Ar etiška genetiškai kurti skanias karves, kurios nejaučia skausmo?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

thatsmeLT 2009-09-05 15:19
maciau uztktinai, jei tau tas malonuma kelia pats eik ir ziurek. O skaiktyt as moku, tik tavo nerisliu minciu nesuprantu kai pradedi paistyt apie grumtynes su karvem
kionig 2009-09-05 15:29
Gerai mes dabar kovojam su mistiniu pasauliniu atsilimu. Tarkim masinos visos elektrines, hibridines ir CO2 emisijos tampa niekinemis. Ieskom toliau kitu priezasciu ir randam karves bei kiaules. Taip pat visas iszudom ir dziaugiames, kad mes sustabdem globalini atsilima. Ir visi tampame siaip ne taip vegetarais. Toliau idomu kokias reiktu statyt augalu plantacijas, kad ismaitint 7 mlrd ? Ir pagalvok per kiek laiko augalai prinoksta ? Dar, kad jie augtu reikia vandens ? Zinau, ir karvem reikalingas vanduo, bet gyncitinas variantas, mano nuomone, simtahektarinem plantacijom sueitu bent 1/3 daugiau nei karvem. Taigi apgalvok, kas butu jei visi butu vegetarais, bet deja taip niekad nebus, kadangi kaip jau ir kiti sake: zmones yra visaedziai ir taip kad negalime apsistot ties vienu racijonu, nes cia jau pasireiskia zmogaus isrankumas. Beje, del atsilimo tai nieks nenumire dar. Zmones visad sugeba iskelti masine problema ir bet koki menkniekio pasekme suversti tam procesui. Taip pat kaip ir keikiame krize dabar Dargi tokia taisykle, kad be sudo nebus ir grudo, taigi vegetarai ... 8)
kionig 2009-09-05 15:46
Tas video malonumu tikriausiai niekam nekelia, bet siaip cia tik del to pamatyt, kas vyksta siame pasaulyje persunktame demokratijos. Ta ir norejau pasakyt, kad akcijos nieko negelbsti, tik kaikas sau bizni daro is to prisidengdamas tuom. Del grumtyniu su karvemis tai turejau omenyje, kad zinoma tenka uzduot gyvuliui jei jis neklauso ir ji reikia suvaldyt, kad jam ir sakytum, jis neklausys, bet tikrai nieks nemusa be reikalo, nebent tu snekejai apie isimtis..
Jusc 2009-09-05 16:43
Man idomu, koki darba tu dirbi. Galiu lazintis, kad fizinio darbo tikrai nedirbi, todel ir gali buti vegetaras. Yra zmones, kurie dirba fizini darba ir zino, kad neuzvalgisu mesos jie neistengs dirbti. O jeigu yra tokiu, kurie dirba fizini darba ir yra vegetarai, tai jie tuo paciu tikriausiai vartoja ir visokius papildus. Tokiu atveju susidaro isvada, kad mityba jo yra nepilnaverte.
mykolas 2009-09-05 17:01
mano girdėta versija sako kad didelę dalį grūdų suėda mėsai auginami gyvuliai.
Jusc 2009-09-05 17:11
Jie eda neapdorotus grudus, tu juk neapdorotu nevalgai. Ir juk visi grudu nevalgys. I ta pati plota reiks auginti augalus, kurie netaip efektyviai usnaudoja jiem skirta plota. O beje didzioji dalis badaujanciuju yra afrikoje, kur yra sausros ir niekas beveik neauga, ta nelabai ir isivaidzuojukaip jiems tai galetu padeti :p Siaip pats esu uz toki vegetarizma, kai zmogus pats valgo kaip nori ir nepradeda aiskinti, kad pasaulis butu rojus, jeigu visi butu vegetarais.
baltaziede 2009-09-07 15:31
Man kraupu skaityti, kaip tie mokslininkai eksperimentuoja su gyvūnais ir daro visokius bandymus, kurie gali baigtis nežinia kuo. Negana to, visokie bandymai tikriausiai atliekami ir su žmonėmis... O kaip mūsų organizmą veiktų klonuota, modifikuota ir kitokia produkcija, žinoma, prekybininkams visai nerūpi, viskas sukasi apie pelną. Bijau, kad mokslinės fantastikos knygose vaizduojamas pasaulis taps realybe...
Mistė 2009-09-07 22:32
Niekaip nesuprantu, kaip genetiškai modifikuotas maistas gali kenkti žmonėms? Na, man tai kertasi su logika... Juk nuo to mūsų genai nekinta, tas maistas nekeičia mūsų genų kaip ir bet koks kitas. Šiaip man priimtiniau atrodo tas būdas, kur mėsa užauginama mėgintuvėlyje, nes šiaip ar taip, gyvūnų žudymas bet kokiu atveju ir liks žudymu. Kalbant apie vegetarizmą, tai pati eksperimentavau ir buvau metus laiko vegetarė. Na, nuo to nemiriau Ir sveikatai nepakenkė. Tik va kažkaip trūko įvairovės maisto... Nors aišku tikri vegetarai, jau kurie visą gyvenimą pasiryžę tokiais būt, tai ir receptų ir visokio maisto prisigalvoja, atranda kaip paįvairinti mitybą. Aš šiaip nesu didelė mėsos mėgėja, todėl nebuvo sunku jos atsisakyti. Bet vis tiek pasiilgau visokių mcdonalds ;D Na, ir šašlykų, ir koldūnų... Bet kokie kepsniai tai man fe ;/ Dar kokių sunkumų iškilo, tai kad norint būt vegetaru reik labai atidžiai skaityti maisto produktų sudėtį. Neseniai paskaičiau, ką reiškia kai kurie E saldainiuose... Ir pamačiau, kad vienas iš tų E yra netinkamas vegetarams (kadangi ten kažkas iš vabzdžių pdaryta)... Tai jei jau saldainių negaliu net valgyt ;D O šiaip tai aš manau, kad kiekvienam reikia valgyti pagal poreikius. Jei žmogus negali gyventi be mėsos, tai jis ir neturėtų per prievartą jos atsisakinėti. O jei žmogui nepatinka mėsa, tai gali laisvai būti ir vegetaru
Nerkashis 2009-09-07 23:41
Grįžtant prie straipsnio "skausmo". Augęs kaime nuo kūdikystės. Teko ne vieną kiaulę išmėsinėt. Tiesa durt neteko. Bet kaip komentaruose minima kad gyvuliai nejaučia skausmo tai absurdas. Jei paliesi, paglostysi, pastumsi ar patapšnosi kokią kiaulę, karvę avį ar ožį visada sureaguos. Jie juk irgi susimušę šlubuoja, laižosi žaizdas ir t.t. Galbūt tik kitaip suvokia tą skausmą. Jaučia mažiau diskomforto. Dažnai juokauju, kad viena ranka žmogus glosto gyvulį, o kita spaudžia už nugaros peilį. Bet toks realus gyvenimas. Gyvulių fermos didžiausia blogybė kokia tik gali būti. Geras pavyzdys danų kiaulių fermos. Mažuose ūkeliuose mėsa "užaugtų" daug natūralesnė ir draugiškesnė aplinkai.
Shinigami 2010-10-16 20:06
Reiktu grįžti į mokyklą biologijos pasimokyti, tada sužinotum, kad auginant mėsa prarandama apie 60 % energijos (tiksliai neprisimenu). Nes gyvūnai vis dėlto juda ir gyvena. Todėl jei neauginti gyvūnų reiktu daug mažiau žemės ploto ir vandens žemės ūkiui. Nes vandens reikia ir pašarui ir gyvūnui. Šiaip tai aš už mėsą, nes augalas taip pat gyvas organizmas tai kodėl ji žudyti etiška, o gyvulio ne? Jei vegetarai nori, kad kuo mažiau gyvūnų butų auginama ir žudoma fermose tuomet tegul sterilizuojasi ir nepraplečia galimų mėsa ėdžių šeimos. Jei per stebuklą ateityje vegetarai laimėtu ir uždraustu mėsos vartojimą, tolimesnis jų žingsnis butų uždrausti mėsos vartojimą tarp kitų žemėje gyvenančių mėsa ėdžių gyvūnų. (liūtą padarytų vegetarų )