Tyrimas: kanapių rūkymas pažeidžia smegenis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tornmentor 2009-11-11 17:46
Ligoni, tu tikras ligonis. Jei rūkai ir žaloji save, tai nereiškia, jog turi teisę agituoti už tokį blogį. Kasmet nuo rūkymo sukeltų ligų Europoje miršta vidutiniškai 2mln žmonių (tai sudaro 1/3 visų mirčių Europoje dalį). Nuo rūkymo padarytos žalos miršta ne tik seniai, kaip kad dauguma mano - vėžys nesirenka žmogaus pagal amžių. Kanapės yra narkotikas, nesuprantu kodėl bandoma tai paneigti, jeigu tai akivaizdu. Nikotinas taip pat narkotikas. Nežinojot? Taip taip! Visi rūkantieji, galit pradėti kartoti sau "aš narkomanas". P.S. Yra mirusių nuo kanapių - jei nežinai, nereik spangt.
EXE 2009-11-11 18:08
Neklausykit jus tu "mokslininku" jei nepatinka tai ko isvis cia lankosi? Pastebejau kad cia tie vaikai kritikuojantis straipsnius daug "Protingesni" uz mokslininkus... Nervai nelaiko nuo tu mazvaikiu komentatoriu... galetumet pratrint tokius "genialius" komentarus...
MindaugasV85 2009-11-11 18:53
Tornmentor, druska irgi yra narkotikas. http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... s-6767&l=2 Manau reikėtų žiūrėti ne į tai, ar prie to priprantama, o į tai, kokį poveikį tai padaro žmogaus organizmui. O, pasak šio straipsnio, 50% olandų turėtų būti vieni kitus išskerdę dėl pakrikusios psichikos, o likusi dalis degradavusi mokslo srityje. Bet lyginant lietuvius su olandais, manau čia mes daugiau vieni kitus pjaunam ir esam technologiškai labiau atsilikę.
Skeptikas 2009-11-11 19:28
Man tai juokingai skamba kalbos apie marihuanos rūkymo gėrį. Čia tas pats kas homoseksualūs santykiai yra gėris ir jei tu turi draugę, o ne draugą tu nenormalus. Gerkit, rūkykit, ratus vartokit tik nepudrinkit smegenų sau ir kitiems apie tariamą "naudą".
MindaugasV85 2009-11-11 19:46
Skeptikas, gal pats pabandyk parūkyt. Nebijok, priklausomybės 1 kartas nesukels. Nesukels ir 50 kartų
Zigzaueris 2009-11-11 19:49
Ai,pradek ir tu naudot filosofija "i dont give a fuc*".Labai sveika,tegu geriau ir vartoja,kuo toliau tuo labiau nuo vidurkio i virsu kopsi
Talkatif 2009-11-11 22:01
O štai ir karai pradeda liepsnoti. Ryšių su pačiu straipsniu tik pavadinimas ir tas nepilnai.
Tadzia 2009-11-12 10:11
Pamąstymai. Nepažįstu nei vieno kanapinio kuris nerūkytu paprasto tabako ir nevartotu alkoholio. Dažnas atvejis, kai išvaizda parodo, kad žmogus kanapinasi. Matosi ir iš laikysenos ir iš bendravimo. Organizmą nuodija ne vien nikotinas, o ir kiti degimo produktai. Dažnu atveju pradėjus rūkyti daugiau slopina negu suteikia linksmumo. Kad vežtu arba reikia priprasti arba naudotis saviįtaiga. Galutinis poveikis panašus kaip ir tabako: motyvacijos, iniciatyvos sumažėjimas, tam tikras apatiškumas. Čia tik mano nuomonė ir pastebėjimai.
rimka 2009-11-12 12:16
jo skeptikas tikrai turetum apsipust bent karta, gal placiau atsimerktum siaip tai as pritariu straipsniui, ir pilnai tikiu kad auganciam besivystanciam protui zole gali buti kenksminga. bet zinau ir tai kad suaugusiom subrendusiom smegenim ji yra nekensminga, ar bent ne daugiau uz didele dali musu maisto, kuriuo dabar maitinames. o del jos naudingo poveikio, tai tokie visokie skeptikai geriau tegu visai patyli, arba eina biski paskaityt, kas ten ir kaip vyksta. tingiu vardint jo medicininio panaudojimo galimybes, cia jau kas nori patys tegu pasidomi, bet esu ir as ja naudojes vietoi analgetiko, ir kaip vaistas palengvinantis skausma tai
špokas 2009-11-12 14:05
Tiesa kartais būna skaudi , bet nepyk...
rimka 2009-11-12 14:22
nepykstu menku tai tik nepazystantis mane tepavadintu davai gal nesileidziam i tas lekstas nuvalkiotas "atsipalaiduoti galima ir be...." diskusijas. ble sportuoti irgi galima ir be svarmenu, ir medzioti be ginklu, ir gydytis be vaistu. kaip ir gyventi be teliko, kam cia suda sneket? zjbs, gal per koki gera tusa irgi atsigeriam limonado ir pakramtom sausainiu? daugiau nieko. o tavo spokai logikos as cia nesupratau, gal gali paaiskinti tuos savo isvedziojimus? ir kurioje vietoje cia as nusisneku?
Talkatif 2009-11-12 14:35
Aha, jeigu vaistai gydo, tai valgykim vaistus vietoj maisto Didiesiems žolininkams rekomenduočiau nueiti nors kartą į kokios dr. Onos Ragažinskienės paskaitas apie vaistažoles. Gal tada sužinos ir supras, kad kas gali gydyti, tas gali ir nunuodyti. Taip pat keista čia niekūrių pozicija, kad jeigu išgert alkoholio, tai iki žemės graibymo, jeigu parūkyt žolės, tai iki komos. Be komentarų. Kanapė kaip augalas turi labai platų panaudojimo spektrą. Bet kažkur per šimtmetį taip baubais ir angelais apaugęs, kad prieinama iki visiškų absurdų, kaip kad prieš kelis metus vienam buvo uždrausta importuoti statybines medžiagas ir Prancūzijos, nes tos pagamintos iš kanapių. Kažkaip parfumerija sau tyliai be jokių skandalų suėjo. Moterys kosmetiką, muilus su kanapių aliejais sau labai patenkintos naudoja ir niekas dėl to dar nenumirė. Medicininis psichoaktyvių šio augalo medžiagų panaudojimas raganų medžioklės tyrlaukiuose, nors senai ir plačiai medicinoje naudojamos daug nuodingesnės ir daug stipresnes priklausomybes sukeliančios medžiagos. Vieno kraštutinumo pusėj karžygiai prieš demonus, kito - šamanai su savo angelais, o sveikas protas kažkur anapus. Kažkokie viduramžiai.
Sineik 2009-11-13 11:54
Nu aš atsiprašau... Čia tai jau tamsta konkrečiai nusisvaigai. Esi tipinė stereotipinė kanapių dezinformacijos auka. Sakai kanapės narkotikas? Iš kur pas tave tokios žinios? Visi šaltiniai aiškiai nurodo, kad kanapių rūkymas 100% nesukelia fizinės priklausomybės, nes jose nėra nikotino. Siūlau pirma pasidomėti, o paskui nepagrįstai putotis. Kaip matyt, neskiri kanapių nuo įprasto tabako. Kanapėse nėra kancerogenų, net gi moksliniais tyrimais patvirtinta, kad kanapių rūkymas įprastą tabaką rūkantiems žmonėms pravalo plaučius, mažina vėžio riziką. Net pikta darosi, kad tabako ir alkoholio industrijų skleidžiamas purvas vis dėl to pasiekia eilinių žmonių ausis. Tiek alkoholis, tiek tabakas kenkia kelis kartus labiau (technologijos.lt nesenai buvo straipsnis apie alkoholio žalą, kelis kart. didesnę nei kanapių). Tiesiog tabakas ir alkoholis Europoje ir pasaulyje turi gilias tradicijas..