Mėnulyje buvę astronautai ragina sukti į Marsą  (12)

Du astronautai, buvę pirmojoje misijoje, kuri prieš 40 metų išsilaipino Mėnulyje, paragino atnaujinti pastangas įšsiųsti žmonių į Marsą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viename iš retų viešų „Apollo 11“ įgulos narių susitikimų Buzzas Aldrinas ir Michaelas Collinsas nurodė, kad tolesnių tyrinėjimų tikslas turėtų būti nebe Mėnulis, o Marsas, skelbia BBC.

Neilas Armstrongas, pirmasis išsilaipinęs Mėnulyje, sakė, kad lenktynės į Mėnulį buvo paskutinės taikios varžybos.

Anot jo, JAV ir SSRS tai buvo „išskirtinis nacionalinis įsitraukimas“.

„Aš netvirtinsiu, kad tai buvo užsiėmimas, kuris neleido kilti karui, tačiau šiaip ar taip tai buvo dėmesio atitraukimas. Galiausiai dėl to atsirado mechanizmas, kuris paskatino bendradrabiavimą tarp buvusių priešininkų. Tuo požiūriu, kaip ir kitais, tai buvo išskirtinis nacionalinis įsitraukimas abiejose pusėse“, – kalbėjo N. Armstrongas.

Trys astronautai pasisakė renginyje Vašingtone, skirtame paminėti nusileidimo Mėnulyje keturiasdešimtajam jubiliejui.

B. Aldrinas, paraginęs ruoštis misijoms į Marsą, kalbėjo, jog „geriausias būdas pagerbti ir prisiminti tuos, kurie buvo „Apollo“ programos dalis, yra sekti jų pėdomis, drąsiai išvykti į naują tyrinėjimų misiją“.

M. Collinsas, kuris skriejo aplink Mėnulį, kai N. Armstrongas ir B. Aldrinas žengė jo paviršiumi, teigė, kad Marsas yra gerokai įdomesnis už Mėnulį.

„Kartais manau, kad skridau ne į tą vietą. Marsas buvo mano mėgstamiausias vaikystėje ir tebėra dabar“, – sakė jis.

M. Collinsas paragino tęsti tyrinėjimus: „Aš bijau, kad dabartinis tikslas grįžti į Mėnulį pagaus mus į spąstus ir privers be jokios naudos dešimtmečiais atidėlioti Marso tyrinėjimus“.

NASA tarp savo tikslų yra paskelbusi, kad nauja misija Mėnulyje turėtų nusileisti 2020 metais. Tačiau šie planai dar analizuojami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)