Klimato atšilimas padėjo iškilti inkų civilizacijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2009-07-27 18:48
Inkai turbūt labai daug galingų mašinų turėjo, kad klimatas taip atšilo.
runce 2009-07-27 19:14
pumper D pritariu. seniai cia viskas aisku.
ligonis 2009-07-27 19:40
yra cikliskumas, bet kai svarbiausioms planetos ipatybems gresia pavojus pasikeisti, del zmogaus indelio - verta susimastyt, o ne sakyt "p*, taip jau buvo - galim ignoruot" beje, jei ne del pasaulinio atsilimo, tai bent jau del svaros galima pasistengt vystit nauja stechnologijuas, kurios paliktu tave nepriklausoma nuo antano ar petro emocines busenos. P.S. abejoju, kad labai daug jus domejotes pasekmem, ar dar kazkuo, kas bent kiek susije su atsilimu
Wolfy 2009-07-27 20:17
Cia seniai aisku,kad gamtoje cikliskumas visur.Tad nereikia per daug pergyventi ,del atsilimo globalinio,geriau apsitvarkytume ir neterstumeme gamtos,kaip rase ligonis.
Mitas 2009-07-27 20:20
Na aš domėjausi, skaičiau Drunvalo požiūrį į šitus dalykus, dar šį bei tą, taip pat ir šitą http://www.verslosavaite.lt/index.php/S ... trofa.html . Iš tikrųjų, tai čia nėra apie ką diskutuoti... Čia jau reikia veikti, imtis priemonių. Man būna keista, kai mokslininkai sako "mes stebime pokyčius ir juos vertiname". Na ir kas iš tų stebėjimų? Reikia veikti, kažką keisti, kažką nauja daryti, realių veiksmų reikia imtis. Yra laikas galvoti ir yra laikas veikti. Mokslininkai kai pradeda galvoti, tai jiems paskui būna sunku liautis. Jau ateina tas momentas, kai verkiant reikia kažką daryti, o jie vis dar svarsto - čia taip ar anaip. Laikas nestovi vietoje ir nelaukia, kol kažkas kažką pradės daryti. Kol pasaulis dar tik diskutuoja - gamta žūsta.
Arns 2009-07-27 20:31
Kai pirma darai, o tik paskui galvoji, va tada ir gaunasi nesamones, tad geriau pirma apsvarstyti ramiai viska ir tik tada imtis priemoniu, kad ir del to atsilimo, jo ggamta keiciasi tai faktas, tik ar del to mums reikia drastisku permainu? Dziaukimes jog dar gyvenam, nes po kokio nors "mesijo" kalbu, imsime su atsilimu kovoti, pasitelkdami atomines galvutes
Mitas 2009-07-27 20:36
Mums tas negresia. Priešingai, mes daugiau galvojam, nei padarom.
Arns 2009-07-27 21:29
musu seimo paskutiniai sprendimai atrodo protingi? vargu, juk ten nevyksta jokios rimtesnes diskusijos, o ir zmones kazin ar speja su siulomais istatymais susipazinti, tad paskui ir gaunasi nesamones, kurias reik spresti vel is naujo, taisyti klaidas ir pan. Su mokslu irgi tas pats, ypac kai pirma karta su tuo kovojama, jei jau buvo tokia problema, tada be dideliu svarstymu imamasi priemoniu, bet siuo atveju daug siulymu, taciau nesvarstant neaisku kurie atnestu naudos, o kurie tik viska pagadintu
kionig 2009-07-28 02:28
Daugiau tokiu video
Mitas 2009-07-28 12:18
http://video.google.com/videoplay?docid ... al+warming
Tir4elis 2009-07-28 12:33
Neapsigauk. Jau po pirmų sakinių šiame filmuke pradėjau žvengt iš tu "mokslininkų". Istorijos žinių 0 ir įspūdis, kad paprasčiausiame šiltnamyje nebuvę. Apie klimatą išvis nekalbėsiu. Va čia tai aš suprantu terminą "Beveik kokybiška propaganda" . Nors nieko keisto. Imam iš gatvės pora bomžų, nuskutam, apiprausiam. Titruose parašom Profesorius Le Bezdalius ir daktaras Van Den Pirdžius ir skaito "herojai" nuo lapelio už kameros. O šiaip atšilimai - atšalimai žinoma, kad cikliški. Bet paskutinis pašalimas Europoje gerus 300 metu truko ir tai palyginus galima pavadint kaip staigų pokytį. Ir tikrai nėra ko lyginti su tuo kas dedasi dabar.
Audriusa 2009-07-28 15:49
Radau gan idomu pavizdi kaip nereikia tiket viskuo ka kiti sako, ipac kai bando mokslininkus paneigt: http://www.wnd.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=54083 Negalvojau kad yra zmoniu kurie dar neigia evoliucija. Na bet ka padarysi, visokiu yra, visokiu reikia. Tiems kas nesupranta angliskai, tai cia toks Pat Boone bando paneigti Darwino teorija. Jo argumentai gan logiskai skamba ir manau kad nemazai zmoniu bent dalim jo zodziu patiketu.
Kaukas 2009-07-28 16:02
Patikėk, tokių žmonių pilna. Ypač pastaruoju metu tokių veikėju priviso, nes interneto dėka prisižiūri pseudomokslinių filmukų. Jiems ir jav mėnulyje nebuvo ir niujorke bokštus vyriausybė sprogdino, ir evoliucijos nebuvo, ir živ visiškai aids nesukelia ir vanduo atmintį turi ir dar daugybė visokiausių panašių absurdiškų teorijų. Man atrodo norint užsukti sėkmingai konspiraciją, pakanka sukurt dokumentinio stiliaus filmuką, igarsint labai rimtai su kuo daugiau tarptautinių žodžių ir abstraktumo, paimt intervių iš kokio kaimyno (pageidautina rasti protingu veidu ir įkišt į kostiumą), dar geras ingidientas yra keletas vaizdelių iš kokios laboratorijos - kolbos ar kokie mechanizmai išvis nebepaliks abejojančių. Jei kas netingit galit pabandyt, sėkme neabejoju (tik va įgarsint būtų gerai angliškai - žymiai solidžiau atrodo).
kionig 2009-07-28 16:14
. Manau netikesiu nei vienais, nei kitais, o pasirinksiu stebetojo vieta, kurioje galeciau islikti bei prisitaikyti.
kiesza 2009-07-28 16:44
visada galvojau kad dangoraizius patys JAV susisprogdino ir apkaltino cigonus kad kara pradet galetu...
Kaukas 2009-07-28 17:10
Bet juk tokio požiūrio pradžia pas tave greičiausiai buvo pažiūrėjus "loose change" arba "zeitgeist" ? Šiaip sakau daugiau kaip pusė tokio tipo internete vaikštančių filmų ir konspiracijos ir smarkiai prasilenkia su tikrove. Užtenka skirt keleta minučių, pasidomėt realiais faktais ir dauguma pseudofaktų subliukšta kaip muilo burbulas. Paprastai ką dar galima žiūrėt daugmaž ramiai be įtarimų tai bbc, history channel. Visa kitą reikia tikrint. Nors paprastai galima ir iš kalbos pagauti, nes dažniausiai dėstoma labai abstrakčiai, vengiant kažkokių konkrečių skaičių (kaip pavyzdys pasako apie kanors "daug", patikrinus faktus tas daug pasirodo yra "du", ir nepasakysi, kad meluoja, kai kam gal ir du yra daug). O šiaip nuo savęs rekomenduoju pažiūrėt showtime laidą "bullshit", bent jau pasijuokt galima. youtube paieškoj įveskit "penn & teller bullshit" ten daug šios laidos epizodų (tame tarpe ir apie global warming yra).
Tir4elis 2009-07-28 17:30
Gera pozicija, ypač jei toks stebėtojas dar ir prie šiukšlinimo mažinimo prisideda, tai visai .
kionig 2009-07-28 18:29
Del siukslinimo tai suprantu, bet pakolkas masinos su vidaus degimo variklio dar neatsisakysiu
SaliamonXP 2009-08-01 22:20
Labai geras video. Visi tie kur sako, kad tai propaganda psiziurekit kas per zmones sneka. Ir kaip argumentuotai. Nu nzn, jei jau greenpeace ikurejas sako, kad visi global-warming'ieciai yra bambukai ir is esmes nusistate pries valdzia, o ne uz ekologiskuma, tai jau turi kazka reikst.