Tarptautinė ekspedicija „atskrido“ į Marso orbitą  (6)

Šiąnakt šeši savanoriai, dalyvaujantys Maskvoje vykdomame skrydžio į Marsą imitavimo eksperimente „Mars-105“, sąlyginai pasiekė Marso orbitą, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mars-105“ imituoja kosminio skrydžio į Marsą sąlygas. Jo dalyviai – keturi rusai, prancūzas ir vokietis – dirba ir gyvena nuo išorės izoliuotoje kosminio laivo pavidalo kapsulėje. Nuo „skrydžio“ pradžios jie jau atliko apie 70 mokslinių tyrimų.

„Atvykę“ į Marso orbitą eksperimento dalyviai ryšio su išoriniu pasauliu nebegalės palaikyti įprastomis radijo ryšio priemonėmis – bendrauti balsu su Žeme trukdo didelis vėlinimas. Signalas iš Marso orbitos Žemę pasiekia ir sugrįžta tik po 20 minučių, todėl esą dabar ryšys su eksperimento valdymo centru bus palaikomas elektroniniu paštu.

105 paras truksiantis skrydžio į Marsą imitavimo eksperimentas pasibaigs birželio 14 dieną, kai tarptautinė įgula „išsilaipins“ Marse. Kitais metais Rusijoje bus pradėtas didesnės apimties eksperimentas „Mars-500“. Jame dalyvaujantys savanoriai bus nuo išorinio pasaulio izoliuoti 520 parų – tiek truktų kelionė į Marsą pirmyn ir atgal.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)