Jubiliejui paminėti – knyga su Mėnulio uoliena  (10)

Už vienu brangiausių vadinamą leidinį, skirtą nusileidimo Mėnulyje 40-mečiui pažymėti, tūkstančių dolerių nepagailėsiantys pirkėjai jį galės įsigyti su Mėnulio uoliena.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Knyga "MoonFire" parengta remiantis Normano Mailerio, 2007-aisiais mirusio JAV rašytojo ir kosmoso tyrimo entuziasto, pasakojimais apie „Apollo 11“ misiją. Ypač didelio formato knyga iliustruota geros kokybės NASA ir LIFE žurnalo archyvų nuotraukomis. Kiekvieną leidinio kopiją pasirašė antrasis Mėnulyje išsilaipinęs žmogus –astronautas Buzzas Aldrinas.

Iš viso pasirodys 1969 knygos kopijos, simbolizuojančios įvykio metus. Daugumą jų internete bus galima įsigyti už maždaug tūkstantį JAV dolerių.

Tačiau 12 leidinio kopijų bus parduodamos kartu su Mėnulio uolienos, kaip meteoritas įsirėžusios į Žemę, dalimis. Jų dydis – nuo 0,4 gramų atplaišos iki 30,34 gramų akmens – vieno iš didžiausio Žemėje rasto Mėnulio meteorito.

Knygos leidėjai „Taschen America“ dar laukia vertintojų sprendimo ir tik tuomet nustatys šių kopijų kainą, tačiau jau dabar teigiama, kad tai bus viena brangiausių kada nors išleistų knygų, rašo telegraph.co.uk.

„Ji kainuos tūkstančius, šimtus tūkstančių dolerių“, – teigė leidyklos viešųjų ryšių vadybininkas Creedas Poulsonas.

Visi, už astronominę kainą norintieji įsigyti Mėnulio istorijos dalelę, jau dabar gali užsirašyti į norinčiųjų sąrašą.

Kiekviena knygos kopija bus parduodama kartu su plakatu, kuriame – jau ikonine tapusi nuotrauka: B. Aldrinas stovi Mėnulyje, o jo antveidyje matomas Neilo Armstrongo atspindys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: