„Porsche“ istorijoje rasta juodų dėmių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PrjctCore 2009-10-06 10:35
na idomu aishku tik nematau prie ko chia juoda deme iki pat naciu isiverzhimo i sovietus - stalinas siunte i vokietija viska nuo naftos iki metalo - kai paties kariuomene kartais naudojosi 1 shautuvu per 4 kareivius kiekvienas karas yra kazhkam pasipelnymas. karas vienaip ar kitaip yra biznis. kas del prievartos na tai italu ir olandu galima ir nekishti - olandai po to kai vokietija juos uzhgrobe patys ejo i vokiechiu kariuomenes gretas, taipogi kai kurie prancuazai, italai nuo pat pradzhiu palaike nacius. nu buvo karo pramonej porshe - valio - reishkia ne tik sportinius automobilius gali gaminti negi dabar ir UK autobusu fabrikus kur prieshkary gamino tuos fainus 2 aukshtu autobusus apkaltinsi kuom nors - gi karo metais vietoj autobusu shtampavo greituosius tankus juokingas straipsnis
Redakcija 2009-10-06 11:14
Jeigu nebūtų juoda dėmė, kompanija neslėptų šio istorijos etapo. O kodėl tai juoda dėmė, nesunku suprasti pažvelgus į šią situaciją tų laikų akimis. Ypač žmogiškumo prasme.
EEE 2009-10-06 11:30
Kvailas pavadinimas ir straipsnis šiap sau. Išeitu, kad visi dirbę LTSR su didžiulėmis juodomis dėmėmis, bo ėmė atlyginimą iš okupantų rankų, ir visi mūsų pensininkai dėmėtieji ... A ne ...
bahuriux 2009-10-06 11:49
kare, kaip kare, karas tik biznis. Bet man keista, kaip zmones nuzmogeja ir del pelno padarytu bet ka rodos tuos turtus nusines i kapus, kai isigilini ka kaikurie verslininkai daro, (turbut reiktu sakyti kaikurie tik nenuzmogeja). Bet baisiausia, kad 99% zmoniu yra linke nuzmogeti.
Vytautas 2009-10-06 12:04
Esminė problema ne karo metu vykusiame nužmogėjime, o tai, ką su tuo palikimu žmonės padarė ateityje. Norint suprasti, kodėl kompanija taip atkakliai slepia šį istorijos tarpsnį, o toks didelis leidinys kaip Spiegel susidomejo šiuo įvykių, reikia nors kiek išmanyti didelių kompanijų ėjimo į rinką mechanizmus, viešųjų ryšių svarba ir pagaliau ką reiškia nesuteptas ir švarus produkcijos vardas. Galima ilgą diskusiją vystyti, tačiau esmė nuo to nesikeičia - Porche teks daug pasistengti, kad šie istoriniai faktai nepakentų įmonės įvaizdžiui, ypač po to, kai sąmoningai buvo slepiama tokia informacija apie prievartinį darbą, žydų kilmės pinigus ir dar bala žino ką galima pagalvoti apie tą laikotarpį... Nebūtų slėpę arba iš karto būtų atsiriboję nuo tų įvykių, nebūtų nieko buve....
ligonis 2009-10-06 12:54
o ne... tik ne porsche, ju tokie geri automobiliai...deje jie tik atrode geri, istirko jie nieko verti, nes naudojo prievartinius darbininkusp ries puse amziaus. dabar kiekvienas porsche automobilis tiesiog sugrius kely. zmogaus gi niekas nesodins i kaleima, jei jo senelis nuzude kazka. tai kaip keli jau minejo - juokingas straipsnis.
Tir4elis 2009-10-06 13:43
Klausimas kas gi nenaudojo tokių darbininkų nacistinėje Vokietijoje? Jie visiems buvo siūlomi, kad tik padidint produkcijos kiekį. Juk reikėjo kažkaip atsvert frontų nuostolius. Kita vertus, kas tiems darbininkams buvo geriau. Būt sukūrentam krosnyje (ten degino ne vien žydus), ar tegu ir nekokiomis sąlygomis bet dirbt gamykloje ir turėt viltį likt gyvam?
Arns 2009-10-06 13:49
Kodėl slėpė? Akivaizdu, prestižinė markė, kur įvaizdis labai svarbus. Pvz viena britanijos fima, gaminti porcelena, viena seniausių pasaulyje dabar bankrutuoja ar bankrutavo. Kodėl? Ogi todėl, kad kilmingi ir turtingi žmonės "užpyko" jog firma iš Anglijos buvo perkelta į Kiniją, kur pigesnė darbo jėga ir visi turtingi, kilmingi atsisakė pirkti toliau tokius produktas. Tad liko tik paprasti pirkėjai, kurie praėjus madai, užėjus krizei tuoj dingsta ir fimra lieka "ant ledo". Su porsche irgi gali būti tas pats, kol gerai, tol užtenka jog kas nors pirktu, užėjus sunkmiačiui, kitai madai, firma lieka be ištikimų klientų.
Vytautas 2009-10-06 14:11
Nu va, būtent tokiam kontekste šita tema taip sparčiai išplito po pasaulį. Dažnas skaitytojas į viską žiūri iš savo "kiemo" ir nemato globalaus paveikslo. Porche didele dalimi yra ir buvo įvaizdis, o dabar paaiškėjo, jog pastatytas ant ne pačių "skaidriausių pamatų"
immortallt 2009-10-06 15:39
Kaip bebutu gaila, tai ka imone padare pries keliasdesimt metu turi itakos dabar. Tai ieina i "Brand management" ir tiesiog stipriai itakoja dideles kompanijas. Net jei tai 1-2% pardavimu, tai jau daug.
PrjctCore 2009-10-06 16:18
velgi marketingas yra labai suktas dalykas - tie kas mano kad porshe praras klientura - gali buti - gal pora zhydu dabar vietoj porshe pirks ferari - bet greiciausiai neonacistiniu pozhiuriu zmones kaip tik prades labiau pirkti porshe pavizdys Jaksonas, buvo garsus, po to jo albumu niekas nebepirko - bac paskelbe kad jis pedofilas vel pardavimai kaip ish gausybes rago pasipyle - o kai pakrate kojas tai pardavimai bet kokius platininius albumus perspjove - o esme ish to ??? sedi nieko nekurias 15 metu ir vis pinigai plaukia - vat ka padaro zhiniasklaida bet koks zhmoniu susdominimas vienu ar kitu produktu daro paslauga (zhinoma ne apie maisto produktus kalbant) taip kad nenuvertinkite zmoniu didelese turtingose kompanijose kurie antireklama paverchia reklama. tuo labiau niekas negali teigti kad shi informacija nebuvo slapchia pateikta tos pachios porshe kompajos kad uzhimti zhurnalu ir laikrashchiu pirmuosius puslapius atsiminkit kad antireklama yra nemokama - tai gandas kuri visi nori kuo greichiau paskelbti o po to aishkintis at rai 100% teisybe - o jei Times paskelbtu ankshchiau ?!?!?!? vat chia ir visas triukas, galiausiai padarai kokia tais dovana kelioms zhydu sheimoms kuriu proseneliai dirbo fabrike ir viskas apsiverte visi MYLI porshe
Arns 2009-10-06 18:38
PrjctCore, tavo mąstymas puikus, jei kalbame apie kažkokius popsinius niekučius, kuriuos gali vos ne kiekvienas įsigyti, kai kalbame apie specifines rinkas, tada "tyla - gera byla". Daug girdėjęs skandalų susijusių su "elitiniais" prekių ženklais? praktiškai nė vieno, jei girdėjai, dažnas jau nebepatenka į tą sąrašą. Pvz mada, kai kurie mados namai davę net tokius įsakymus, jog nuolaida ne daugiau kaip 30%, geriau prekę sunaikinti(utelizuoti) nei parduoti už pusė kainos, tai tiesiog įvaizdžio žlugdymas, įliuzijos jog jie tiek neverti kūrimas ir pan. Todėl tai kas tinka masėms, absoliučiai netinka siauram, "aukštesniosios" visuomės sluoksniui.
Crus 2009-10-06 18:59
na ir kas, kad dirbo ten belaisviai? jei as esu sios markes fanas ir planuoju isigyt toki automobili, tai niekaip neitakotu mano sprendimo. ka masinos nuo to blogesnes pasidare? anaiptol, tai vienas geriausiu automobiliu gamintoju. galima tik pavydet ju sekmes. ir manau kai kas pavydi, nes Porsche pelnus mazai paveike krize (ne taip kaip kitus gamintojus: pvz Opel). aplamai kas liecia sportinius automobilius tai mano manymu pas Porsche yra geriausias kainos/kokybes santykis. ir kas planavo isigyt toki automobili tas ir isigys o kas isivaizduoja, kad Spiegel labai jau rimtas leidinys tai klysta. netruksta ir tenais bulvariniu pezalu.
MarkizasBarabasas 2009-10-06 20:56
Jie sutiko kurti karinę techniką savanoriškai. Kas būtų buvę jei jie būtų atsisakė? Būtų atsiradę kiti. O jei ne tai būtų tuos pačius privertę dirbti priverstinai.... Tada nebuvo jokių pasirinkimų, tik vienas: gyveni arba ne.
PrjctCore 2009-10-07 05:27
Arns - nesvarbu apie kokie rinka kalbesim geri ekonomistai ir reklamos profai apvers viska, ir chia visishkai nesvarbu ar kalpesim apie popsinius niekuchius ar apie kazhkokia specivine rinka. kol gaminio kokybe gera tol ja pirks, o papildomi gandai tik ishgarsina varda. Crus - pavadinsiu tai pramogine rinka, mashina mashinai nelygi, porshe ne kiekvienas gali nusipikti ir net kogero net ne kas deshimt tukstantasis, todel tie kas perka pinigu turi - tai liechia bet kokia "pramogine rinka" tas pats su motociklais, jahtom, mini malunsparniais ar lektuvais, velgi tos pachios mashinos... tokius daigtus perka tik zhmonesk kurie zhino ko nori ir tikrai turi tam leshu. Aishkus galima rasti idealistu kurie uzhstate buta pasiima paskola kad tik Porshe ar Ferarri nusipirkti - nes gal chia gyvenimo tikslas - bet tokiu zmoniu vienetai. taip kad tokie verslai retai kada kenchia nuo krizhiu - chia ne pencininkams bulves pardavineti - i ju parduotuves eina turtingi del to pirimu skaichius ishlieka praktishkai toks pat.