irake gamta turbut dar skurdesne, bet maisto kazkaip uztenka.
Zpi 2009-06-24 21:09
Afrikiečiu intelektas per žemas... tu visų kurie tik dauginasi ir kvepuoja. Bet gal nekvaili, dar ėsti iš mūsų gauna... Rūpinames kitais, kai savim nesugebam pasirūpinti.
Arns 2009-06-24 21:10
Gal nukeliauja daugiau, taciau pinigine verte ten nukeliauja gal kokie 5%, dauguma surinktu pinigu isleidziami nupirkimui maisto, technikos ar ko ten jiems reikia, taciau ir ta diktatoriai neretai sugeba prastumti ir pasiimti pinigus. Issimaitina, nes nori, bet ar tu noretum eiti dirbti ir uzsidirbti(bet rizikuoti buti uzmustam, nes esi turtingas) ar eiti prasyti maisto ir nieko daugiau neveikti? Tikrojoje afrikoje(kur maziau visokiu pasauliniu pagalbu tarnybu apsilanke) zmones is bado nemirsta, ten neiprasta prasyti baksisu(is turistu "ismaldos"), bet visur kitur, badas, skurdas, nepritekliai
Zpi 2009-06-24 21:16
Žmones priprato prie gero gyvenimo: gauti maisto nedirbant... Prie gero greit priprantama, bet atprasti nebeina... Tokie jau tie žmonės.
HiTech 2009-06-24 21:36
Daugiau i afrika pinigu nenukeliauja. Taigi tos didziausios kompanjos, kurios neva labdara uzsiima, didziaja dali pinigu pasilieka sau. Cia airijoje vos ne kiekviena diena, einant gatve prie taves prisikabina koks "gerasirdis" prasantis paaukoti 3 eurus per savaite (pasirasant sutarti su ju kompanija). Ir tiems darbuotojams kurie prasineja pinigu gatvese moka po 400-500 euru per savaite, dar tie visi kompanijos virsininkai didziausias vilas nusipirke, prabangiom masinom vazineja, ir viskas is durnu zmoniu kisenes imama, kurie afrikai nori padet. O kur nukeliauja pinigai, uz juos afrikieciai tikriausiai kalasu prisiperka. Taigi ekonomikos maistu neatgaivinsi, reikia pinigais paselpt. O tie negrai jei ne afrikoj kiausus isverte sedi, tai cia, gink dieve nepaimsi i darba, tai jau diskriminacija didziausia, ateje i darba dura stumdo ir tik pabandyk tu ji ismest... Ir tie kas susidejo su juodaodziu, visam gyvenimui prisimins auksine taisykle - NIEKADA NESUSIDEK SU JUODAODZIU P.S. Nekalbu apie visus juodaodzius, cia labiau skirta zemesnio luomo zmonems. O jei galvoji, kad esu rasistas, tai kaip pavyzdi galiu pateikti Lietuvos cigonus, jie toks pat prakeiksmas Lietuvai, kaip kitoms salims juodaodziai, tik ten ju daugiau
mmm 2009-06-24 22:00
HoTech visiskai ir viskuo su tavim sutinku, o apie cigonus galiu pasakyt: geriau ju nebutu, pasakyciau kad juos isnaikint reiktu tai paskui dar paduos i teisma . tenka man su jais nemazai susidurt is darbo puses, yra ten is 20 vienas normalus cigonas kuris tikrai normalus zmogus, bet like 19.... o del juodaodziu neteko susidurt bet aiskiai panasu p.s jokiomis labdaromis neuzsiimu ir bandau atkalbet visus pazystamus nes tai TIKRA NESAMONE !!! niekas neuzsiimkit labdara tai tik zmoniu mulkinimas, tiem kam jinai suteikiama ispindeja o tie kas teikia ubageja, aisku yra isimciu- nelaimes ir pns. bet jei zmones tingi uzsidirbti ir nori viska gauti is oro...
HiTech 2009-06-25 00:41
Patiko man cia vienas posakis technologijose. Labdara yra toks pat netinkamas budas skurdui mazinti, kaip kad mirties bausme - nusikalstamumui, ar kazkas pan.
StN 2009-06-25 00:50
Jei neklystu, o turbūt neklystu, tai atvirkščiai, bet vistiek teisinga. Sakyčiau, jeigu negridai išgyveno Afrikoje iki mūsų, tai ir per mus ir po mūsų dar gyvens. Oy oy, Afrikos žmonės mirs, oy oy. Tie kurie gyvena iš mūsų pinigų ir nesidomi savo pragyvenimo šaltiniu, o tik gimdo vaikus ir išnešioja ŽIV. Tai.. Kam mum tokie? Lai išmoksta gyvent.
HiTech 2009-06-25 01:13
StN, teisingai pastebeta Turejo but atvirksciai, na bet esmes tas nekeicia. Kadangi diskusija, apie labdara issirutuliojo, tai ja pirma ir paminejau
Tir4elis 2009-06-25 11:30
Geras pavyzdys su ta labdara. Kiek Lietuvoj žmonių jau taip įpratinta, kad jei jie blogai gyvena tai reik jiem vis duot ir duot. O paskui tie duoti daiktai atsiduria pas supirkinėtojus arba turguose, o gauti pinigai paprasčiausiai prageriami. Jau tokių pavyzdžių tai n pas mane.. Kas dėl čigonų tai vienas pažįstamas pasakojo, kad suremontavo čigonui šaldytuvą, tas prieš remontą sakė, kad pinigų turi, po remonto pasakė, kad neturi. Sako - būčiau pasakęs, kad neturiu, tu būtum netaisęs, o man šaldytuvo reikia. Prižadėjo atiduot. Kokius gal 2 mėnesius sutiktas vis sakydavo, kad va per vėlai paklausei, vakar pinigų buvo, šiandie nebėr. Tai tas ir nustojo domėtis, galvojo apgavo. Bet netikėtai trečio mėnesio gale ateina čigonas ir klausia, ko pinigų neateini pasiimt? Va, atnešiau. Jei aš žmogus neturtingas, tai nereiškia, kad aš vagis. Pinigai buvo tikri. Būna ir ten žmonių..