Virginijus Savukynas. Kodėl mums vadovauja tokie kvaili viršininkai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lgtech 2009-07-13 12:55
Viršininkai nebuna kvaili, nebent jei juos paskiria aukstesni virsininkai. Ir siaip, zvirbliu gimes, briedziu nebusi.
blizzard 2009-07-13 14:36
nelabai patiko man sitas skaitalas, kadangi mano nuomone nevisai teisingai jame viskas parasyta... kvaila yra teigti, kad zmogus dirbdamas grupeje visada pasieks daugiau. taip jis pasieks daugiau, bet taspats zmogus dirbdamas vienas nepadarys nieko. o tas kuris iprates dirbti vienas jis vienas ir dirba ir jam gerai sekasi. Yra skirtingu charakteriu zmoniu, vieni gali dirbti grupese, kiti to daryti negali. tai nutinka tada kaip grupeje atsiranda 2 zmones kuriu prigimtis yra vadovavimas, vienas nori daryti taip kaip jam atrodo geriausia kitas daro taip kaip jam atrodo geriausiai.. tokie zmones yra prate dirbti vieni... nekalbu apie "apsimetelius" vadovus kurie sugeba tik kalbeti, daugiausiai tokiu yra seime, arba jie megsta prekybos agentais dirbti, jie nieko neismano, bet daug kalba... ir kaip matau straipsnio ir knygo rasytojai ant tokiu zmoniu ir suklupo. jeigu jis moka kalbeti nereiskia kad jis geras vadovas... priesingai, jis kalba iki tokios vietos, kaip jo kolektyvo dalis pradeda dirbti, toliau jis jau nebevadovajau uz ji visi dirba.. strategai nebutinai turi spinduliuoti komanikabilumu, strategas turi tureti plana ir tik apie plana galvoti ir ji isaiskinti sau pavaldiems zmonems... dar gryztant prie grupes zmoniu. galbut grupe ir gerai, bet nepamirskit kad grupeje visada bus vienas kuris ja veda i prieki, seselyje. negi nebeatsimenate mokyklos laiku? kada vykdavo nusirasinejimai, tik jau nesakykite kad nekarto nesate nusirases nuo geriau besimokanciu, ramesnio mokinio? isivaizduokite klase kaip grupe, geriausiai besimokantis siuo atveju yra lyderis, nors galbut i ji niekas nekreipia demesio, jis galbut nekalbus visada lieka seselyje. taciau grupe nuo jo nusiraso, nes zino kad jis gerai mokosi.. ir ka jus manot tie kurie nusiraso jie nors ir nemoka bet pasiekia tokius pat rezultatus, kadangi jie yra kalbesni ir jie nori save isreiksti jie tampa lyderiais, nors jie nesutverti lyderiauti, ju tikslas yra saviraiska. o tas kuris istikruju moka daugiau uz juos, jis lieka seselyje ir yra nustumiamas i sona... tada kyla klausimas rasytojui sio straipsio, ar tikrai manote jog tas kuris daug kalba yra geras lyderis ar vadovas? pagal jusu logika pasaulyje duominuoja zmones kurie tik ir sutverti vadovauti? nedrysciau teigti tokiu dalyku,net ir nezinodamas faktu... siulau pasiskaityti apie MBTI 16 asmenybes tipu ir tada rasyti straipsnius stai nuoroda: http://www.mypersonality.info/personality-types/ kaskur galima rasti ir lietuviskai, bet angliskas geresnis bent jau man.. manau siuo klausimu jus klystate, realiai jie nera geri vadovai...
vyckas 2009-07-13 14:51
Visiskai pritariu blizzard. Asmeniskai mieliau dirbciau vadovaujamas savo srities profesionalo negu kazko kuris moka tik graziai pasneket. Ikvepiancios kalbos reikalingos toli grazu ne visiems. Geri darbuotojai manau ir taip turi pakankamai motyvacijos padaryt darba gerai. Pavyzdys apie MBTI siuo atveju irgi labai tinkamas. nuoroda apie tai lietuviskai.
kionig 2009-07-13 22:32
Gerai, jei remiames liaudies ismintimi tai: geriau zvirblis rankoj, negu jautis lankoj ir dar viena, kuri gali paneigti tavaji teigini - lazda turi du galus. Yra dar viena tokia imantri patarle: duok durniui kelia Skaitydamas supratau, kad cia paprasciausia knygos recenzija. Siaip jos neskaiciau ir nezinau kas per vienas tas Colemanas, gal tas pats "lyderis", kurie aprasomi jo pacioje knygoje ? Mano nuomone, sia knyga priskirciau pigiai popkulturai.