„Nord Stream“ neišvengiamai artėja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2009-07-02 09:04
Reikia įvertinti ir tai, kad jei vamzdis bus tęsiamas sausuma, tai ne tik pailgės jo ilgis, bet dar reikės kaip reikiant pakasti žemės, gal net reikės nugriauti kai kuriuos pastatus, perkasti kelius, požemines elektros linijas. Tai kainuos papildomus pinigus, o pinigai, tai ir energija, kuriai gauti į gamtą išmetami teršalai. Siūlyčiau pasinaudoti Rusijos valdininkų pasiūlymų ir Lietuvai prisijungti prie to vamzdžio ir turėti papildomą priėjimą prie Rusijos dujų apeinant Baltarusiją, o nesijungti prie brangios, tik praktiškai hidroelektrinėse galinčios pasigaminti iš savo resursų energiją Švedijos.
nondescript 2009-07-02 09:49
idomu kuo bus geriau?
Cezaris 2009-07-02 09:57
Šeip ponaiti T klystate. Jei ką Lietuvoje elektros energijos kainos yra didesnės už Švedijos. Juokinga... , bet realu. O dėl viso šio dujotekio.. džiugu, kad esam žmonės, kurie pridergem, o poto ant to statom, be sažinės graužaties ir baimės. Šeip jei sprogmenis išmesdavo į krantą tai galimas daiktas, kad jie yra nešiojami povandeninių srovių. Tai reiškia, kad nors ir dujotekio vamzdis betonu dengiamas, tikimybė susidurimui didelė. Galiu pasiūliti tik prisiimti atsakomybę už padarytą žalą praeityje ir dabar ją ištaisyti. Bei įvykus avarijai imtis visu priemonių išgelbėti ka begalima išgelbėti... o varge.. . Beto, manau, kad turėtu buti dujotiekyje šliuzai, tam tikru atstumu.
E[X]G8 2009-07-02 10:12
Kaip patys vokiečia nesuvokia kokią žalą gali padaryti patys sau? Ar netgi Skandinavijos šalys.. Negi jie tikisi tobulai nutiesti tą dujotiekį ir nieko neužkliudyti? Jeigu tų atliekų randama krantuose, tai kaip jie gali žinoti, kad jie neatplaukė ir į statybos vietas? Abejoju, kad kas itini išsamiai ištirs tas vietoves. Sprogs kokia viena bombikė ir turėsime žmonių aukų, prarastu pinigus, užterštą Baltiją ir dar velniai žino ką..
Tir4elis 2009-07-02 11:11
Kokia dar po perkūnais sauga kur dirba rusai?? Varys kaip norės, tuo labiau, kad dalis maršruto turės būt paprasčiausiai išsprogdinta.. Kas gali garantuot, kad taip nedetonuos to "palikimo" kuris kaip jau teisingai buvo pastebėta sėkmingai nešiojamas po visą dugną? Paskui tradiciškai viską nurašys nelaimingam atsitiktinumui arba sutapimams ir sėdės išsišiepę, o srėbs viską tie, kas gyvena pakrantėse.. P.S. Teko kalbėtis su žmonėmis kurie dirba rusijoje. Apie darbų atlikimo kokybę visi kaip vienas keikiasi..
Cezaris 2009-07-02 12:48
kas dėl vokietuku nesupratingumo tai nera ko stebetis. jie jug patys didziausi tersejai ES metalurgijos , sunkiosios pramones . Beto savo akimis teko matyti kaip prie autobamu uzkasinejamos padangos. kartoju uzkasinejimos. O rusija, mafija. pinigai beto valdo viska. Va dėl švedu ( visi švedai iš obtest!) ir danų, tai nzn as sunerimes... keistai..
Aurum 2009-07-02 12:49
Projektui kiek matau vadovaus ne vien rusai, bet ir vokieciai. Echolokacines sistemos ir t.t. juk yra technologiju aptikti tiems sprogmenims. Be to vokieciai manau yra numate kaip reikiant visus inzinierinius dalykus. Jeigu svedija, danija taip pritare, tai reiskia tikrai pakankamai saugus projektas, kad ji galima butu daryti. O vat lietuva is to nieko negaus tai ir pradeda verkti, o kas bus, jei bus... Maciau kaip vokieciai stato didziules gamyklas miesto centruose ir jos tersia ora daug kartu maziau negu automobiliai kuriais darbuotojai atvaziuoja i darba. Pas juos viskas apgalvota, visi kas butu, jei butu. O lietuvai manau nebuvo pateikti detalus planai del to, jog mes nedalyvaujam sitam projekte ir tai yra komercine paslaptis. Jeigu kas ir nutiktu, tai svedams kliutu daug daugiau negu lietuvai, o jie pritare.
ligonis 2009-07-02 13:16
Aurum: viskas apgalvota?!?! tu suvoki, kad tie sviediniai keliauja nuo ju kapavietes po pakrantes, nejaugi turi budu kaip apgint visa vamzdyna nuo ju? nieko neprigalvosi daug kai statai kazka minu lauke. ispradziu meta minas, o poto jau ten stato savo vamzdynus - tiesiog genialu