Visiems šunims D. Britanijoje bus implantuotos mikroschemos  (3)

Visi D. Britanijoje gyvenantys šunys bus privalomai žymimi implantuojamomis mikroschemomis su informacija apie juos pačius ir jų savininkus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šunų savininkai privalės implantuoti savo augintiniams radijo ryšio identifikacijos (RFID) mikroschemas, kuriose bus įrašyta informacija apie šunį (vardas, veislė, amžius, sveikatos duomenys) ir jo savininką (pavardė, adresas ir telefono numeris). Šie duomenys bus įtraukti į nacionalinę duomenų bazę, kuri bus prieinama šalies vietinės valdžios pareigūnams ir leis lengvai identifikuoti pasiklydusį ar pamestą šunį bei jo savininką, praneša „Telegraph.co.uk“.

Įstatymo projektą, kuriuo numatoma kiekvienam šalyje gyvenančiam šuniui suteikti asmeninį brūkšninį kodą, remia pagrindinės šalies politinės partijos. Taip siekiama sumažinti atvejų, kai šunys naudojami neteisėtais tikslais ar dėl jų nepriežiūros nukenčia kiti žmonės, skaičių, o taip užtikrinti, kad šalyje sumažėtų valkataujančių šunų.

Implantuojama mikroschema šuns savininkui kainuos apie 10 svarų, o jei šuo liks nepažymėtas, šeimininkui jam grės piniginė bauda arba augintinio konfiskavimas.

RFID mikroschema šunims bus implantuojama tik vieną kartą. Pasikeitus savininkui ar prireikus patikslinti joje įrašytą informaciją, atitinkamas įrašas nacionalinėje duomenų bazėje bus atnaujintas.

Pranešama, kad maždaug ryžio grūdo dydžio mikroschema bus implantuojama šunims už ausų ar menčių srityje. Ši procedūra esą bus sąlyginai neskausminga ir truks vos kelias sekundes. Mikroschemoje įrašytą informaciją bus galima nuskaityti specialiais RFID skeneriais.

Labdaros organizacijos „Dogs Trust“ duomenimis, per praėjusius 12 mėnesių šalyje buvo užregistruota beveik 108 000 valkataujančių šunų – beveik 11 proc. daugiau, nei ankstesniais metais. Tai siejama su ekonomikos krize, nes vis daugiau su žmonių bando atsikratyti savo augintiniais palikdami juos likimo valiai.

Taip pat pabrėžiama, kad apie trečdalį pasiklydusių šunų, kuriems jau buvo implantuotos tokios mikroschemos, pavyko grąžinti jų savininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (3)