Aptiktas genas, atsakingas už suvartojamo alkoholio kiekį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2009-08-20 12:06
Gera straipsnio foto O cia i tema http://www.cha.lt/category/paveiksliuka ... -joga.html
emexas 2009-08-20 12:46
gera foto
loggo 2009-08-20 12:47
Šiaip žodis "įtakoja" (prierašas po nuotrauka) yra nevartotinas. Taisyklingai būtų "daro įtakos", "lemia",..
Man_In_A_Cage 2009-08-20 12:58
Bet jau foto Reikia pripažint, kad tokios foto ir šiaip panašių veikėjų pamatymai tikrovėje aplinkinius turėtų veikti, kaip užkodavimas nuo alkoholio.... Ne taip, kaip dauguma tų juokingų gąsdinimų.
ligonis 2009-08-20 13:16
loggo: eit rasyt kokiu dalyviu neerzines taikiu zmoniu kuriem tikriausiai gilus ***** ant to kas vartotina ir kas ne - cia internetas, cia viskas vartotina. o apie straipsni, nemanau, kad galima zmones lygint su bezdzionem. juk zmones nera tokie paprasti kaip bezdziones.
Mistė 2009-08-20 14:04
Mhm, man irgi tas užkliuvo... Dabar žmonės vartodami alkoholį galės pasiteisint, kad genai kalti ir jie nieko padaryti negali Bet kažkaip man jau seniai buvo kaip ir žinoma, kad alkoholizmas gali būti paveldimas... O gal tie duomenys buvo nepatvirtinti
sz520qm 2009-08-20 18:26
Daro įtaką*
Heksogenas 2009-08-20 18:38
Lituanistus kaip ir žydus, jų dėka nyksta tarmės ir kiša savo trigrašius ten kur nereik... Dėl žmogaus ir beždionės tai mes visi kaip ir iš vienos subinės iškritę tik vieni atseit ,,protingesni" genetinis kodas skiriasi tik keliais procentas (gal todėl ir vaikštom ) O kad genetika lemia tai jau senai buvo žinoma pvz duok indėnui bonką ugninio vandens jis nusigers ir nepaleis jos ko lvalios, o europietis nieko galės pasakyti stop. tik va europietis negalės pasakyti stop narkotikams kaip glai padaryti arabai...
Valdass 2009-08-20 19:05
Matos kad esi universiteto moksl***ė. Teisingai pasakė, jog nereikia savo trigrašių kišti, kur nereikia
Kęstutis 2009-08-20 21:50
Man išvis toks įspūdis, kad bendrinė kalba sukurta tiems kurie nesugeba suprasti tarmiškai šnekančių žmonių... „įtakoja“ žodžio panaudojimo kritikams: Kodėl kimbate prie tokių smulkmenų, geriau jau išverskit į lietuvių kalbą tokius žodžius kaip gadgets, „cloud computing“ ir t.t. - kažkodėl net oficialioje bendrinėje kalboje nėra tų žodžių vertimų, kaip tai išsireikšti... Tai kas tai per bendrinė kalba? Šlamštas, o ne bendrinė kuriai nesugeba oficialiai pateikti žodžių atitikmenis. Ką jau kalbėt apie žodžius televizion, radio, Internet (kodėl bendrinėje kalboje rašoma internetas - mažąja rade? Juk tai vienetinis dalykas, daugiau tokio nėra, dar sugalvokit kalbininkai išimtį padaryti mano vardui ir jį rašyt mažąja, nors šiuo atveju dar blogiau negu mano vardui tokia išimtis...), computer kuriuos daugelis aceit „verčia“ ir „naudoja kaip lietuviškus“ tik pridėdami galūnes... Man patinka Latvijos pavyzdys kai jie naudoja senus savo žodžius kurie nebenaudojami suteikiant jiems naujas dabar reikalingas prasmes. Ir išvis nesugebėjimas laiku pateikt lietuviškų atitikmenų, o pateikiami jie kai prigyja angliški su galūnėmis. Aš pasipiktinęs.
Aurum 2009-08-20 22:01
Dėl genetinio paveldimumo: mano tėvai (tėvas ir motina) bei seneliai gali gerti alkoholį, o vat aš ne. Nors jie kartu ir stresuoja dėl paprastų dalykų daug daugiau negu aš. Pasakyčiau labiau, kad tai ne genetiškai paveldimą, o genetiškai išugdoma. Visos žmonių rasės kilusios iš homo sapiens, bet skirtingai išugdė savo genus alkoholio atžvilgiu. Panašu, kad šis genas susijęs ne su alkoholizmu, o gebėjimu susidoroti su stresu.
Mistė 2009-08-20 22:04
Bendrinė kalba sukurta tam, kad būtų kažkokia konkreti bendrai priimta valstybinė kalba. Jūs savo komentarus rašykit kaip tik norit (tiesa, parašyta, kad juos reikia rašyti lietuviškai), bet straipsniai turėtų būti rašomi taisyklingai, o aš juose jau ne kartą pastebėjau klaidų (nors ir nesu šios srities specialistė). Tiesa, čia reiktų ne apie kalbą ir tarmes šnekėti, o apie 'alkoholio geną'. Nors gal kai kurie taip pragėrė smegenis, kad mano, jog galim bet kaip rašyt ir 'susišnekėsim telepatiškai'.
Kęstutis 2009-08-20 22:15
Manai patys autoriai nepastebi kai parašo? Manai šiaip sau būna į knygas dedami klaidų ištaisymai dėl to, kad autoriai daug tobulina knygą ir po to tiesiog nepastebi elementariausių klaidų, norint, kad jų nebūtų reikia pasiimti tušinuką ar pieštuką ir sekti kiekvieną raidę ir reikia išvis po savaitės tai daryti tam, kad užmirštum ką parašei ir su šviežia galva galėtum ieškot klaidų. Pati imk ir versk straipsnius (čia ne vien tau galioja čia ir kitiems kurie kritikuoja laisva ranka), o ne rašyk tuščius komentarus kurių perskaitymas jokios naudos neduoda, tik sugaišina laiką, nes straipsnį svarbiausia suprasti ir apie jį diskutuoti, o ne jame ieškoti gramatinių klaidų ir jas analizuoti. Komentarai tam ir skirti, kad įsitikintum arba paneigtum ir kažką įtvirtintum savo smegeninėje, o ne kaip minėjau. Neįsižeisk, tiesiog aš piktinuosi tokiais kurie specialiai komentuoja gramatiką (čia ne tik tau taikau šitą komentarą), o ne naudoja el. paštą info@technologijos.lt pranešti apie klaidą (nes portalo administracija jau yra sakiusi, kad visų komentarų neperskaito, nes tiesiog tiek laiko neturi). Nepernešu kurie visiems rėkia, kad va čia taip ir taip, o ne rašo tiesiai ten kur ta informacija - gramatinė klaida galėtų būti išanalizuota ir ištaisyta. O svarbiausia kai išvis rėkia kai klaida būna net ne šio portalo (technologijos.lt) vertėjų ar rašytojų, o kokio nors balsas.lt ar dar kokio nors kito kurio išvis negali koreguoti, gali tik kopijuoti, nors ir su klaidom.
LostHerO 2009-08-20 22:37
Nenustebčiau jei ten būtų lietuviai
Mistė 2009-08-20 22:47
Bet aš pastebėjau, kad dauguma (jei ne visi) straipsnių čia ir yra kopijuoti iš kitur. O pati esu vertusi kelis straipsnius į lietuvių kalba... Galbūt buvo smulkių žioplumo klaidų, bet tik ne nevartotinų žodžių Šiaip ar taip, nieko aš nesakau, tik pastebėjimą parašiau, o visi prikibo
Alius N. 2009-08-20 23:01
Jaučiu pareigą atsakyti į šį komentarą (nes portalo naujienos dabar "kaba" išskirtinai ant manęs ). Taip, šią savaitę (ir galbūt kitą) truputį leidžiam sau atsipalaiduoti, nes: http://www.technologijos.lt/n/technolog ... psnis-8705 Naujienos kopijuojamos visiškai legaliai - su įvairiais Lietuvos naujienų portalais esame susitarę dėl informacijos mainų. Originalių naujienų pas mus atsiras daugiau, kai tik baigsime atostogų sezoną ir sutvarkysime artimiausius ir gan nemažus darbus - migravimą į naują serverį. Laiko resursai labai riboti, nes tiek technikų, tiek redaktorių darbą tenka atlikti patiems. Aišku, kai vėl visas jėgas skirsim originalesnių naujienų ir straipsnių rašymui, visko patys vis vien "neapžiosim" - jei pasitaikys įdomesnių naujienų kitur, tikiuosi skaitytojai labai nesmerks, jei jas talpinsime ir pas save...
nerimas 2009-08-20 23:33
Xm... tai taip iki galo nesupratau: ar šis genas yra atsakingas už potraukį alkoholiui, ar už (linkėjimai mūsų lituanistams ) alkoholio kiekį. jei pirmas atvejis tai juo turėtų domėtis vakarų europa: kad išmoktų apsieiti be alkoholio, antru atveju šis genas turėtų sudominti rusus kad galėtų gerti nesustodami
kionig 2009-08-21 00:34
Kaip sauksi taip ir atsilieps
Skeptikas 2009-08-21 14:41
Nesąmonė. Rodė laidą per LTV2 apie arabus narkomanus (Afganistanas). Gal arabų organizmas geriau susidoroja su narkotikais, bet ten narkomanų ne ką mažiau nei kitose šalyse. Manau tai dėl didelio aguonų plantacijų skaičiaus.
Valdass 2009-08-21 20:48
Visiškai pritariu, kad priklausomybė alkoholiui yra genetiškai išugdoma. Mano šeimoje visi gali išgert alkoholio išskyrus mane, paprasčiausiai organizmas jo nepriima(išgeriu tik kai butina ). Aplinka daro didesni poveikį alkoholizmui nei genai.