Britai masiškai įdarbina „pigius“ Baltijos šalių gydytojus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O vardas? 2009-09-01 21:13
Va ta ir reiskia Europos Sajunga. Viskas taip grazu, bet atsiveria visos sienos, ir didziosios valstybes dar auksciau pakyla mazuju saskaita.
ligonis 2009-09-01 22:04
ziurekit i visa sita is kitos puses, gal ziauru, bet tiesa. geri gyditojai isvyksta - isgyvena tik sveikesni. saly mazeja senu nieko nedirbanciu zmoniu. o tik tie kurie dirba jei rimtai, tai tikrai blogai, kad tokiu profesiju zmones yra viliojami. nenoreciau pats susirgt rimta liga ir kad mane gydytu kazkoks pasimetelis.
HiTech 2009-09-01 22:15
Kuo toliau tuo labiau skeptiskai pradedu ziureti i ES.
MindaugasV85 2009-09-01 22:34
O aš manau, kad kiekvienas mūsų turėtų ieškotis tos šiltesnės vietelės. Nors pats esu šioks toks patriotas, bet manau neatsisakyčiau rimto pasiūlymo ir apleisčiau Lietuvą. Nes dabar su kiekvienu doru žingsniu papildai kiaulei pilvą
vyckas 2009-09-02 00:50
Ir ka tu tokio blogo cia matai? Kad zmones gali daugiau uzsidirbt ? Nevarzomai isvaziuot i kita valstybe ir galbut susikurt geresni gyvenima? Niekas ju naktim negrobia is lovu ir neveza i GB dirbt tai ju paciu pasirinkimas ir mano manymu teisingas. Manau del to tik dziaugtis reik, kad tokios galimybes yra. Cia jau valstybes problema, kad nesugeba issaugot kogero svarbiausios srities specialistu. Nereiktu del to kaltint gydytoju ar pacios EU.
Tir4elis 2009-09-02 10:17
Vyckas, ką tu čia kalbi. Blyn kaip gali paskui mažesniosios valstybės medikų potencialas būt geras jei geriausi išvažiuoja užsienin. Kaip paskui visai medicinos sistemai lipt iš krizės jei nėra specialistų galinčių dirbt. Aišku tai jų pasirinkimas, bet tas pasirinkimas įperšamas ir nuo to blogiau tik jų tėvynei. Jau dabar pažiūrėkit kas darosi poliklinikose ir ligoninėse, kiek jaunų, o kiek pensininkų. Vilniuje - Kaune dar, dar, o mažesniuose miestuose visai nekas. Aišku anglams gal ir gerai, kai gali mokėt personalui per krizę mažiau, bet kas jų laikia vėliau? Jau dabar rytų Europa ir gabalas Azijos pas juos dirba sunkesnius darbus, pradeda perimt mediciną. Ką beliks veikt patiems anglams? Vadovaut? Sakyčiau artėja tenykščių profesinis degradavimas..
Seip 2009-09-02 12:07
Idomu butu suzinoti konkretu laikotarpi kada suintensivejo "mediku supirkimas". Gal cia mano fantazija, bet man atrodo kad cia ruosiamsi gripo epidemijai kuri prasides viduri rudens. Ir , kad nepritruktu mediku priimtas toks zingsnis. Kitaip nelabai suprantu kam reikalingi medikai kurie net nezino kalbos? Kaip su pacientais,personalu bendraus? Pagyvensim, pamatysim .
nuomonė 2009-09-02 21:39
Tai vyksta arba greit vyks ne vien medicinos srityje. Vakarų Europoj ir toliau į tą pusę kylą vis didesnių problemų su musulmoniška imigracija ir jų kultūrine integracija. O čia va tau iš dangaus tūkstančiai vidutiniškai arba net gerai paruoštų specialistų su vakartietiškom pažiūrom, kultūra ir bet kuriuo momentu pasirengę susikraut(ar net jau susikrovę) lagaminus.. belieka klausimas kas pirmas ten įsisuks. Manau šitam kontekste ir dabartinė švietimo reforma Lietuvoj įgauna gilesnę prasmę, tik ji 7 metai kaip per vėlai ir to dar neišbaigta. Kaip visada reformos prasideda kai nebelieka ką reformuot. Amžinai visko bijom ir geriau lauksim žiūrėdami kas bus. Prie to prisideda ir skystoka mūsų žiniasklaida, kurios visos diskusijos prasideda ir baigiasi nuogais užpakaliais ar piliečio x nešvariais apatiniais.. Taip, ji atlika svarų vaidmenį kovoje su korupcija, bet šiandien manau jau per didelis šalutinis to poveikis. Reikia nepamiršti kad esam nariai sąjungos, kurioje klesti labiau dešniosios pažiūros. Tik gamtos ištekliais turtingos šalys gali sau leisti iš dalies kariųjų pažiūrų politiką. Šiuo metu mes vis dar nepatenkam nei į vieną nei į kitą kategoriją. Vienintelis turtas - geografinė padėtis. To nepakanka. Taigi belieka tik apgailestaut kad valdant šalį mums trūksta įžvalgumo ir problema sprendžiama kai jau post faktum.. bet kai geriau pagalvoju.. o gal čia visai ne problema? Nepykit kad šį kartą taip pesimistiškai. Dabar kas nors galit suraityt komentarą optimistiškai
Mistė 2009-09-03 00:40
Hm... na, aš anksčiau tikrai buvau didelė Lietuvos patriotė, bet dabar jau nebežinau, dėl ko. Gal tai buvo paveldėta, o gal šiaip kai vaikas tai nelabai ir suvokiau... Bet dabar jau susimąsčiau, kokio velnio man būt patriotei? Kame tas patriotizmas? Lietuvoj fyfynas, forsynas, kitokie dažnai diskriminuojami, ramiai gatve negali praeit. Aš išvis jokio stiliaus, rengiuos kaip man patinka, geriausia draugė truputį link neformalumo linkus, tai prie jos dažnai prikimba dėl to... Visiškai nulis tolerancijos, ir čia tokie dauguma lietuvių. O šiandien dar prikibo mums sėdint ant suoliuko... pradžioj pinigų prašė, nuėjo, bet po to kai su drauge apie kažką toliau kalbėjom ir juokėmės, tai prisiknist prie juoko sugalvojo. Visiškai negali jaustis saugus... Na, ir aišku teisėsauga čia neaiški, kai kokius nusikaltėlius paleidžia į laisvę ir pan., korupcija klesti, labai derlinga čia korupcijos žemė. Ne, nepatinka man Lietuvoj žmonės, dauguma nepatinka, tai kodėl turėčiau būt patriotė? Nepatinka man ir politikai lietuvos, nepakenčiu neteisybės, o teisiniuose sluoksniuose klesti korupcija... Kas ta Lietuva apskritai yra? Kieno aš čia patriotė turėčiau būt? Gerai, man patinka lietuvių kalba, aš ją gerbiu, daugmaž puoselėju, kitus skatinu taisyklingai kalbėt... Taip pat man patinka Lietuvos gamta... Bet tai tik tiek, daugiau man čia kaip ir niekas nepatinka. Istorija niekad nesidomėjau ir nesidomiu, be to, neaišku, kas toj istorijoj tiesa, o kas suklastota... Gamta tai gamta, jos visur galima rast, gal ir tokios pat kaip Lietuvoj... Tai kodėl turėčiau likt Lietuvoj, kai čia tokia netolerancija ir žmonės tokie? Pabaigdama pasakysiu, kad dabar esu psichologijos studentė (I kurso) ir kol kas planai Lietuvą siekia kol baigsiu bakalaurą ir magistrą... Po to jau nežinau... norėčiau studijuot psichoanalizę, Lietuvoj nėr... gal per tą laiką atsiras, gal ne. Jei ne, tai kelias tiesiai užsienin, ten dirbt ir mokytis vienu metu... Jei atsiras, tai dar pagalvosiu. Bet šiaip ar taip, Lietuvoj psichologija ne itin populiari, tai kas belieka? Kažkada gal taps populiari, gal ir kai baigsiu mokslus jau bus, bet faktas, kad užsienyje didesnis pragyvenimo lygis. Nors visad sakiau ir dabar tebemanau, jog NE PINIGUOSE LAIMĖ (ir tikrai ne jų kiekyje, kaip kai kurie mėgsta pasakyti)... aš tikrai ne materialistė, bet kaip sakiau, Lietuvos visuomenė man ne itin priimtina, užsieny žmonės tolerantiškesni. Tai gal ir važiuosiu į kokią D. Britaniją, daugiau uždirbsiu, galėsiu daugiau sau leist. Juolab, kad aš tikrai nenorėčiau būt namų šeimininkė, o dažnai moterims tenka būt tokiom, nes vyrai negaimina valgyt DAŽNIAUSIAI, o moterys ne tik kad darbe pavargsta, bet ir namie vergauja, o kur nors kitur pavalgyt ir nebūna galimybių... o aš norėčiau turėti daugiau galimybių, daugiau laisvo laiko ir t.t.