Simbolinė pinigų galia veikia žmogaus psichiką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2009-07-16 17:43
taip iseina kad pinigai daro teigiama itaka zmogui? negaliu mane tokie straipsniai erzina, tuoj atliks tyrima su mcdonald maistu, kogero ir jis darys teigiama itaka zmogui... bet is kitos puses, kogi tiketis is siuolaiknes visuomenes, viskas vertinama pinigais, niekas neturi savo vertybiu ir t.t.
kionig 2009-07-16 18:19
Tik trumpalaike Lietuvoje nereikia net atlikti tyrimo, o jo isvada - svarbu, kad kaimynas gautu maziau negu tu, o tai daro teigiama itaka P.S Kai per daug pinigu - negerai, kai per mazai ju - taip pat negerai
blizzard 2009-07-16 21:34
na jeigu niekas ju neturetu manau visiem lengviau gyvent butu..
Marius.brn 2009-07-16 22:04
na siaip is tikruju zmogaus siek tiek turi buti iskreipta psichika kad jam suteikia laime pinigai, makdonaldas ir t.t...
iusegun 2009-07-17 00:06
akcentuojamas zodis "simbolinis" ("simboline itaka", "simboline galia") o ar istikruju tie pinigai jau tokie simboliniai? juk su jais susijes visas "nesimbolinis" musu gyvenimas, t.y. materialusis. juk uz pinigus perkam materialius daiktus (paslaugas galima irgi laikyti materialiomis). nuo ju priklauso visa musu ateitis. taip kad pinigai nera jau tokie simboliniai. o, kad be pinigu butu lengviau gyventi, tai faktas...tik mums dar iki to labai toli...bet kad taip bus irgi faktas!
kiesza 2009-07-17 00:32
sakot ateis diena kai pinigu nebebus ? tai uz ka paprastam zmogui prostitute dirbs? negi uz dyka narkotikus dalins ir alkoholi? ka nuejus i salona man duos 5 touaregus ? manau greiciua pasaulio pabaiga ateis negu kad pinigai is apyvartos iseis o va cia tai faktas !!
Javax 2009-07-17 09:09
Visiskai bevertis tyrimas.
Nightbringer 2009-07-17 21:09
Tyrimas nieko neįrodo. Gal tie žmonės iš prigimties buvo atsparesni stresui ir karščiui?
marazas 2009-07-19 11:30
Kas čia pradėjo kalbėt apie tai, kad ateis diena, kai pinigų neliks, tai tikrai nesutinku. Komunizmas mirė ir reik jį pamiršt Tokia santvarka iš esmės neįmanoma dėl pačių žmonių kvailumo ir tingumo. Taip, prieš daugybę metų pinigus atstodavo mainai, kuomet vienas lupdavo kailius, kitas skersdavo gyvulius, dar kitas kaldavo kokius įrankius ir t.t. Bet šiais laikais yra perdaug sričių, kad mainai būtų įmanomi. O logika, kad imu ką noriu, tai tikrai tarp žmonių neįmanoma, nes visi norės imti daugiau, nei pajėgia, o dirbt niekas nenorės Svarbiausia, kad visi gyventų pagal savo galimybes. Žmonių godumas ir sukėlė visą ekonominę krizę. Bankai norėjo kuo daugiau uždirbt, o žmonės norėjo ne tik būsto, bet ir visokio nereikalingo šlamšto, nors pinigų tam ir nebuvo. Bet kur problema, juk galima SMS kreditą paimt!? O visos tos paskolos ir sukelia žmonėms "pinigų malonumą". Prasiskolinę iki soties jie pinigus su malonumu skaičiuoja. Dėl pinigų niekada dar nealpau, kiek turiu, tiek užtenka. Ir visada laikaus nuomonės, kad jeigu reikės pinigų, tai juos ir uždirbsiu. Žmonės pasidarė baisūs tinginiai, todėl ir atsirado visos krizės ir baimės.
blizzard 2009-07-19 17:18
seip tai niekas ir nebuvo pasakes kad ateis diena kaip pinigu neliks cia tik kiesza suzaide sugedusi telefona...
iusegun 2009-07-21 17:30
mastykit placiau... uztenka sukurti dirbtini intelekta, ir toks daiktas kaip pinigai mums bus nereikalingi o kur dar virtualus pasaulis ir pan. atverkit savo cakras, nebukit tokie sustabareje... komunizmas buvo neleiku ir ne vietoje pradetas (be to pradetas prievartiniu budu). komunizmas zmonijos eigoje turetu issirutulioti palaipsniui ir nuosekliai - kaip evoliucija, o ne kaip revoliucija. o po komunizmo ir anarchizmas arba ir komunizmasir anarchizmas bus vienas salia kito.
Nightbringer 2009-07-21 22:30
Gal dar genetiškai modifikuoti žmones? Juk visi turime savo troškimu ir mums neužteks ką duos valstybe. Ir kodėl manai, kad D.I. sutvarkys mūsų gyvenima? Bus kaip matricoje. ,,Jūsų pasaulis mums atiteko, kai pradėjome galvoti už jus". Bet nemanau, jog dirbtinis intelektas išvis įmanomas...