Plikasis smėlrausys - atsparus vėžiui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

omg 2009-10-28 23:50
Na praktiskai programavimas biologiniame lygmenyje Belieka uzprogramuoti zmogui antra papildoma ugniasiene nuo vezio
Mariakas 2009-10-29 16:01
Rykliai irgi neserga vėžiu, bet juos jau 50 metų tyrinėja, ir kas iš to? Begalę atsakymų su dar daugiau klausimų.
kionig 2009-10-29 16:10
Va va apie zmogu ir vezio susirgimus yra teisingai pasakyta, kad senstant dideja tikimybe susirgt. O cia ne menkos mobilkos ir antenos, mikrobanges sukelia vezius...
Dvigubas nulis 2009-10-29 21:13
Išsamus ir naudingas straipsnis. Ačiū
nuomonė 2009-10-29 22:13
Va čia tai įspudingas darbas. Tiesiog tereikėjo pakelti nuo žemės tai kas visada ten gulėjo(bėgiojo) Jei visa tai tikra, tai iš esmės užtektų "įdiegti" vieną to graužiko geną "naujos kartos" žmogui kad jis ne tik nesirgtų vėžiu, bet ir lėčiau senėtų. Tik tiek kad bus etikos problemos, būtos ir nebūtos rizikos. Užtenka prisiminti GMO O gal kai tai tiesiogiai palies patį žmogų, jis galvos kitaip? Šiaip įdomu, o nuo ko statistiškai šie gyvūnai miršta natūraliomis sąlygomis?
kionig 2009-10-30 00:46
O kai pagalvoji is pirmo zvilgsnio atrodytu tai gerai, bet is kitos puses nieko gero ir neiseitu. Kad ir kaip bebutu mes turime biologini skaitliuka, kuris skaiciuoja dieneles ir ne tik, todel praktiskai neisvengsime senejimo. Beje, dar be onkologiniu ligu, kiek zmoniu pakerta kitos ivairios ligos ? Ir siaip kas is to letesnio senejimo, kai zmones nukvanka ? Dar priedo, gydydamiesi nuo fiziologiniu ligu, neisvengsime psichologiniu, o vat vargu ar kokie genai isgydytu. Ateityje, bent jau kai bus sifruojami zmoniu genomai, bus galima nuspeti liga ir rizika bei uzkirsti tam kelia. Realiausias budas per siuos ateinancius simtmecius.
Nightbringer 2009-10-31 18:43
Tas genas ir neturi apsaugoti nuo mirties. Jei ir pavyktu tai padaryti, gautas rezultatas būtų stulbinantis. Mes nesusirgtumėme, tuo, kas naturaliai turi ateiti ir sentumėme išoriškai labai lėtai. Tik įdomu, tas p16 genas neturi pašalinio poveiko? Kodėl jo nėra pas mus? (ar eviolucija nespėjo ar yra kitų priežasčių)....
kionig 2009-11-01 01:48
Vat ir nepavyks, visgi gamta mum sito pasikstejo ir neleis megautis amziais bei kitais malonumais Beje, mums gamta isude stai toki dalykiuka http://lt.wikipedia.org/wiki/Onkogenai ir pasake, gyvenkit kaip norit, gal buvo priezastis del perdidelio zmoniu skaiciaus... Evoliucija, tai gamtos savireguliacija, iki kol mes nepazabosime ir ismoksime pilnai manipuliuoti genais. O del senejimo isoriskai, tai cia tikriausiai galvoji kaip apie jaunystes eleksyra , bet deja, jei ta noretum igyvendinti turetum apsaugoti kiekviena kune esancia lastele. Ir sunkiausias dalykas, mano manymu, butu apsaugoti bei islaikyti musu centrine nervu sistema, labai mazai pakitusia.