Evoliucija tęsiasi: ateities vaikai bus aukšti ir beplaukiai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

loggo 2009-08-19 13:21
Kelios nuomonės kelių žmonių... Nelabai kas pagrįsta: "Pirštai bus ilgi, kad galėtų spaudyti telefono mygtukus" - atsiprašau, bet skamba idiotiškai.
nofuture 2009-08-19 13:55
Genų inžinierija viską pakeis savo naudai, tai technologinė evoliucija. Gamtos atranka nebeturės jokios reikšmės.
runce 2009-08-19 13:58
"mokslininkus į dvi stovyklas. Vieni yra įsitikinę, kad žmogus daugiau nesikeis ir po milijono metų liks toks pats, koks yra dabar" nu bet kas per mokslininkai? taip ir buna, kai i univerus sustoja visi kas nori. as esu isitikines, kad po daugelio metu zmones bus paliege, ligoti ir naturaliai juodais paakiais.
Mitas 2009-08-19 14:01
Labai seniai vaikščiojo po žemę milžinai. Velykų saloje galima pamatyti statulas, kurios vaizduoja, kaip laikui einant mažėjo žmogaus ūgis. Šiandien žmogus, lyginant su tomis statulomis, tikrai mažytis. Jei ateity žmogaus ūgis didės, tai jis involiucionuos, t. y., sugrįš tie laikai, kai žemėje vėl vaikščios milžinai. Tačiau, jei aš neklystu (evoliuciją priimu, bet kilmės iš besikarstančių medžiais - ne), žmogus kilo iš amfibijų, o milžinų rasė buvo atskira... Tačiau tuo atveju, jei didės žmonių ūgis, tai logiška, kad turėtų grįžti ir evoliucijos eigoje prarasti sugebėjimai. Bet, vis dėlto šį etapą teisingiausia būtų laikyti evoliucija, nes tai grįžimas į pradinį tašką, o etapą, kurio metu milžinas vystėsi į žmogų - involiucija. Kažkas tokio... Tokia mano nuomonė.
Mistė 2009-08-19 15:08
Kad keisimės - faktas, kvaila būtų manyti, jog liksim tokie patys. Jei ne evoliucija, tai mutacijos. Bet ir evoliucija vyksta, tik ji nėra lengvai pastebima. Na, bet kad ateities žmonės bus be plaukų ir įvardintos priežastys - kvailokos O dėl plonų pirštų, kurie būtų pritaikyti mygtukams, manau, nespės tie pirštai pasikeist, kai mygtukai bus išstumti iš rinkos
runce 2009-08-19 15:09
is kur tu apie tuos milzinus istraukei? net jei ir griztu ankstesni bruozai, tai tikrai nebutinai visi, juk ne laike griztam atgal, o i prieki einam. man patiko faktas apie batu dydy, kad per simta metu statistiskai padidejo keleta dydziu
GyckaZ 2009-08-19 15:30
Absurdas...Manau, kad žmonės pradės durnėti, nes visuotinis žemės IQ mažėja dėl skurdo, o vargingiausiose šeimose gyvena daugiau nei 5 vaikai...O kur aukštas IQ maždaug 1,5 vaiko...Reikia žiūrėt statistiką...Mokslininkai taip pat įrodė, kad žmogus daugiau neprotingėja, nekyla IQ.Manau dėl visokių išradimų palengvinusių žmonių gyvenimą dabar jie vien bukės...Nebus nei normalaus dvasinio pasaulio nei nieko... Jeigu organus atskirai galės užauginti, tai reiškia, kad kiekvienas norintis ar sergantis kokia liga galės tokią prekę nusipirkti.Sugenda nuo pc akys - pasikeiti ir vėl naujas matymas...Per daug išlepėję žmonės, jeigu atimtumėm mokslininkus ir visus intelektualus, tai ir vėl viskas prasidėtų nuo akmens amžiaus...Toks vaizdas bent jau susidaro.
Sloth 2009-08-19 16:45
Dėl IQ mažėjimo, tai nepritariu. Juk ir anksčiau mokslas būdavo prienamas tik mažąjai žmonių daliai, tačiau tobulėjimas dėl to nesustojo. Kuo daugiau žmonių, tuo didesnis šansas, kad tarp jų gims genijus, kuris galbūt pakeis pasaulį, ar bent jau įves kažką naujo. Beto, trečio pasaulio valstybėse mokslas yra labai siekiamas dalykas. Tačiau aš vienas iš tų, kurie ateityje neįžvelgia nieko gero. Aš natūralistas. Kas dėl pačio straipsnio - vienas iš kvailiausių, kokius čia teko skaityti. "pailgės pirštai dėl mygtukų spaudžiojimo" nu wtf, tam, kad dėl to pailgėtų pirštai, reikėtų nežinia kiek laiko, turbūt per tiek laiko mes jau viską mintimis sugebėsim valdyt, o ne vis dar knopkes spaudinėsim. Jei nebus kokios apokalipsės ar masinio mokslo progreso sulėtėjimo.
Pihas 2009-08-19 17:29
Aš irgi norėjau dėl pirštų prailgėjimo prisikabinti... buvo kažkur prieš tai panašus straipsnis kur paimimas toks faktorius kaip užterštumas, kad žmogus bus daug mažesnis su didesniai plaučiais nosimi pailga galva... o čia nieko konkretaus
kionig 2009-08-19 20:40
Keisimes ? O gal jau pasikeiteme ? Cia apie ugi, anksciau mokykloje mazesniu klasiu mokiniai jau dvimetriniai vaiksciodavo. Be to, jau seniai vyrai keiciasi t.y trumpeja Y chromosoma. Kas del straipsnio, tai toks jau labai padrikas. Turbut norejoma akcentuoti ne kaip fizinius, isoriskus pozimius, bet apie vidinius. Nors viskas kazkaip suplakta i viena.
Azuolas 2009-08-19 23:35
Gi evoliucija tai nėra "išsivysto tai, ko labiausiai reikia". Juk tai ne kažkoks kryptingas vystymasis "davai iševoliucionuokim dabar į ilgapirštį žmogų, nes tiap bus patogiau", o . Genai mutuoja -> išlieka tas, kuris turi daugiau šansų išlikti. O genų šansas būti paskleistam ir išlikti (evoliucionavimas) nevisada priklauso nuo to geno naudingumo. PVZ jei dabar turėčiau ilgesnius, nei kiti žmonės pirštus, tai nereiškia, jog imsiu mylėtis su daugiau moterų. Gal apskirai būčiau kokiu atsiskyrėliu pianistu ir to geno nepaskleisčiau... Gyvūnų atveju tai yra kiek labiau nuspėjama. Pvz jei vilkui išsivysto greitesnės kojos, jis gali geriau pagauti grobį = ilgau išgyventi (nenumirti badu) = per savo gyvenim1 paskleisti palikuonių (tame tarpę ir tą geną) daugiau = palikuoniai taip pat išliks daugiau tie, kurie turi tą geną = genas plintą ir po kiek laiko iševoliucionuos atskira vilkų grupė su greitesnėm kojom (kurią paskui mokslininkai klasifikuos kaip atskirą porūšį ar net atskirą rūšį). Tačiau žmonių atveju yra viskas kiek kitaip. Žmonių visuomenėje net invalidas gali susirasti normalų darbą ir paskleisti savo palikuonis. Net jei būčiau išmutavęs taip, kad galėčiau valgyti plastmasę (ir pranašesnis už daugelį žmonių), tai nereiškia, jog toks genas įsitvirtintų. Gal manęs tiesiog nemėgtų tokio plastmasiavalgio moterys ir nepalikčiau, arba palikčiau mažai palikuonių ir viskas baigsis tuom. Tačiau pasklis tokie genai, kurie traukia moteris, kurie lemia didesnį lytinį pajėgumą ir t.t.
Azuolas 2009-08-19 23:42
Tie tavo velykų milžinai yra nykštukai palyginus su tuo, kokie žmonės vaikščiojo 1960 metais Stalingrade (tada buvo pastatyta viena didžiausių pasaulyje statula "Motina tėvynė šaukia" http://en.wikipedia.org/wiki/The_Motherland_Calls) Šiaip rekomenduočiau daugiau pasidomėti apie velykų salą, apie evoliuciją ir, kas svarbiausia, apie tai kas yra apskritai mokslas, o kas bobučių tauškalai. O jei tau didelės statulos yra "įrodymas, jog kažkada gyveno milžinai", tai tu tikrai ne į tą puslapį pataikei.
Azuolas 2009-08-19 23:43
Evoliucija galima sakyti ir yra ne kas kita, kaip mutacija. O šiaip dėl mygtukų geras pastebėjimas. Pamenu seniau skaičiau kokių tai 1980-1990ųjų (kai dar nebuvo tiek paplitę kompiuteriai ir mobilieji telefonai) futuristų išvedžiojimus koks turės būti ateities žmogus, tai viena iš įpatybių buvo ta, kad jis turės tris pirštus, nes nunyks nelabai naudojami pirštai ech atsirado klaviatūra ir staiga net ilgėti pirštai pradės
Mitas 2009-08-20 00:03
Tą statulą pastatė skulptoriai.
vitaltrix 2009-08-20 00:16
Mitas-čia ne mistikos portalas.Šioje bendruomenėje su savo komentarais atrodai gana kvailai.Tavo visai kitas požiūris
vitaltrix 2009-08-20 00:20
Beje,straipsnis tikrai netikes ir niekuo neparemtas.Jau dabar kuriamas valdymas mintimis ir stengiamasi atsikratyti mygtukų,taigi tie ilgi pirštai manau visiška nesamonė-aš ir tai realiau prifantazuočiau.
thatsmeLT 2009-08-20 01:24
Galima tik spelioti, o evoliucija padaris savo.
69dziaugsmas 2009-08-20 01:28
o velyku salose, milzinai patys suakmenejo ir tapo statulomis
Nightbringer 2009-08-20 15:34
Mano manimiu eviolucija tik greitėja. Juk ir mūsų aplinka labai pasikeite. Kiek žmonių porušių yra dabar ir kaip skiriasi jų gyvenamoji aplinka. Nuo fizinio darbo staigia peršokome į protini, o evoliucija tam mūsų nepritaikė, todėl ir reikia dabar pasportuoti ir t.t... Asmeniškai manau, kad eviolucija yra perlėtas dalykas žmonėms. Dar maždaug tūkstanmetis tokio spartaus mokslo tobulėjimo ir galėsime patys pasikeisti save kaip norėsime. (Jei aišku turėsite pinigų ekspermentinėms procedūroms.) Gaila, kad viskas turi taikytis prie žmogaus, o ne žmogus prie aplinkos. Dabar žmogus yra linkes kaltinti visus išskyrus save. Galime paimti kaip pavyzdį žmones padavusiu į teisma mcdonalds... Juokinga byla, paskui gal tie silpnavaliai iškels ieškinį, kad jų neaptarnauja? Tipo storų žmonių diskriminacija? O apie straipsni galiu pasakyti tik tiek, kad jam šitame portale nevieta. Jokių rimtų argumentu, tiesiog primesta nuomonė... (Aišku, čia mano nuomonė).
Tas_pac 2009-08-20 23:36
Evoliucija ar degradacija?